Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z pytajnikiem

USG - chłopiec, poród - dziewczynka

Polecane posty

Gość mama z pytajnikiem

Jestem ciekawa czy któraś z was miałam taką sytuację, że na usg, zwłaszcza tym na początku ciąży lekrza stwierdził, że będzie chłopiec a na późniejszych badaniach okazało się, że to jednak dziewczynka, lub przy porodzie była wielka niespodzianka. Pytam choć wiem, że to raczej niemożliwe aby w tą stronę się pomylić, zazwyczaj to z dziewczynek "robią się" chłopcy.

Gość cerrutin
nigdy się nie spotkałam z czymś takim. oczywiście w drugą stronę to 'działa' ale, żeby z chłopca dziołszka wyszła, oj nie wiem..

Gość A ja czytałam na topicu
śmieszne nie tragiczne sytuacje z porodówek czy coś w tym stylu, ze dwie babki tak miały. A doczytałam do 6 strony tylko, a jest ich kilkadziesiąt, bo topic się ciągnie od 2006 roku.

Gość ,,k,,
u mnie było. Z tym, że do 32 miała być dziewczynka, a później jak to stwierdził lekarz dorobiliśmy siusiaka. Ale bądźmy szczerzy, usg było stare

Autorko mylisz się, to właśnie częściej z chłopców robią się dziewczynki :) Lekarze mylą czasami pępowinę z siusiakiem jak gdzie niegdzie źle się pozawija :)

Gość ha ha ale jaja
u mnie dwoch lekarzy potwierdzilo chlopca. moj lekarz na zwyklym usg 2d i na 3d u innego lekarza. mam nadzieje ze sie nie pomylili, bo bardzo chcialabym miec synka:D

Gość mama z pytajnikiem
Swoją drogą to musi być ciekawe nastawić się na chłopca a tu dziewczynka albo odwrotnie. Tyle, że zawsze lepiej wyglada dziewczynka w niebieskim niź chłopiec w różowym :-D

Gość mama z pytajnikiem
podnoszę

Gość tiktakczerwiec
u mnie na usg w 16tc lekarz powiedział ze na 90% bedzie dziewczynka, a juz na usg połówkowym w 23tc powiedzial ze nie za bardzo jeszcze widać ale stawiałby na chłopca. Wkurzyłam sie ze taki niezdecydowany i w 25tc poszłam prywatnie i gin powiedzial ze na 99% jest chłopiec, nawet sisiaczka pokazał :)

Gość u mnie, u mnie tak było
w 19 tygodniu gin mój stwierdził, że będzie dziewczynka. inny gin w 23, że chłopaczka będę mieć a mój w 25 potwierdził, że będzie chłopak.... a na porodówce wręczyli dziewoję.... dziadki do tej pory podejrzewają, że coś tam popodmieniali ;)

u mojej przyjaciółki tak było, że cały czas lekarze na USG widzieli chłopaczka, a na porodówce, świeżo upieczonym rodzicom wręczono córcię ;)

Gość mama z pytajnikiem
No proszę a ja myślałam że raczej w tą stronę (z chłopca na dziewczynkę) się nie mylą ;-)

Gość mama z pytajnikiem
Panikara jak już 3 razy potwierdzał to chyba się nie myli. Mi w pierwszej ciązy w 21 tyg, powiedzili chłopak - wyszedł chłopak. W drugiej ciąży w 16 dziewczynka - wydzedł chłopak Teraz że chłopak a co wyjdzie?????

Gość saguarro
a co to za roznica, co bedzie :) Wazne, ze dziecko całe i zdrowe.

myslisz sie autorko ;) opisany przez Ciebei przypadek jest czestrzy niz, dziewczyna na USG, a chlopiec na swiecie lekarze często mylą sisiaka z pępowiną(jesli ulozy sie miedzy nozkami) i mowia ze to chlopiec, a rodzi sie dziewczynka :)

Gość konopka87
u mnie przez całą ciążę lekarz mówił, że będzie chłopiec. Do dnia porodu kiedy okazało się, że urodziłam dziewczynkę... Początkowo aż mi było ciężko się przestawić psychicznie, mówiłam np. że muszę GO przebrać, GO nakarmić, itp. Nawet rodzina się zdziwiła jak się dowiedzieli że nie urodził się chłopak. Więc każdy jakoś tam już psychiczne się nastawił. Ubranek na szczęście nie miałam dużo. Teraz jak jestem w drugiej ciaży to nie chcę znać płci, co będzie to będzie, nie ma co się nastawiać. Nie ufajcie tak na 100% USG bo to co moze wydawać się siusiakiem wcale nim być nie musi.

moja szwagierka tak miala lekarz mowil jej do konca ze bedzie chlopak, to ich pierwsze dziecko bylo i pierwsz wnuk jej tesciow wiec wszystko na niebiesko, rzyczy do roku nakupowali a uropdzila sie dziewczynka, jak polozna wyszlatatusiowi powiedziec ze corka to ten myslal ze go z kims pomylila :-D i nawet nie zareagowal moja kolezanka tez tak miala, mial byc chlopak, 5 tyg przed porodem zaczely sie jej skurcze i zaczela krwawic, zrobili jej usg i tam dowiedziala sie ze bedzie corka! no i urodzila corke ja usg okreslajace plec mialam w 16 tyg i sama widzialam ze bedzie syn, bo miedzy nogami bylo widac dobrze i nikomu nie trzeba bylo tlumaczyc zdjecia z usg ;) a lekarz zartowal zejak sie pomylil to mamy zglosic sie po koniaka na otarcie lez :-D ale nie pomylil sie ;)

Gość a ja chcę córkę i już
Mi lekarz powiedział że będzie syn i choć to dobry specjalista nie obraże się jak się pomylił ;-)

Gość pajaczek maly
ja mialam miec synka,a urodzila sie dziewczynka,a moja kolezanka z ktora bylysmy w ciazy mniejwiecej w tym samym okresie,miala miec dziewczynke a synek jej sie urodzil :) Lekarzy mialysmy innych.Mi dwa razy plec potwierdzal w 23tc i 35 jej raz w 21tc.No coz bywa :) ale przy narodzinach zdziwienie bylo nie powiem :)

Gość maleńka lenka
Fajny temat, jednak pomyłki się zdarzają :-D

Gość mama z pytajnikiem
A czy miał ktoś tak że było widać niby siurka a potem okazało się że dziewczynka czy lekarze tylko po jajkach poznawali?

Gość :):):):kjfdff
tak ja tak miałam .Miał być synek i przez prawie całą ciąże na to byłam przygotowana ;) a na przedostatnim usg wyszło że córeczka :)

Gość gość
Mojej znajomej mówili że będzie mieć chłopca nawet w dniu porodu w czasie usg jednak urodziła dziewczynkę :) Wszystko jest możliwe :)

Gość mama z pytajnikiem
Kurcze boję się nakręcać ale fajnie by było ;-)

Gość mama z pytajnikiem
Podnoszę, może ktoś jeszcze się wypowie :-D

malo pomylek teraz sie zdarza ale .. jednak penis chlopaka a pochwa(wargi ) wargi dziewczynki sa prawie podobne wiec dlatego zdarzaja sie pomylki aczkolwiek rzadko choc moja kolezanka niedawno urodzila .. miala miec chlopca a ur. sie corka ;)

Gość No tak bywa
Moja sąsiadka ma 3 dzieci i w całej trójce tak jej się mylili. i to nie ten sam lekarz.

Gość ZOŚKA TOŚKA
A ja myślałam, że takie pomyłki już się nie zdarzają.

mama z pytajnikiem a na kiedy masz termin porodu? Ja tez prawdopodobnie bede miec synka ale jakoś do tej pory bo mam juz 2 synków pomyłki nie było. Nie obrażę się gdyby jednak tak sie zdarzyło :)