Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśkaka

Dziwna sytuacja z umową na czas nieokreślony

Polecane posty

Gość mamuśkaka

Hej , powiedzcie mi jak to jest. Miałam praktyki w firmie X . Pod koniec praktyk zaszłam w ciążę po czym przeszłam z ucznia na pracownika i dostałam umowę na czas nieokreślony - czyli na stałe . Jestem na wychowawczym . Kończy mi się za dwa lata i co teraz ?? Wracam do pracy skoro mam umowę na stałe?

Gość frhbgd
wracasz o pracy po wychowawczym jak nie chcesz juz tam pracowac to musisz napisac wypowiedzenie a jak chcesz ale nie chcesz wrocic to zachodzisz w kolejna ciaze przed koncem wychowawczego i idziesz na L4:))

Gość no wracasz do pracy ale wcale
nie oznacza że tam zostajesz gdyż w momencie powrotu do pracy mozesz dostać wypowiedzenie

Gość mamuśkaka
ahaa dziekuje wszystkim ;) bo zastanawia mnie fakt - jezeli umowa jest na czas nieokreslony to pracodawca nie moze mnie wolnic bez powodu. musial by miec powod

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Z tego, co mi znajoma mowila, pracodawca po wychowawczym musi Cie przyjac na rok, nie moze Cie od razu zwolnic, ale po tym roku juz wszystko jest mozliwe, np. jakies redukcje etatow na przyklad...

Gość frhbgd
zwolnic sie zawsze moze, nawet na drugi dzien po powrocie do pracy

Gość no wracasz do pracy ale wcale
jest ochrona przed zwolnieniem ale tylko w przypadku gdy zamienia się urlop wychowawczy na pracę na zmniejszonym etacie w okresie gdy ww. urlop przysługiwałby pracownicy. Jednakże taka ochrona przysługuje tylko przez rok.

Gość ljhjhii
jw , nie zwolni cie jak wystapisz o zmiejszenie etatu