Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pistacjowo

Rozwalają mnie kłamstwa matek o tym, co umieją ich dzieci

Polecane posty

Gość Pistacjowo

Chodzenie w wieku 7 miesięcy ? Siedzenie w wieku 4 ? W wieku 5 miesiecy 80 cm. długości i 10 kilo wagi ? Wypisują tu czasem takie bzdury i bajki,a najlepsze, że same w to wierzą te matki.Wychodzi na to, że te dzieci to giganty mutanty, bo normalne dzieci nie mają takich cech w takim wieku.

Gość atorko idiotycznych
tematów jak tak cie wszystko rozwala to ja sie dziwie ,że ty jeszcze w jednej całości jesteś 🖐️

Gość Pistacjowo
To nie idiotyzm, czytając kafeterię i porównując to do schematów rozwoju dzieci, czy siatek centylowych, to 90% dzieci tutaj wychodzi poza wszelkie schematy, a siatkę centykową przekroczyły te dzieci dawno poza 95 centyl.Chodzenie mają opanowane dzieci na pół roku przed normą schematyczną, a mówią i czytają już roczniaki.

Gość mnie tez. jest kilka mega
zblazowanych dziewczyn na tym forum (juz matek i jeszcze nie matek, ale az strach pomyslec jakich 'geniuszy' wydadza na swiat), ale oszczedze sobie wypisywania nickow, zeby nie wywolywac niepotrzebnej wojny. :o jednak mam do nich apel: opamietajcie sie baby to jak i co piszecie po prostu razi ...razi glupota.

Gość Pistacjowo
Sama jestem matką i to jest problem wszechobecny. Moje dziecko jest duże, lekarze mówią, że duże jak na swój wiek, ale jak porównam jego wymiary i wagę do tych, które są tu podawane na forum, to stwierdzam, że taki 5 miesięczniak niejednej kafeterianki jest 3 razy większy od mojego ponad rocznego dziecka, co się mija całkowicie z jakąkolwiek logiką i rozumem. Norma siedzenia dla dziecka to 6-7-8 miesięcy, a tu się czyta, że 7-8 miesięczniak to już od dawna stoi i chodzi. Jak pojawia się temat w stylu "Wasze roczne dzieci", to od razu są teksty w stylu, że te roczniaki już umieją sporo słów mówić, co jest domeną dopiero starszych dzieci.

Gość Pistacjowo
Czasem wpiszę sobie w siatkę centylową jakieś wymiary podawane przez niektóre kafeterianki, to wymiar ten wychodzi daleko daleko poza 95 centyl,a w takich przypadkach konieczna jest przecież interwencja lekarska, jeśli dziecko przekracza 95 centyl z wagą czy wzrostem.A tu co 2 dziecko tak przekracza z tego, co można wyczytać.

Gość normalna mama z kafeee
Na kafe same geniusze siedza. Moje dziecko wypada przy nich bardzo blado! tzn miesci sie w granicach siatek centylowcyh, w rozwoju tez jest w normie. LAe jak wchodze na kafe to sie zastanawiam czy nie powinnam z nim isc do jakeigos psecjanlego lekrza lub w ogole do osrodka.

Z tym siedzeniem i chodzeniem się zgodzę . Ale moja 8 miesięczna córka waży 10 kg i nie jest to chwalenie się bo nie ma czym po prostu.

Gość Pistacjowo
no dokładnie, mam to samo, tyle że podchodzę do tego z dystansem, ale naprawdę niejedna matka czytając takie bzdury może zacząć się zastanawiać, czy jej dziecko jakieś opóźnione nie jest, ale wystarczy posłuchać lekarzy, poczytać fachowe poradniki, to od razu widać, że to tylko bzdura forum, kłamstwa i koloryzacja i że nie my mamy niedorozwinięte dzieci, tylko ktoś ma nie tak poukładane klepki i myśli, że w takie bzdury ludzie wierzą.

Gość popppieram
najlepsza jest moja sąsiadka:) jej 3miesięczna córka wg jej zapewnień mówi już MAMA hehe ma nagrane na telefonie jak dzieciak głuży (czy jakoś tak) puściła mi to nagranie i choćbym chciała to nie jestem w stanie usłyszeć tam MAMA tylko jakieś mmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhggggggggg i tak przez ponad minutę:)

Gość mamuśkaaaa
Ja jak czasem poczytam tu, to martwię się bo też wychodzi na to, ze moje dziecko jest daleko w tyle. Siedze się dołuję, że cos jest nie tak, zapominam, ze to co tu czytam należy podzielić na pół. Moje dziecko ma prawie 1,5 roku i nie mówi żadnych konkretnych słów, a tu wyczytałam, ze całymi zdaniami dzieci mówią. I jak tu się nie martwić ;-(

Gość Pistacjowo
No właśnie takie fora mieszają ludziom w głowach, bo niektórzy traktują to, co napisze ktoś na forum za świętość.I potem niepotrzebnie się martwią.

Gość kevlar jeans
Mogę cię w tym wyręczyć :D Wyobrażasz sobie mikro geniusza Małej Mi? Na pewno urodzi się w wybitną i wykraczającą poza powszechnie przyjęte ramy umiejętnością poprawnej ortografii i nocnikowania, którą z dumą będzie prezentował już w wieku zacnych 2 miesięcy lub wcześniej. :P W wieku 6 miesięcy będzie bezbłędnie recytował Tuwima i roztaczał czar wygrywając Symfonię C-dur Bizeta, a o przekroczeniu wszelkich siatek centylowych już nawet nie wspomnę. Itd., itp. :D

Gość DupaDupaDupa
wychodzi na to że twoje dziecko nic nie potrafi bo siedzisz z dupskiem przed kompem i nie poświęcasz mu czasu na naukę mówienia czytania siadania na nocnik.! i jesteś po prostu zwykle to ujmująca ZAZDROŚNICA!!

Gość Pistacjowo
Albo jak któraś napisze, że jej dziecko nie mówi, czy nie chodzi, to dostaje odpowiedź, że nie ma się martwić,ze dziecko ma jeszcze czas, ale że jej dziecko to już w wieku 8 miesięcy mówiło, a w wieku 6 chodziło, ale "Nie martw się":-)

Gość vbm
to ze dzieciary tyle wazą to akurat powód do wstydu że mają takie zatuczone,grube bachory :O

Gość Pistacjowo
dupo, widać, ześ z tych, co właśnie piszą bzdury i kłamstwa na temat dzieci.

Gość DupaDupaDupa
jak się dużo dziecku czasu poświęca nie ten czas przelewa się na swoje ulubione rzeczy jak np. komp czy ulubiony serial to potem są tego wyniki

gdy byłam w 6 miesiącu ciąży jescze pracowałam ale ludzie nic nie wiedzieli i nawet tej mojej ciąży nie było widać bo dobrze ukrywalam. Z pracy wracałam z koleżanką która tez zaszła i gdy pewnego razu razem szłyśmy ona była w 2 m-cu a ja w 6 m-cu mówi do brzucha "a ty to mnie tak nie kop!" Buahaha no myslałam że ja zabije śmiechem.

dzeicko 8 mieisecy wzy 10 kg to zdecydowanie za duzo. Powinnas z lekarzem pogadac na emazt jego diety! Niestey na kafe im dziecko grubsze tym lepiej. Przepraszam, tutaj dzieci nie sa grube tylko " nabite", ablo niewyobrazalnie wysokie. Problem w tym, ze w normalnym swiecie dookola siebiez ja tych wysokich, nabitych bobasow nie widze . Widze dziecki podtuczone przerz rodzicow!

Gość babuszka..........
oj jak dziecko je tylko mleko z butli badz z cycka i wazy duzo to nic sie z tym nie zrobi. taka uroda malych dzieci. moj syn byl na 95 centylu, a jak zaczal raczkowac, zazcakl spalac wiecej, teraz juz jest bardzo ruchliwy ma rok. jest teraz na 75 centylu. i to ze dziecko jest grube to nie powodu do domu rzecz jasna, ale zalamywac sie tym nie mozna, bo niemowlat sie nie odchudza. tylko trzeba pozniej sensownie takie dziecko odzywiac.

Gość Głodzillaa
Mój kochany braciszek (dziś 22 lata) rzeczywiście chodził już w wieku 8 miesięcy, pierwsze słowa również zaczął wypowiadać stosunkowo szybko. Rodzice wprost rozpływali się nad nim. I co z tego? Ledwo ogólniak skończył (bez pomocy mojej i rodziców w ogóle by się to nie udało). Ja o trzy lata młodsza podobno jeszcze w wieku 3 lat myliłam mamę z tatą :classic_cool:, robiłam w pieluchy i nie potrafiłam samodzielnie zupki zjeść. A dziś to mną nachwalić się nie mogą :classic_cool:

Gość gtegtegrg
Mloda mama haha a chcialas zablysnac ze masz duze dziecko, idz wiesniaro hahah

Kafeterie trzeba czytać z przemrożeniem oka :D Gorzej jak takie newsy przejawiają sie w realu :D Moja koleżanka chwaliła się że jej 3 miesięczna córka sama siedzi bez podparcia bo taka jest silna :D:D:D:D

Gość ....D.....
głupi temat!! teraz tu jest zadrośc przez zazdrośc... a jak by było w temacie co dzieci potrafią to przechwalstwo przez przechwalstwo

No dzieci sie nier odchudza, ale zywi je sie tak, zeby mialy harmonijny przyrost wagi. Przynajmniej mi sie tak zawsze wydawalo!

Gość kacha31krakow
moja córka zaczela szybko siadac ,ale raczkowac dopiero zaczela w 9 miesiacu ,teraz ma 13 miesiecy i nie chodzi jeszcze sama tylko trzeba ją prowadzic za obie rączki ,mówic tez nie mówi czasem jak placze to sie jej wyrwie mama. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i nie ma co patrzec na inne dzieci.

a mnie rozwala ze autorka uwaza ze matki klamia piszac o rozwoju swojego dziecka :D owszem moze niektore przekoloryzuja te umiejetnosci, ale napewno sa i takie ktore pisza prawde pomimo ze trudno w to uwierzyc. sama znam dziecko ktore raczkowalo majac niespelna 5 mies (samo i normalnie nie zadne pelzanie) i chodzilo majac 7 miesiecy. mama pisze tu na kafe ale wlasnie nie "chwali" sie tym bo jak napisze kiedy jej dziecko zaczelo chodzic to od razu ze klamie :D i zeby nie bylo, widzialam to na wlasne oczy i znam to dziecko osobiscie. mam tez kuzyna ktory chodzil majac 8 mies i mowil swiadomie dwa wyrazy majac 11 mies. naprawde rozne sa dzieci i trzeba wziac na to poprawke a nie z gory zakladac ze matka koloryzuje albo klamie. czytajac kafe trzeba miec do tego dystans, no i co z tego ze moje dziecko robi cos pozniej niz dziecko ktorejs z kafeterianek? to sie wszystko pozniej wyrownuje :)