Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsff

GORĄCZKA U PSA

Polecane posty

Gość dsff

DZIŚ W POŁUDNIE NA SŁOŃCU wykąpałam psa . teraz widzę że ziaje i ma gorący czubek nosa. Pomóżcie i doradzcie czy to oznaka gorączki? jesli tak to czy mogę mu dac jakiś lek na gorączkę dla ludzi?

Gość 3ew4uiopiuyterw
najlepiej napisz napisz na jakimś dobrym forum o psach bo tu raczej nikt ci nie pomoże np. http://www.dogomania.pl/

Sam suchy nos to jeszcze nie oznaka gorączki. Skoro zieje to pewnie ze zmęczenia, (również ze stresu może ale to już sama musisz ocenić) myślę, że to przez wyższą temperaturę, nic poza tym :) musisz obserwować psa jeśli się zachowuje jak zawsze, je i pije normalnie to nic mu nie jest.

Gość dsff
o Mysia dobrze że jesteś . więc zwykle to on ma nos mokry a teraz pod wieczór dotknęłam i nie ciepły a gorący jest. jak myślisz czy mogę mu dac połówkę apapu takiego dla ludzi? po czym jeszcze moge poznac ze ma gorączkę?

niee no ja myślę, że sam suchy nosek to jeszcze nie powód do obaw :) mój też czasem tak po prostu ma to tak samo jak my ludzie, czasami mamy suche usta czy coś. Gdyby byl osowialy, (tylko wiesz po spacerze na pewno jest zmęczony też) gdyby nie mial apetytu, nie chcial jeść czy pić, gdyby byl caly gorący bardziej niż zwykle to wtedy owszem może to być gorączka. Nawet jak się psu mierzy już temperaturę to trzeba wiedzieć, że 38 czy 39 to u niego normalna temperaura ciala nie jak u nas ludzi :)