Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suchy ręcznik 21

Powiedziała mi że jest dziewica!!

Polecane posty

Odnośnie zborów, to będą Cię namawiać, przekonywać. Ślub tylko cywilny, rzadko kiedy jest jakaś impreza. A jak zareaguje Twoja rodzina na takie rewelacje?

Gość Suchy ręcznik 21
Przecież gdyby była moja dziewczyna to ja nie muszę przestrzegać zasad świadków tylko moich 10 przykazań.

facet poznał dziewczynę a wy tu od razu o dzieciach i w jakiej wierze będą wychowywane,

Sam napisał o dzieciach, dlatego ciągnę ten temat :) Ale Ty nie masz swoich 10 przykazań, bo jesteś podobno niepraktykujący :)

Gość Suchy ręcznik 21
10 przykazań jest nie tylko dla katolików. Nawet ateista ich powinien przestrzegać. Żyjesz między ludźmi to musisz przestrzegać przykazań choćbys w Boga nie wierzył. Niektóre są takie że "można je łamać" bez konsekwencji prawnych ale to już sprawa sumienia. Też święty nie jestem..

Gość Suchy ręcznik 21
Natka* a co chcesz mnie wyspowiadac a tak wogóle to temat był inny . Nie o mojej religii

Nie wiesz o czym mówisz i na to zwracałam uwagę. Napisałam też wcześniej, że po prostu się spotykajcie i albo coś wyjdzie albo nie.

Gość ale badziew
Oj suchy ręcznik... Ty masz 21 lat? A może raczej 12? Dziewczyna jest Świadkiem Jehowy, więc nie będzie seksu (w żadnym wydaniu) bez ślubu i nie będzie ślubu bez twojej zmiany wiary. Jeśli nie zmienisz wiary i nie zastosujesz się do ich reguł, czyli chodzenie po domach i namawianie na zmianę wiary, czynny udział w zborach i wspólne czytanie Pisma Świętego to nie licz na cokolwiek. Jeśli dasz jej do zrozumienia, że absolutnie nie chcesz zmieniać wiary i nie chcesz z nią o tym więcej rozmawiać to zniknie z twojego życia jakby cię nigdy nie znała. Oni mają takie zasady. Nawet przyjaźnić się nie chcą (lub nie mogą) z kimś kto powie jasno i wyraźnie - "nie rozmawiajmy o wierze, bo nie zostanę Świadkiem Jehowy". U nich wiara jest na 1 miejscu.

Gość po co jechać, jak wszystko
opis ruchanka zalecany i technika wykonania opisana w Strażnicy. Początek modlitwa, kutas stoi, włożenie , ruchy frykcyjne, spuszczenie do środka, wyjęcie kutasa, modlitwa i spanie . Kolejny bachor za 9 miechów.

Gość Suchy ręcznik
Ty wyżej jesteś jakiś nie normalny! Użyj mózgu czasem zanim coś napiszesz

Gość a ty głąbie poczytaj
Strażnice, niedouczony matole.

Gość Suchy ręcznik
Ja mam poczytać strażnice? Już nic nie czaje? O co wam chodzi?

Gość kgduuhhb666
jak jest SJ to masz przekichane bedzie cie powoli werbowac do sekty i tyle

Gość Suchy ręcznik
Nie założyłem tematu; " poznałem dziewczynę która jest SJ" więc przestańcie tak krytykować.nie o to tu chodziło

Gość o w mordę
LUDZIE PRÓBUJĄ CI UZMYSŁOWIĆ, ŻE JEŚLI CHCESZ ZAWRZEĆ BLIŻSZĄ ZNAJOMOŚĆ (mam tu na myśli kolegowanie się, przyjaźń, chodzenie, związek) TO FAKT, ZE ONA JEST ŚWIADKIEM JEHOWY MA TU NAJISTOTNIEJSZE ZNACZENIE. To nie jest jakaś zwyczajna katoliczka, ateistka czy inna. Nawet pewnie z Muzułmanką byłoby łatwiej... jeśliby jej ojciec nie zabił przy tej okazji ;) Chodzi o to, że Świadkowie Jehowy mają swoje nakazy, których MUSZĄ się trzymać, żeby nie zostali wykluczeni ze swojego Zboru (czyt. sekty). Ich księga nakazów (Strażnica) zawiera wskazówki dla takich osób i jeśli planujesz coś więcej niż tylko mówić jej "cześć" to musisz się dostosować.

Gość Suchy ręcznik
Ale bzdury piszecie! Piszecie że SJ nie mogą się zadawać z nie Świadkami a jakoś najlepszą przyjaciółka (tu imie) jest koleżanka z klasy katoliczka. Ja w gimnazjum miałem w klasie SJ i też kumplowal się z swoją paczka katolikami. Osobiście znam małżeństwo SJ I katolika gdzie kobieta jest katoliczka. To co piszecie jest żałosne ktoś coś wyssie z palca a wy to "kopiuj - wklej" na forum. Porozmawiajcie ze świadkami bo jak narazie bazujecie tylko na pogłoskach. Świadkiem nie jestem nie będę ale ludzie trochę tolerancji!