Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowana!

Zostawiłam 10 miesięczne dziecko samo w ogrodzie

Polecane posty

Gość zbulwersowana!

Zostawiłam prawie roczną córcię dzisiaj samą w ogrodzie, bo się fajnie bawiła. Siedziała na kocyku i miała tam rozrzucone zabawki. Zajęła się sobą więc ja poszłam do domu wstawić pranie i obrać ziemniaki . A tu przybiega sąsiadka , że jak mogę dziecko samo zostawiać, ze coś sobie zrobi, że bedzie płakać jak ja nie będę słyszała, że może je ktoś porwać. No masakra jakaś :D Ludzie moje dziecko, wiem jakie jest :D jak ja nie lubie takich sąsiadek

Gość oj jak bym slyszala moja sasia
dke :D Ja mam 14 miesieczne dziecko i otwieram drzwi samo sobie wychodzi na podworko a ja robie co mam robic w domu :) Ale sasiedzi juz nie raz mi mowili jak tak moge a ja leje na to mowie moje dzieko moja sprawa i NARA !!!

Gość hahahahahahaha45555559
antypatologia też tu siedzi

Gość nigdy w zyciu...
nieopowiedzialna i glupia z ciebie baba

Gość zbulwersowana!
To było provo, chciałam zobaczyć , jaka będzie reakcja a tak na prawdę to sama sobie tego nie wyobraażam .. ;/

Gość hmmmmmmmmmk
KURDE :/ mój syn 9m-cy nawet jak śpi w bezpiecznym łóżeczku to ciągle zaglądam do pokoju czy aby oddycha :P ...ale to moze ja jestem walnięta :D

No cos ty . Nie rozumiem dlaczegoobie tego nie wyobrazacie ?? Mam ogrodzona dzialke prosty teren zadnego psa czy cos w tym stylu przeciez nie zostawilam dziecka na nie wiadomo ile tylko o mniej wiecej 10 min zerkalam co robi ... :)

Tak oczywisie porwie . Najlepiej zamknijcie swoje dzieci w domach na dwa zamki a w oknach zalozkie kraty :D

Gość Katarzynna Ynna
Boshhh co 10 minut ?? szok, dla mnie byłaby to wieczność :)

Matki Polki to najlepiej poswieccie zycie dla tch dzieci a potem i tak was kopna w dupe bo nie beda chcialy zyc na takiej uwiezi . Nie rozuiem waszej flustracji wogole

tak, porwie, co wy gazet nie czytacie? dla mnie to skrajna nieodpowiedzialnosc zostawiac male dziecko bez opieki. chociazby cos znalazlo na tym kocyku i polkenlo, dusilo by sie jeszcze 5 min a w tym momencie matka spokojnie by sobie ziemniaki obierala.

Gość pierd*****
sie w łeb debilki. dziecka tzreba pilnowac i dbac o nie

ja czasami swoje tez zostawiam, ale 10 miesieczne dziecko samo w ogrodzie? dla mnie to troche przesada... moja corka ma prawie 3 lata i od niedawna puszczam ja sama do ogrodu, albo zostawiam ja kiedy wnosze zakpy to ona bawi sie w piaskownicy w ogrodzie na ten czas ale nie zostawilabym samego dziecka ktore nie umie dobrze mowic/zawolac =zakomunikowac ze cos jest nie tak

Ale kazdy zna swoje dziecko wie na ile moze mu pozwolic . Moja mala ma skonczone 14 miesiecy ale juz od 6 miesiecy hodzi a od 3 nie wklada nic do buzi bardzo duzo mowi i ogolnie wie ze z podlogi sie nie podnosi nic do jedzenia . Mamy idealnie rowny trawnik nie ma mowy zeby cos znalazla . a zabawkami nie bawi sie juz malymi akurat dzis wyszla sobie z lala i wozkiem i siedziala u siebie na krzeselku i przebawila sie godzine mowiac sama do ciebie i lali . Wiec co mialam ten zas zmarnowac rozpraszajac dziecko swoja obenosia i patrzac jak sie bawi .. naprawde to co wy wyorawiacie jest dla mnie nie pojete ! A potem sie dziwicie ze dzieci wogole nie samodzielne

Gość no wlasnie mówili w telewizji
o 14miesięcznym dziecku ktore pogryzł pies, bo rodzice nie pilnowali i do niego polazło. uwazaj na dziecko. nigdy nie wiadomo co sie stanie. moze je ugryźć osa albo coś (budzą się właśnie i są bardzo nieprzyjemne) i co będzie...

sory za literowki ozywisie chodzi * i mowiac sama do siebie .

sorry ale dla mnie samodzielnosc to cos zupelnie innego niz zoatawianie dziecka samego w ogrodzie...

ja nie mam ogrodu . przed domem mam trawnik tyle :)

moje dziecko, mimo, ze pilnowane jest wlasnie az przesadnie samocdzielne. oko tzeba miec na dziecko caly czas. moze i wie, ze nie wolno brac czegos do buzi ale bedzie sie jedna rzecza bawilo 500 razy i nie wezmie do buzi, a raz mu sie cos strzeli do lba i je bedzie chcialo polknac. dziecko nie mysli w taki sposob jak dorosli. ze jak polknie to sie moze udusic. ma pomysl to to zrobi. kolezance ostatnio 2-latka polknela monete, na szczescie ja odratowali. nigdy wczesniej tego nie robila. gdyby nikogo przy niej nie bylo to by teraz nie zyla.

a teraz to juz piszeciewogole z innej beczki z kad moje dziecko ma wziac na dworze monete matko dobra wogole nie czytam juz th wypocin . Pinujcie swoje dzieci do 21 a potem je ubezwlasnowolnijcie zeby czasem nie wyszlo za daleko ...;]

osy pszczoły i inne gryzące też u was nie latają? :D

boze, kobieto, moneta to tylko przyklad, moze to byc koralik, kamyczek, cokolwiek sie nawinie. chodzi o to, ze jak ci sie dziecko zacznie czymkolwiek dusic to zebys go w pore odratowala. bo takie wypadki to wsrod dzieci sa wyjatkowo czeste. pewnie zrozumiesz jak ci sie przytrafi.

Gość akurat bułki
Ja zawsze zostawiałam, nie rozumiem w ogóle problemu, w kojcu na trawniku... Latem spędzaliśmy na ogrodzie cay dzień....

Gość cniwdcubiducb
jak mialam 4 latka i bylam z mama w sklepie (stalam niemal obok) i polozylam raczke na parapet, nie zauwazylam osy i mnie uzadlila... i nic sie nie stalo... to co powinni zlinczowac moja mame, bo choc byla nieopodal, osa mnie uzadlila? to przy niemowletach 2-3 miesiecznych powinnyscie mamuski lozeczko caly czas na widoku miec, nie daj Boze wyjsc do lazienki, czy odwrocic sie na chwile, bo dziecku moze sie krzywda stac, no prosze Was... ciekawe, czy Wasze matki 24/dobe trzymaly Was blisko swej spodnicy? nie wyszlu NiGDY nawet na chwile same a Wy w domu? do lazienki tez z dzieckiem na rekach?

ja jestem na tym punkcie prewrazliwiona i absolutnie bym nie zostawila.. mam w rodzinie przypadek ze jedna corka bawila sie sznurkami i sie powiesila (ale to juz wieksze dziecko wiec to co innego) a druga 3 letnia, ktorej ufali i ktora byla madrym dzieckiem, znalazla jakies chemikalia w piwnicy sie napila. niestety ja tez stracili. wole dmuchac na zimne niz potem zalowac

Gość akurat bułki
kluska_serowa- ale jaki to ma związek z zostawianiem w ogrodzie???

"to co powinni zlinczowac moja mame, bo choc byla nieopodal, osa mnie uzadlila?" nie, bo to byl wypadek. tu nie chodzi o to zeby kogokolwiek linczowac. tu chodzi o odpowiedzialnosc. co innego zostawic dziecko w łóżeczku, gdzie jestesmy w stanie zapewnic mu bezpieczenstwo, a co innego zostawic malucha samego na dworze. malucha. malutkie dziecko. bo mowimy o dziecku niespełna rocznym. no na litosć boską. dwa, trzy użądlenia wystarczą żeby narobić bardzo poważnych kłopotów (a nie daj Boze alergii, to juz nie bedzie co zbierac) . a matka nawet nie zauważy, bo bedzie w kuchni ziemniaki obierac...