Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliv26

samotna matka

Polecane posty

Gość Oliv26

witam!!! Jestem w drugim trymestrze ciazy, nie wyszlo mi z moim partnerem i zostalam sie zupelnie sama. Obecnie przebywam za granica, chce wrocic do Polski i mam pytania gdzie bym sie mogla starac o jakies dofinansowanie. Po powrocie jakbym tylko miala jakas mozliwosc moglabym popracowac 2-3 miesiece. Moim problem jest rowniez, to ze nie mam gdzie mieszkac, niestety moi rodzice nie zyja, a na pomoc rodziny nie mam co liczyc. Chcialabym sie ubiegac o zamieszkanie w osrodku dla samotnej matki, tylko nie wiem czy pobyt jest platny i kiedy nalezy sie o to starac. Jak ktos jest zorientowany w temacie to prosze o info. z gory dzieki

Gość Oliv26
ale czy w urzedzie gminy dadza mi mieszkanie, meble, pralke, lodowke, ubranka , oplaca prad , gaz czynsz , i jeszcze jakies kieszonkowe na papierosy LM mentolowe ?

Gość sama mamma
ty myślisz, że w Polsce pomaga się samotnym matkom? Lepiej zostań tam gdzie jesteś, bo u nas to ci nikt nie pomoże :( Dla samotnej matki nie ma żadnych przywilejów.

Dziewqczyno, jako samotna matka bez pracy, macierzyńkiego itd nie dasz sobierady w Polsce. Nie masz pojęcia ile kosztuje niemowlak. Nie będziesz miała nawet jak z niemowlakiem przejść przez polską gehennę biurokratyczną, żeby załatwić zasiłek itd. Pierwsze co zrób, to jak najszybciej pozwij ojca o alimenty. Pracujesz zagranicą, to tam będziesz miała większy socjal.

Gość Oliv26
problem w tym , że ojciec dziecka to Afgańczyk . alimenty bedzie trudno od niego wydebic

Gość 82938029
nie zazdroszczę.... Jak sie poda że ojciec nieznany to można miec chyba 170 zł z mopsu, i do tego 68 rodzinnego. To powinno starczyc na pieluchy. :(