Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ysiu

Pogrzeb w niedziele???

Polecane posty

Gość ysiu

Czy w niedziele sa pogrzeby??? moj facet pojechal na pogrzeb. Ze wzgledu na pogrzeb odwolal nasze spotkanie. Zrozumialam. Ale koleś, ktory dowiedzial sie, ze niedziele spedze sama chce sie ze mna umowic. To jest moj kolega i koniecznie chce do mnie podbic. Gada mi, ze moj chlopak na pewno nie pojechal na pogrzeb, bo w niedziele nie ma, ze mnie oszukuje i pewnie polecial gdzies. Ze w niedziele pogrzebow na pewno nie ma. Nie wiem kto mu umarl nie znam jego rodziny to sa nasze poczatki, ale z drugiej strony ja zawsze na pogrzebie nie bylam jeszcze w sobote. Niedziala to msze, chrzty, komunie, ale chyba nie pogrzeby.. ???

Gość ysiu
*nie bylam na pogrzebie nigdy w niedziele tam mialo byc

Gość ............////////////
"12. a) Jeżeli pogrzeb ze Mszą św. trzeba odprawić w uroczystość obowiązującą, albo w niedzielę adwentową, wielkopostną lub wielkanocną, należy użyć formularza mszalnego z przypadającej uroczystości lub niedzieli." To oznacza, że pogrzeby bywają odprawiane w niedziele.

a u nas czesto są właśnie w niediele żadna nowość

Gość ysiu
hmm dla mnie nowość, ale skoro jest to praktykowane to dobrze przynajmniej mnie nie oszukal.

Możliwe że gdzieś tak jest. Ja teraz zmieniłam parafię i tu tak nie ma. A tam skąd pochodzę to ksiądz nigdy tak nie robił. Najwyżej w poniedziałek. Cóż może to tak tylko na wsi jest zacofane że w niedzielę nie robi

Gość jak najbardziej są
pogrzeb mojego Taty był w niedzielę.....

Gość emerytka.
kiedyś byłam na pogrzebie w niedziele. By,lo to dość dawno, koło MakowaMazowieckego.