Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matiiii

Zasiłki zapomogi itp świadczenia

Polecane posty

Gość Matiiii

Witam, mam takie pytanie ja wraz z moją dziewczyną będziemy mieli niedługo dziecko (4misieąc)posiada ona jeszcze jedno dziecko z poprzednigo związku, w teori jest ona samotnie wychowującą matką, bo ani ze mną ani z swoim ex nie było związku "prawnego"jej wynagrodzenie z pracy jest zajęte przez komornika,tzn pewna część tego wynagrodzenia. Także na życie zostaje jej niecałe 1000zł. Na jaką pomoc finansową mogę liczyć ja jak i moja dziewczyna. Mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu ja co prawda pracę mam a wynagrodzenie netto jest w wysokości 2000zl. Planujemy kupić mieszkanie. Proszę o udzielenie jakiejś porady

Gość praca socjalna
dostaje zasiłek rodzinny? dlaczego komornik zabiera jej część wynagrodzenia? macie wspólny meldunek? ile lat ma starsze dziecko? dostaje na nie alimenty?

Gość 76172676
Jesli tamto dziecko ma wpisane że - ojciec jest nieznany- to teoretycznie przysługuje zasiłek od samotnego wychowywania dziecka z MOPS 170 zł, tyle że jest on chyba dodatkiem do rodzinnego... Więc jest kryterium dochodowe....

narobią dzieci, później płacz że nie ma co do garnka włożyć, a co miesiąc regularnie do gminy po zasiłek lecą, żal ci ciebie! weź idź do pracy a nie od państwa ciągniesz! ludzie muszą ciężko pracować, żeby tobie państwo zasiłek dał

Gość Matiiii
ruda-antonina treść twojego komentarza jasno i sprecyzowanie przedstawila mi opis twej osoby...osoby nie inteligentnej i najwidocznej pogrążonej we własnych problemach...z drugiej strony skoro państwo oferuje swoją pomoc to czemu miało by coś stanąć na przeszkodzie żeby z niej korzystać. Ty chyba nie skorzystałaś dlatego teraz swoją winą obarczasz innych. A jeszcze na do widzenia przypomnę ci główną zaletę dla której istnieją fora - pomoc innym