Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktoś kto lubi miód

postęp po szwedzku

Polecane posty

http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M http://www.youtube.com/watch?v=j5_uHLDfUwk&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=nLponZVOwig&feature=related Potwornie się, tego boję... Orwellowska rzeczywistość, wielu ludzi stawia sobie kraje skandynawskie za wzór. Myślicie, że do nas to nie dotrze? już pomału zaczyna się tak dziać. Skóra cierpnie. Do tego doprowadza, ,,kochany socjalizm"...

Gość cvbn
JZ DOTARLO DOBRODZIEJKO

Gość A SIUSIACZEK W PUPCI BYŁ?
?

Gość TO TYLKO PÓŁ SIUSIACZKA BYŁO?
?

Gość to sa stare filmy juz
sprzed 3 lat ale nadal aktualne. szwedzi to z jednej strony chory naród, ale jednak wielu tam ciągnie właśnie ze względu na pewnego rodzaju bezpieczeństwo. moja przyjaciółka sobie tam żyje, mieszka, praktycznie na koszt państwa, na koszt państwa studiuje, a nie ma nawet ich obywatelstwa. sama mentalność szwedów pod wieloma względami nie jest zła a nawet bym powiedziała że godna naśladowania, jednakże zostało to sprowadzone do takich absurdów, że głowa mała.

sprzed 2 lat znaczy się..

a tam nie ważne ile ma lat. Ja myślę, że bezpieczeństwo w imię utraty wolności jest beznadziejne. Mieszkasz sobie w kraju w którym nie wolno Ci bez zgody państwa wybudować garażu na własnej działce!(Polska), wyciąć drzewa itd. Co to za pomysł, żeby dzieci mogły donosić na rodziców?! straszne

no właśnie absurd. niby w imię dobra dzieci, ale to wcale nie jest ich dobro, bo dziecka nie da się wychować, gdy nie ma kary, a dziecko uczy się szantażu

ano właśnie... Ale przecież to w imię ,,bezpieczeństwa". Urzędnicy nie mogą decydować za nas. Oczywiście, są patologie, ale nie wolno traktować WSZYSTKICH rodzin jak patologicznych.

na tym polega absurd że w obronie przed patologiami tworzy się inne patologie :D

jesteśmy młodym pokoleniem, musimy uwierzyć w to, że my też możemy COŚ zrobić, i musimy to robić, czyli zmieniać tak, jak jest OK., ale niestety jest dużo tępoty i betonu. mam bardzo duży kontakt z ludźmi w pracy, spotykam się z osobami z przeróżnych środowisk, z różnym wykształceniem, różnym statusem społecznym i majątkowym, i powiem Ci, że poziom analfabetyzmu funkcjonalnego jest wręcz zatrważający

Ja się zastanawiam co można zrobić? staram się uświadamiać kogo się da, jak się da. Niestety bardzo często jestem posądzana o ,,dziwne poglądy" bo ludziom zwyczajnie nie chce się tego słuchać.

ludziom nie chce się myśleć

a bo ja wiem :D jeszcze o tym nie myślę. na poprzednich wyborach nie mogłam być

Gość rozyebal mnie
rozjebal mnie ten gejowski pastor czy ksiądz. co ma kourwa lubienie badz nielubienie homoseksualistów do obrazania uczuć religijnych? :o ja tam do gejów czy lesbijek absolutnie nic nie mam, ateistka też jestem, ale szczerze nie dziwie sie tym chrzescijanom co sie bulwersowali, ze jezusa jako geja przedstawiali na jakiś portretach :o

Gość rozyebal mnie
nie no jestem zbulwersowana. czy przynależność do jakiegoś koscioła jest obowiązkowa? -NIE wiec z jakiej paki ten bulwers, ze jakiś tam ksiadz prawde powiedział? przez wiare katolicką homoseksualizm nie jest akceptowany - koniec kropka.. sie nie podoba to niech do niego nie należą. a nie na sile przeinaczają, zmieniają i jeszcze do sądów ciągają za jakieś niby atakowanie mniejszosci seksualnych :o

Gość w gore bo bardzo wazne
up

Gość VIVA CRISTO REY
inaczej bys gadała gdyby odebrali córkę i dali [parze pedałów

Gość konkpolny
up

Szwedzka rzeczywistość kreowana jest na bazie "socjalistycznej utopii". U nas do czegoś w tym stylu mogły by doprowadzić długotrwałe rządy którejś z partii lewicowych (np. SLD).

Gość socjalpedalstwo tak ma
Stawia sie Szwecje jako wzór tolerancji itd, a przecież u nich do lat 70-tych była przymusowa sterylizacja niepełnosprawnych. U nich to nawet do nie dawna kościół był państwowy.

Gość cudze widzisz swego nie znasz
nasz naród jest 100 razy bardziej stuknięty, ale ktoś kto jest chory (tak jak np ty autorko) to nawet o tym nie wie