Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczysty schab.....

oczysty schab pieczony, lepiej w rękawie czy w naczyniu żaroodpornym?

Polecane posty

Gość soczysty schab.....

Chciałam żeby schab wyszedł soczysty i był do kanapek na zimno i mam pytanie, który wyjdzie bardziej soczysty - pieczony w rękawie z dodatkiem oliwy z oliwek czy pieczony w naczyniu żaroodpornym podlewany od czasu do czasu bulionem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soczysty schab.....
;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iza1969
piekłam dziś schab w rękawie i wyszedł suchy jak podeszwa,nie wiem dlaczego?Kiedyś piekłam i był pyszny i soczysty moze to zależy na jakie mięso się trafi? załamka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khymkhymkhym
Nigdy nie pieklam w rekawie, zawsze polewalam sosem w brytfannie. I zawsze wychodzi soczysty, bo dodaje skrojone w osemke jablko, czasem dwa, potem podaje upeczone razem z miesem - pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wazne w czym pieczesz, wazne, zeby nie piec ZA DLUGO. jak przetrzymasz schab w piekarniku do momentu, ze wyplyna z niego cenne soki, sila faktu soczyste mieso juz nie bedzie ;) raz mi sie tak zdarzylo, zagapilam sie, otwieram piekarnik, a tu schab stoi do polowy w wodzie ... ktora z niego samego uszla, wyplukujac rowniez smak. temp. w najgrubszym miejscu nie powinna przekroczyc 60-65*C. wtedy mieso w srodku jest lekko rozowe i soczyste. wyjmujesz z piekarnika i zostawiasz pod przykryciem na 10-15 min., zeby soki i temperatura rozeszly sie rownomiernie po calym miesie. mi taka metoda wychodzi zawsze pyszny, soczysty schab, dobry na cieplo i na zimno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rękawie czy w naczyniu
rękawie czy w naczyniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×