Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asica2890mm

kochac się dzisiaj czy poczekać do owulacji ktora jest za 3dni?

Polecane posty

Gość asica2890mm

wiem ze temat pewnie się pojawiał ale proszę Was o rady, jest sens się kochac w dni płodne trzy dni przed owulacją czy i tak plemniki nie "przezyją" tyle dni? co robic?

Gość ......................1
A jaka masz pewność, że owulację będziesz miała za 3 dni???

Gość asica2890mm
nie mam pewnosci ale tak wynika z moich obliczen i zwykle mam po 15-16 dniach od 1dnia okresu , tylko się zastanawiam czy to tak na prawdę ma sens 3 dni przed czy to nie za wczesnie, ok wiadomo mozemy codziennie probowac :) jednak jeśli do ewentualnego zapłodnienia i tak dochodzi dopiero w czasie owulacji to nie wiem po co się mowi ze kobieta ma dni płodne stąd moje pytanie

Może się niepotrzebnie nakręcasz, nie rób tego. Miałaś kiedyś robiony monitoring cyklu, ze mówisz, że owulka występuje ok 15-16dc? Jak długie masz w ogóle cykle?

Gość asica2890mm
wiem nie chcę sie nakręcac bo wyjdzie jak zwykle, a cykle mam tak 31-32 dni. nie miałam monitoringu nigdy robionego, chociaz na podstawie obserwacji jestem w stanie stwierdzic ze prawdopodobnie mam wtedy owulacje, bo zwykle mam wtedy bole jajników, podwyższona temp i powiększone piersi, potem znikają te objawy i pojawiają sie dopiero 2-3 dni przed @. moze po prostu zrobię test owu jak nie zapomnę zostało mi jeszcze kilka

Może zainwestuj w wizytę u gina mniej więcej w tych dniach i zrób usg...Wtedy będziesz miała pewność...Ja się kiedyś przejechałam na testach owulacyjnych. Pokazywał 2 piękne grube krechy a na usg na owulkę nic sie nie zapowiadało :(

Gość asica2890mm
kurcze to nie pocieszająca informacja, myslałam ze te testy są bardziej wiarygodne... a z tym monitoringiem to jak to jest? mam chodzić codziennie w tych dniach na usg? czy moze to widac wczesniej czy owulka będzie czy nie?

Jak chcesz to spróbuj - ale w moim przypadku sie nie sprawdziły. Chociaż nie mówie, że są beznadziejne - bo wielu kobietom pomogły. A jeśli chodzi o monitoring to wybierz się do gina tak ok 11-12 dc niech Ci zrobi usg i będzie widział czy masz jakiś dominujący pęcherzyk, a później ok 15-16 dc i wtedy będzie widać czy urósł pęcherzyk, czy pękł a jeśli nie pękł to możesz dostac zastrzyk na jego pęknięcie....

Gość asica2890mm
ok czyli jutro powinnam się wybrać, mam nadzieje ze cos tam będzie :) dzięki za rady pozdr :)

Gość gagaga
Witam a ja mam taki mały problem bo 19,03 miałam seks ale od tyłu ,a miałam w tym czasie okres od 17,03 i nie wiem czy nie użyłam tej samej chusteczki do zatamowania krwawienia co wycierałam brzuch( sperma na brzuchu). 17,04 powinnam dostać okres a jeszcze go nie dostałam dostałam 20,04 i nie wiem co mam myśleć o tej chusteczce ?? Czy mogłaby coś przenieść dalej?? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję

Gość gagaga
jest tam ktoś?? i jeszcze się dowiedziałam od ginekologa że mam wąskie spojenie łonowe. Czy to jest coś nie tak i czy powinnam się tym martwić??

Gość gagaga
proszę kogoś o radę

kochaj sie codziennie do owulacji. Moj lekarz mowi ze mimo ze nasienia jest mniej to jest mocniejsze. nie czekaj na owulke bo mozesz nie trafic a plemniki zyja w odpowiednim srodowisku nawet do 5-7 dni.