Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jom

bole rak, nog kregoslupa...

Polecane posty

Gość jom

Witam mam pewien problemy od 2 dni meczą Mnie straszne bóle mięśni u rąk , nóg ,pleców ,brzucha... dosłownie boli mnie całego cialo .nie wiem co to jest i zaczynam sie martwic bo te bole sa straszne. gdy podniose reke badz noge czemu towarzyszy bol i po chwili opuszcze reka boli ze zmeczenia . czy ktos moze wie czym jest to spowodowane. dodam ze ost nie uprawialam zadnego sportu badz wysilku by miec "zakwasy" jestem mloda mam zaledwie 20 lat i bole pojawily sie z dnia na dzien .

To zakwasy... Może nie kojarzysz tego z żadnym wysiłkiem, ale może sprzątałaś w domu, zgrabiałaś podwórko etc...

Max... co ty z ta rtęcią?? :) nie każdy Polak musi mieć zepsute zęby, żeby je plombami z rtęcią leczyć :)

Ale jeśli chodzi o tzw. zakwasy w mięśniach, to one "schodzą" kilka dni, a nie kilka miesięcy... Wystarczy albo je rozćwiczyć albo zażywać nieco więcej glukozy niż zwykle... a najlepiej jedno i drugie .Zakwasy w mięśniach to kwas mlekowy, który powstaje w beztlenowej przemianie glukozy...

Gość afadro
Po pierwsze jeśli nie przejdzie to wybierz się do lekarza. A jeśli chodzi o to w jaki sposób możesz sobie ulżyć, to mi na wszelkiego rodzaju bóle mięśniowe, stawowe pomagają tabletki traumeel s. Są to tabletki bardzo delikatne dla żołądka, więc jak będziesz chciała sięgnąć po coś przeciwbólowego na tego typu dolegliwości to radziłabym Ci własnie traumeel s, można kupić bez recepty.

Gość Mastinkax
Maść Traumeels można stosować jak najbardziej, ale najlepiej wybierz się z tym do lekarza, bo mogą być tych bólów różne przyczyny.

Gość kipurek
Bardzo czesto miewam bóle kręgosłupa niewiadomego pochodzenia. Zazwyczaj trwają one krótko - 1-2 dni i powtarzają się regularnie w kilkutygodniowych odstępach czasu. Do lekarza z tym nie poszedłem, ponieważ po nasmarowaniu pleców traumeelsem ból przechodzi. Zazwyczaj bolące miejsce smaruje kilkakrotnie, zawsze pomaga :)

Gość gość
Polecam z własnego doświadczenia 2 podstawowe rzeczy- odpowiedni materac i poduszkę ortopedyczną. Materac najlepiej odpowiednio, indywidualnie dobrany- ja mam Viscotherapy z pianki oddychającej. Jakości spania nie da się do niczego porównać- po prostu przynosi ulgę. Ponadto warto zainwestować w dobrą rehabililtację. Ruch i wypoczynek to klucz.

Gość gość
Mnie na ból pleców pomaga zwiększona dawka ruchu i dobry odpowiedni wypoczynek - dlatego zmieniłem materac na nowy, porządny i dostosowany do moich dolegliwości. Mam teraz Viscotherapy, który ma zmienną twardość i świetnie odciąża moje plecy i barki. Na mnie to działa

Gość gość
Mnie tez boli kregoslup , nogi, rece i do tego glowa juz nie wiem co robic . Co moze byc przyczyna ?