Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzikon

mam tragiczna cere, kto ze mną?

Polecane posty

Gość Bo to zawsze trwa troche
Olejek tamanu jest dobry na leczenie skory, masło shea tez

Olejek tamanu jest dobry na leczenie skory, masło shea tez.

Gość chcę wyleczyć cerę
witam, nie mam teraz czasu, ale problem ten sam co autorka, dodatkowo twarz wiecznie zaczerwieniona, strasznie sie czuje :( bede pewnie ok 22, wtedy napiszę aha i tez mam tradzik rozowaty

No kazda buzia inaczej moze zareagowac.

Gość a ja sobie mówię że grunt to
Ostrożnie z ogórkiem. W pierwszej chwili pięknie wybielił mi twarz i byłam tak zadowolona z efektów, że wyszłam z domu bez makijażu, czując się pięknie jak nigdy dotąd, za to za trzecim razem wysypało mnie tak straszliwie, że już raczej po niego nie sięgnę. Gdyby jednak ktoś chciał się skusić, to rozkrajałam ogórka na plasterki, a potem te plasterki na ćwiartki i tymi ćwiartkami nacierałam buzię, aby sok ładnie się na niej rozprowadził. Potem odkrajałam takie bardzo cieniuteńkie kawałeczki (jak bibułka) i przyklejałam sobie na twarz, aby bez problemu można było z tym chodzić po domu, sprzątać, gotować etc.

No bo co za duzo to niezdrown:P zdarza sie i tak niestety

Gość a ja sobie mówię że grunt to
Może faktycznie po prostu przesadziłam z częstotliwością.

Skora wrazliwa jest bardziej podatna na takie uczulenia, ale po jakims czasie to mija i mozna probowac znowu

Gość Trochę cię zmartwie.
Dziewczyny idźcie do lekarza. Nic na własną rękę. Ja też zmieniałam kremy kosmetyki próbowałam wszystkiego... efekt jest taki że mam 30lat koszmarna cere i do tego na maksa odwodniona skórę twarzy.

A ja sie bede upierala ze samodzielna pielegnacja tez jest bardzo wazna. dermatolog-tak, ale same leki to nie wszystko

Gość barrakuda...
mi pomogl spironol po 10 latach meki (pomogla tez Diana, ale bralam tylko rok)

Gość barrakuda...
dodam, ze moj tradzik jest spowodowany rozregulowanymi hormonami zadne specyfiki zewnatrz nie pomagaly Podejrzewam, ze duzo kobiet z tradzikiem ma tak jak ja i spionol wtedy jest wybawieniem

A to tak, jak hormony to oczywiste.

Gość Seraphina
Widzę nie jestem sama ja mam nawet problem z kremem albo za tłusty albo piecze a do tego te łzawiące oczy ;/ Ani to alergia,ani trądzik różowaty byłam u dermatologa dal 2 kremy i dupa nawet czytałam ze bardzo silnie i nic nie pomogło do tego te wągry i popękane naczynka wokól nosa skóra bardzo wrażliwa i te syfy białe wulkany ;/.A jeśli chodzi o chłopaka to jestem ze swoim 2 lata na początku też byłam przerazona jak zawsze tony tapety a On mi tylko powiedział dla mnie i tak jestes najpiękniejsza tylko na nie nakładaj tyle fluidu albo wogole najlepiej ale łatwo mu powiedziec ;( Taki mi żal tego że tak jak juz ktos tu wspomnial nie moge rano umyc twarzy podkreslic rzęs i wyjść gdy na zewnatrz ladna pogoda ;/ a wkoło wiecznie laski jak z okładki ;/.Ogólnie czuję się atrakcyjna ale bez makijazu najlepiej schowala bym sie pod ziemię ;/ Mama mówi że jak urodze dziecko to mi przejdzie że ona też tak miała no i tu kolejny problem sie pojawia;/ Myślę że to hormony ale boję się też o tą kandydoze (biału język,czerwone oczy,zimne ręce i nogi) Teraz ciepło się zaczyna robić wyjazdy ze znajomymi ;/ eh... utrapienie :( To jedyne moje marzenie ..

Jak cos piecze, szczypie, to krem zle dobrany. byl tu link do strony luskiewnik i tam jest wypis tych szkodliwych i drazniacych substancji i ich unikac w kremach

Gość dulcelocuraaa
ehh te syfy to jest najgorsze co mnie spotkalo nie moge zyc na 100 % ciagle sie ukrywam, wstydze sie ludzi zawsze jak z kims rozmawiam jak jest jasno to mam wrazenie ze patrzy mi tylko na ta cere ;( nie wiem co to dalej bedzie mam juz tego dosyc teraz wiosna a ja zamiast sie cieszyc to musze sie maskowac, nienawidze zimy ale wtedy przynajmniej szybko sie sciemnia i moge wychodzic bez skrepowania ;( czemu to nie wychodzi na du^pie tylko na twarzy i tak niszczy psychike ;/;/

Gość Trochę cię zmartwie.
A z ta ciążą to takie gadanie. Jednej pomoże drugiej nie. Tak jak bolesne miesiączki. niby po ciąży nie boli. Tyle że nie na każdego działa. Zresztą jak wszystko inne

Gość holidoli
skad ja to znam

Gość chcę wyleczyć cerę
no więc witam moja zmora jest czerwona twarz, ale zeby bylo malo, oprocz wiecznego zaczerwienienia :( swieci sie jak lusterko i co gorsza luszczy, doslownie luszczy moglabym godzinami siedziec z pensetą i zdzierac odstajacy naskórek, peelengow normalnych robic nie moge, robie enzymatyczne, ale nic a nic nie skutkuja, ani zele peelingujace do cery wrazliwej tez marze o tym by wyjsc z domu bez tej tapety, jak kiedys :( wygladam jak stara pudernica a skore mam bardzo cienką i bardzo wrazliwą tona tapety, a ja i tak czerwona ze swiecacą, luszczacą się skórą :( nie wiem juz co zrobic :( bralam milion tabletek na cere, nie zauwazylam zadnej poprawy, nic :(

Gość karinkas24
tez mam klopoty z cera stosowalam juz chyba wszystko i nic zastanawiam sie nad izotekiem ale to droga kuracja ale efekty bardzo zachecajace. dziewczyny a ile macie lat? ja 24 i tradzik poiwinien byc juz dawno za mna ale niestety

Gość pitupitup
Dopisuję się do klubu. Od 13 roku życia, czyli już 15 lat :P mam okropną cerę. Ale tak fatalnie nie było jeszcze nigdy. Ogólnie jestem zalamana stanem mojej gęby, ale gdy przeczytalam pierwsze strony watku o mao nie posikalam się ze śmiechu, choć to w sumie mało śmieszne :D Jednak te wasze teksty o własnej twarzy powalają... Powiem wam, że ja nie widzę światełka w tunelu. Nie wierzę, że coś się da zrobić z moją cerą i mam wrażenie, że to najbardziej ekstremalny przypadek. Trądzik - na brodzie bolesne gule i sinoczerwone blizny - po 3 razach smarowania żelem Duac mam spaloną skórę na brodzie Naczynka czerwienienie się przy każdej możliwej okazji i bez okazji Przetłuszczanie i jednocześnie mega odwodnienie - lekkie kremy nie dają rady, cięższe zapychają Łojotokowe zapalenie skóry Marzę o znalezieniu zajebistego dermatologa, który zna się na rzeczy, bo jak na razie nie mogę używać dłużej żadnego leku. Mam tak wrażliwą i cienką skórę, że leki na trądzik ją wypalają. I tak wyglądam fatalnie, nie mogę pić alkoholu, kawy, nie jem słodyczy nawet ostatnio. I dooopa. Jak nie nałożę tapety, ludzie mnie nie poznają na ulicy.

Gość fghebry5
"a skore mam bardzo cienką i bardzo wrazliwą" retinol, bez recepty jest w m.in Triacnal to ma w sobie, skora po tym robi sie jakby grubsza, takie są opinie, sama mam zamiar zastosować. a to tak przy okazji jest przeciwtrądzikowe :) piyipitup jakich kosmetyków używasz, używałaś?

Gość fghebry5
*TriAcneal, tak się nazywa dokladnie kosztuje tak jak teraz patrzę około 50 zł

Gość chcę wyleczyć cerę
pitupitup> jestes jeszcze? mam to samo, cera sie swieci jakbym ja jakas oliwka wysmarowała, a przy tym łuszczy na policzkach tak strasznie, ze sama sie brzydze :O:( i jest tak cienka, ze doslownie jestem czerwona, wszystko widac :(

Gość chcę wyleczyć cerę
fghebry5> mozna ta masc stosowac ot tak? nie mam raczej (odpukac:) jakichś wyprysków, grud itd...ale jak napisałam odpukać ja po prostu mam tragiczna cere w sensie tego, ze sie swieci strasznie a przy tym luszczy i jest ciagle czerwona przez naczynka nie jest oczyszczona, ale zadna kosmetyczka sie tego nie podejmie, choc wiem, ze byloby lepiej jakby nie byla taka zanieczyszczona, ale nie z moją reakcja skorną...przed czyszczeniem skore sie rozgrzewa, co w moim przypadku jest samobójem a czuje sie strasznie, bo czesto slysze w rozmowach z obcymi (praca) "a pani jest chora? mowie, ze nie, ana co oni: oj taka pani czerwona :( a dzisiaj nawet: widze, ze sie pani opalila tym pierwszym sloncem :( a niektorzy mowią" o popilo sie wczoraj niezle" straszne to jest 😭

Gość fghebry5
jeśli stan Twojej skóry jest rzeczywiście dramatyczny, to lepiej skonsultuj to z dermatologiem. powiedz mi, jakich kosmetyków uzywasz? bo może też stąd problem się nasila? napisz mi nazwy, wszystko co używasz

Gość chcę wyleczyć cerę
po pierwsze bardzo dziękuję, że chcesz mi pomóc :) po drugie to krem do skóry atopowej, więc nie podrażnia, czy dla mnie odpowiedni? nie wiem dokładnie, ale chyba nie trafiłam na dobrego dermatologa co do autorki, to w takim wieku (o ile dobrze pamietam, ile masz lat-22,23) nie stwierdza sie moja droga trądziku różowatego !!! pewnie naczytalas sie w internecie, prawda?

Gość barrakuda..
do tych cierpiacych przez lata nic wam nie szkodzi sprobowac spironol! mi naprawde pomogl

Gość barrakuda..
podrunkiem oczywoscie, ze wasz tradzk ma podloze hormonalne

Gość barrakuda..
* pod warunkiem