Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna na kaffe

Mamy, czy rozmiar 68 to duzo jak na 2,5 miesiaca?

Polecane posty

nie jesteśmy tepe bo ja doczytałm że byłas u lekarza ale akurat mój lekarz twierdzi że jeśli dziecko wykracza poza normę to trzeba badac specjalistycznie co się za tym kryje, co to znaczy według twojego lekarza zdrowe? bo nie ma gorączki, siedzi sam bez podpracia i nie ma czerwonego gardła?

Gość bebebebes
czyli poza 97 centyl to już poza normę. Tyle że jakoś dziwnie wszystkie mamuśki z kafe mają 90 cm gigantów, bo co nie czytam, to każde dziecko w wieku pół roku ma metr wysokości.,

ja tez robiłam endokrynologię, bo lekarz chciał stwierdzić czy nie ma nadczynności przysadki mózgowej, była badana dieta, ilość snu i ruchu teraz wyhamował ze wzrostem ale nadal blikso 97 centyla

Gość bebebebes
Tak że jednak mam rację, takie wymiary to nie jest typowe i przeciętne. Ale dlaczego zawsze w temacie wagi i wymiarów większość kafeterianek ma dzieci na 97 centylu ? Trochę to dziwne zważywszy na to, że to rzadkość. Akurat tu mamy przykład tylko kilku dzieci, ale patrząc na niejeden temat to same giganty.

Gość bebebebes
Mój ma 81 i też sporo waży, ponad 12, uchodzi za dużego, ale jak czytam kafeterię, to mój syn przy większości kafeteryjnych dzieci to liliputek.

Gość bebebebes
Tyle że w życiu pozainternetowym jakoś nie widzę tak gigantycznych dzieci jak tu na kafeterii opisują.

Gość autorka tematu:)
moja coreczka jak sie urodzila to miala 56cm aiwec ubranka 56 posluzyly jej moze ze 2 tyg potem dawalam jej 62 a teraz ma 2,5miesiaca i 68 sie robia male:/ a na tych ubrankach pisze ze sa na 6 miesiecy ..

mój jest długi i strasznie szczupły, długie nogi i ręce ale chude jak patyki, niejadek, w dodatku nie rusza się tylko jak śpi na bilansie 2-latka miał 12,3 kg i wzrostu 93 cm

Gość bebebebes
To chudy, mój rioczniak mając 81 waży tyle co twój dwulatek mając 93.