Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie pytanko

jak reagujecie jak dziecko coś nowego zrobi?

Polecane posty

Gość Takie pytanko

U mnie w domu klaskają :D (2-latce) i zastanawiam się czy to dobra metoda i czy nie będzie później tak, że dziecko np. w szkole też będzie czekało na oklaski?! Sama mam 4-miesięczniaka i tak się zastanawiam, bo jakoś nie jestem do tego klaskania przekonana.

Gość ja mowie brawo
i tez klaszcze a teraz mala sama jak cos zrobi to sobie krzyczy brawo i klaszcze :D klaskanie nie jest zle czemu masz watpliwosci??

Gość euforia pokemona
klaskają czy klaszczą? My też klaszczemy do szkoły dzieci idą w wieku 6-7 lat z tego sie wyrasta, choc od czasu do czasu i dorosły zaklaszcze z radości

Gość Takie pytanko
Czasownik klaskać może być odmieniany według dwóch schematów fleksyjnych: albo tak jak czasownik czytać (I grupa koniugacyjna: czytam, czytasz, czytają), czyli: klaskam, klaskasz, klaskają, albo tak jak czasownik pisać (IX grupa koniugacyjna: piszę, piszesz, piszą), czyli: klaszczę, klaszczesz, klaszczą. W związku z tym obie podane formy są poprawne.... Mam po prostu wątpliwości, a że dziecko jest jeszcze małe to chciałabym wychowywać jak najlepiej i bez problemów :)

Gość Agniecha 1234
Mój starszy karze braciakowi przybić piątkę, albo dać piąstkę :P Bracio ma 5 lat. A matula nie wiem, bo nie się przyglądałam. Ona jest oszczędna w pochwałach, a jeśli już to głaszcze po włosach, plecach albo ramieniu.

Gość poznaniak rodowity
odpalam papierosa

Gość poznaniak rodowity
i puszczam dyma