Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Psycholożka;)

Psycholog odpowie.

Polecane posty

Gość joanak.
Jak wytrawać? Ciągle się odchudzam....po tyg. psychika siada. Jak sie motywować żeby siebie ulepszać?

Joanak malymi kroczkami do celu. Jesli chcesz schudnac np 10 kg to rozloz to sobie na tygodnie. Mysl o tym, ze chcesz schudnac np 2 kg w tydzien,czy w2 tyg, napewno sie uda;) I tak tydzien za tygodniem, az dojdziesz do celu;)

Gość ja odczywam
wewnętrzny lęk który pojawia się bez wyraźnej przyczyny nie jestem wstanie określić z czego to wynika ani tego zrozumieć

Gość i98879089
To ja tez mam pytanie: czy to prawda że mozna jakoś poznac Zespół Aspergera po wyglądzie zewnętrznym, i jak często u tych osób wytępuje nadwrazliwośc na bodzce? A, i czym rózni sie ogólenie u kobiet i męzczyzn- bo podobno są różnice...

Gość szara moria
Ciekawe co powiesz na moj problem. Każdy dzień jest dla mnie męczarnią, moim przekleństwem jest nadmierna świadomość. Boje sie każdego nowego dnia, bo w obecnych czasach nic nie jest pewnego, dzis jest praca jutro mozna ją stracic, dzis zasypiam przy ukochanym mężczyźnie a jutro moze cos mu sie stać albo zwyczajnie go strace. Marzymy o zamieszkaniu razem ale boje sie ze spadnie na mnie przez to wiecej spraw i przez to zmartwień. Na wymarzony wyjazd nad morze tez sie nie zdecydowałam. Bałam sie ze cos sie stanie w podrózy...

i98... po wygladzie zewnetrznym nie, po cechach i zachowaniu tak. natomiast jesli chodzi o roznice u mezczyzn i kobiet to ja sie z tym nie spotkalam, niemniej jednak takie roznice moga byc.

Psycholog z ciebie jak z koziej dupy traba.... Aspergerowcy mają krzaczaste brwi i nisko usadzone uszy.... :p

Gość ja odczywam
ja nie umiem tego wytłumaczyć bo to pojawia się bez powodu trwa jakiś czas dosłownie kilka minut i znika i po jakimś czasie znowu wraca trochę to skomplikowane

Gość o ja tak się zapytam trochę w
straszna nieśmiałość do facetów. Jak z tym walczyć? Gdy mi się ktoś podoba bardzo, paraliżuje mnie strach. Jak z tym walczyć?

Gość you you
ale sie wysiliłaś tyle to ja wiem ,ale chyba coś ma pod deklem bo normalny facet tak nie robi (mam ojca,brata i szwagra)i żaden tak sie nie zachowuje

Gość szara moria
pantafobia z tego co przeczytałam to lęk przed wszystkim, ale nie boje sie wszystkiego...tylko większości ;p myślisz ze powinnam wybrac sie do psychologa ?

i99... pytalas jeszcze o bodzce, wybacz przeoczylam, juz odpowiadam.U dzieci z tym zespolem wystepuje nadwrazliwosc sensoryczna. Objawia sie to nieadewatna reakcje na dzwiek, smak, dotyk, swiatlo, zapach. Niektore zapachy np moga wywolac napady agresji.

Zaden noramlny psycholog nie stawia diagnoz przez internet, bo się nie da, no i tym bardziej - nie doradza, więc daj spokój. Doradzac psychologom nie wolno nawet... :(

A ja mam tak. Nie potrafię zaakceptować siebie, widzę u siebie same wady a jedna to mi najbardziej dokucza estem po rozszczepie podniebienia.

o ja tak sie zapytam- niesmialosc do facetow wbrew pozorom jest problemem wielu kobiet. Pamietaj o tym, ze nic na sile. do rozmow z mezczyznami podchodz spokojnie, dostrzegaj swoje zalety, a wtedy bedziesz sie pewniej czula podczas rozmowy.

Anusiak nie dostrzegasz swoich zalet, napewno masz ich wiele ;) Pamietaj o tym, ze jestes wspaniala kobieta, a jesli chodzi o wade ktora najbardziej Ci przeszkadza- no coz bywa i tak, zycie ludzkie jest przewrotne, musisz cieszyc sie z tego, ze jestes wsrod ludzi, ze mozesz korzystac z zycia:)

z facetami dałam sobie spokój nigdy mi się z nimi nie układa widocznie żaden nie jest dla mnie stworzony bo każdy facet pewnie chce mieć zdrową dziewczynę no i jestem strasznie chuda waże 45,5 prubowalam doslownie wszystkiego żeby przytyć i nic, zastanaiwam się czy nie leży tu problem wlaśnie psychologiczny

Szczerze to dopiero ludzie na studiach zaczeli mnie traktować normalnie, ale czasami kryzysy mnie dopadają, że jestem taka jaka jestem co prawda chodzę do logopedy, ale to najwyżej zmniejsza skutki mojej wady

Bardzo mozliwe, ze jest to problem o podlozu psychologicznym. Kazdy z nas ma swoja druga polowke, wiec nigdy nie wiesz co wydarzy sie w przyszlosci;)

RH ...To pytanie nic nie wnosi do watku, wiec nie czuje sie zobowiazana do odpowiedzi. Na dzis to juz koniec. Mam nadzieje, ze komus pomoglam. I przede wszystkim głowa do gory Anusiaku, bedzie dobrze :) :) :)