Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klororowatęcza

w co ubrac 4 miesieczne niemowle do gondoli

Polecane posty

Gość No nie , nastepna
Ja jestem dorosła i mi gołe nogi spod spodni o tej porze jeszcze nie wystają,bo to nie pora na gołe nogi, a jak dziecku nie założysz rajstop, to kopiąc , ruszając się spodnie się zsuwają i wystaje gołe ciało.Gołe ciało takie niemowlę może nosić latem, nie wczesną wiosną.

Po pierwsze,nawet jak to nie jest kurtka puchowa,i czapa to ja i tak zimą cieniej ubierałam!!!Body,śpioszki,kurteczke,czapke i rękawiczki!!Teraz spodenki a do tego skarpetki,lub bez!!!!A przy 20 stopniach śmiało możesz dziecko ubrać w krótki rękawek,lub długi,ale cienki!! A Ty jak się ubierasz? Pediatrzy mówią,że dziecko do 1 miesiąca życia potrzebuje jedną warstwe więcej niż Ty,potem dziecko ubierasz tak samo jak siebie!!!!!Mam na myśli tyle samo warstw.

Gość No nie , nastepna
To chyba Wasze dzieci jakieś mumie nie ruszające się. Każxemu dziecku jak założysz same skarpetki bez rajstop, to spodnie zsuną się do góry i goła noga wystaje, nawet, jak spodnie nie są za małe. Do lata jeszcze czas, a Wy już jak latem się ubieracie. Spodnie bez rajstop i same skarpetki to ja późną wiosną i latem zakładam.

Gość No nie , nastepna
Sorry, ja noszę zakryte nogi, szalik cienki na szyję, kurtke wiosenną, a dziecko mam gołe wysłać ?

latem dlugie spodnie i skarpetki? wow. Skarpetki nie sa do kostek tylko raczej dluzsze. Biedna pupcia tego malucha: pampersplus body plus rajstopki plis spodnie i moze jeszcze kocyk :D

Gość No nie , nastepna
Zapomniałaś chyba, że dziecko leży w tej gondoli i mając mniej ruchu, niż dorosły, który pcha wózek, szybciej się wychładza. W ogóle jak zaśnie w wózku.

Gość No nie , nastepna
Wejdź do wózka , siedź w nim cicho, żeby Cię ktoś pchał, to ciekawe, czy tak na golasa byłoby Ci ciepło ?????

wlasnie, w gondoli jest cieplej :] moim zdaniem body i dres wystarcza, a jak zasnie i tak bardzo chcesz to mozna przykryc cienkim kocykiem

temperatura odczuwalna jest dużo nizsza wiosną niż latem. 20 stopni dziś i w lipcu to dwie rożne temperatury.

Gość No nie, następna
Po pierwsze, ale one tego nie zrozumieją, syndrom kafeterianek, dzieci nago do wózka ! A jak co do czego przyjdzie, to wszystkie czapki zakładaja. Zobaczcie wątek, gdzie ktoś poleca czapeczki do sprzedania, nagle pojawia się zdanie, że takie małe dzieci muszą czapki nosic.

Gość No nie, następna
Ledwo co dopiero pierwsze ciepłe dni tak naprawdę po zimie, rano i nocą jeszcze jest bardzo zimno,a te sobie wyobrażają już , że lato jest i dzieciaki wio na golasa. Ja nie mówie, jak ktoś ubiera w zimowe ciuchy i grube czapy, to przesadza, ale cienka bluzka, bluza wiosenna czy kurtka i cienka czapeczka, czy nawet cienkie rajstopki pod spodniami, to nie jest przegrzewanie o tej porze, może za kilka tygodni, w maju to by było przegrzewanie, ale nie teraz,kiedy raptem pierwsze dni prawdziwego ciepła mamy.