Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna na kaffe

Mamy, czy rozmiar 68 to duzo jak na 2,5 miesiaca?

Polecane posty

Gość dziewczyna na kaffe

jw

Gość cerrutin
no to przecież zależy ile cm ma dziecko.

Gość no tak, ale to wina nasza -
nie, bo 68 jest już od 3 miesiąca, a poza tym rozmiar rozmiarowi nierówny

Gość Także mamaa
rozmiar rozmiarowi nie równy- prawda. Mój ma 75cm, kupiłam mu body 86-92 i są za małe... :(

Gość Warto kupić większe
Jeśli wzrost dziecka zbliża się już do 68 to lepiej kupić o rozmiar większe. Dłużej ci posłuży

Gość mój jak mial 2,5 miesiaca
t tez mu takie zakladalam.......a teraz 7 miesiecy i 86 zazwyczaj, ale co sklep inny rozmiar

Gość mijoooooooj
8 miesięcy i 86 cm ? To idź do lekarza, bo wielkoluda masz. 86 to wymiar prawie 2-latka.

Gość mijoooooooj
Idioctwo. 80-parę 90 cm. to nie jest wymiar 7-miesięczniaka,Nieprawda. To musiałby być przerośniętym wielkoludem , to jst fizycznie niemożliwe.

Strasznie duże macie te dzieci:D. Moja córa ma niecałe 2,5 miesiąca i nosi rozmiar 62 i jest w sam raz (niedawno pozbyłam isę pajaców w rozmiarze 56 , w komodzie mam dla niej kilka rzeczy w rozmiarze 68 ale są jeszcze za duże. Mala jak się urodziła to miała 51 cm i ładnie prawidłowo rośnie więc krasnalem nie jest ale jest zgrabna i nie pulpeciarowata więc może dlatego wszystko się na nią mieści:)

Gość do agaty bbb
to masz niezłego kloca buehehehe :D

urodzil sie dlugi i teraz jest dlugi:) A lekarz powiedzial ze super wyglada wzrost proporcojnalny do wagi i jest całkowicie zdowy:)

Gość mijoooooooj
takie wymiary u kilkumiesięcznego dziecka nie są normalne. 86 cm to już wymiar sięgający pod dwulatka, a nie 7-miesięczniaka. Koleżanka chyba coś pomyliła i zamiast zmierzyc dziecko,to podaje wymiar ubrań, które nosi dziecko.A wymiar wymiarowi nie równy i czasem coś, co ma 68 cm. może być podobne wielkościowo do czegoś, co ma 80 cm.

Gość mijoooooooj
Wpisz w siatke centylową, to przekroczy ten wzrost kilkukrotnie 95 centyl , a w takiej sytuacji to trzeba zasięgnąć rady lekarza.

Gość ojla
Dajcie spokój, każde dziecko rozwija się i rośnie w innym tempie, a 8-miesięczne niemowlę noszące rozmiar 86 nie jest żadnym wielkoludem. Wzrost zależy od wielu czynników i jeśli pediatra stwierdził, że dziecko jest zdrowe i dobrze się rozwija, to wszystko jest w porządku. Mój synek również ma 8 m-cy i zakładam mu ubranka w rozmiarze 86, a body nawet i 92. Pewnie te same ciuszki będzie nosił przez najbliższy rok, albo i dłużej :)

Gość ojla
I owszem, od początku moje dziecko jest w zasadzie poza siatką centylową, ale on po prostu urodził się duży i przybierał na wadze kilogram na miesiąc. Jest okazem zdrowia. Teraz, na szczęście, już przyhamował.

Gość mijoooooooj
No i wyszło szydło z worka, nie ma 86 tylko 80, a to różnica. Tak że mamy przykład, jak mamuśki koloryzują nie raz .

Gość moj syn ma 2,5 mies
i wlasnie zaczal nosic rzeczy na 68cm,dzisiaj mu kupilam sporo ubranek w tym rozmiarze.

Gość bebebebes
Moje dziecko ma rok i 81 cm i już jest na 75 centylu ze wzrostem, czyli powyżej średniej w tym wieku, tak że w wymiar 86 u 7 miesięcznego chłopca jakoś nie chce mi się wierzyć, bo to wręcz surrealistyczne.

przy wzroście 80 cm i wieku 7,5 miesiąca dziecko agaty bbb wyszło mi daleko poza 97 centyl ja swojemu dziecku też zakładałam body o rozmiar większe niż wynikało z metki bo zwyczjanie nie dopinał nam się w kroku ze względu na pieluchę ale to dotyczyło jedynie bodów, mój syn gdy był 7,5 miesięczniakiem i też zawsze był długi (ok. 93 centyl) nie nosił bluzek i spodni na 92 cm bo te ciuchy mają za długie rękawy i za długie nogawki jak na takie dziecko

Gość bebebebes
Kafeterianki mają tendencję oceniać wzrost swego dziecka po tym, jakie ubrania to dziecko nosi. Moje spokojnie załozy ubranka na 86-90 cm, wiele z nich jest mu dobrych, ale to nie znaczy, że ma tyle centymetrów wzrostu.

Gość bebebebes
79,63 cm to wysoka średnia wzrostu chłopca 12-miesięcznego - wysoka, czyli że chłopiec mający tyle w tym wieku jest wysoki, to jak to się ma do 7-miesięczniaka, co ma 86 ??????????????? :-):-)

bebebes dziecko nie ma 86 cm wzrostu tylko 80 cm, ale nosi ubrania w rozmiarze 86 cm jednakże i wzrost 80 cm dla 7,5 miesiąca wykracza poza 97 centyl

Gość bebebebes
Z tego co wiem, jako mama rocznego dziecka , to jak dziecko wykracza grubo poza 97 centyl, powinno być skonsultowane z lekarzem.Norma to 50 centyl,oczywiście są dzieci mniejsze i większe, ale żeby nie wykraczały grubo poza skalę.

ale wy jestescie tepe mamuski:O pisze przeciez wyraznie dziecko jest okazem zdrowia , pediatra nie ma zastrzezen. A wy dalej swoje:D:D:D