Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T A R T A R

Katolicy czy wierzycie w piekło?przecież Bóg jest miłością

Polecane posty

Gość T A R T A R

To nie logiczne to przeczy samo sobie. Jak Bóg który nas kocha mógłby skazać nas na wieczne męki w piekle?

Gość poczytaj na katolickich forach
oj slabo sie znasz to nie Bóg, Bóg chce wszystkich, wybaczy wszystko tylko zostawia czolowiekowi wybór, a człowiek czasem wybiera zlo ja Ci tego dokladnie nie wytłumaczę nie radze szukać odpowiedzi na takie pytania na kafe, chyba, ze chcesz sprowokowac kolejną absurdalną dyskusję "katole" kontra "reszta świata'

Każdy po śmierci będzie miał to na co zasługuje. Na co zasłużył swoim zyciem. Bóg wiele wybacza, tylko ludzie czasem nie chca tego przebaczenia i tej miłości, więc trafiają do piekła.

Gość T A R T A R
Dodatkowo w PS nie ma potwierdzenia na istnienie piekła

Gość poczytaj na katolickich forach
słowa "katole' użyłam świadomie, bo tak tu sie określa katolikow w dyskusjach sama jestem katoliczką

Gość T A R T A R
No tak ale Bóg kocha wszystkich nawet grzeszników. Może są tu jacyś rodzice. Czy nie grzecznemu dziecku włożylibyście raczkę w ogień?? Uważacie, że Bóg jest gorszym Ojcem niż wy(rodzicami)?

Gość T A R T A R
Czytałam w Biblii o tym jak kiedyś ludzie palili dzieci bo wierzyli w jakiegoś tam boga baala i chcieli w ten sposób składać mu ofiary a Bóg powiedział,że nigdy nawet o tym nie pomyślał( nie potrafię dokładnie przytoczyć)

Gość jary wikary
katol musi w piekło wierzyć,katol jest wychowywany i tresowany metodą bata i marchewki ,bat to piekło,marchewka ,to niebo,inaczej katole by nie byli posłuszni swym pasterzom,hahaha

Gość topiłem smutki
tak

Gość T A R T A R
Niewiem właśnie bo gdyby katolicy nie wierzyli w piekło to każdy by się prowadził jak chciał. Ludzie nie martwili by się że jak zrobią coś nie moralnego to czeka ich kara za grzechy w piekle. A tak... "jest piekło" są przestraszeni ludzie

Gość Hans Memling...
Nie wiem kto pisał o Bogu jako miłości...ale wiem,że sporo jest o sądzie ostatecznym i potępieniu...poczytaj to nie będziesz zadawać pytań tylko zastanowisz się nad sobą:classic_cool::classic_cool:

Gość Hans Memling...
21:33 [zgłoś do usunięcia] T A R T A R Dodatkowo w PS nie ma potwierdzenia na istnienie piekła Nie ma i nie będzie bo tu nie chodzi o dowodzenie czegoś tylko wiarę w coś.:classic_cool::classic_cool:....ale spoko nie bój się będzie dobrze:classic_cool:

Gość T A R T A R
Kurcze a jednak się troszkę denerwuję bo....wczoraj kiełbasę jadłem...wprawdzie wieczorem ale jednak przed północą:O:O..będzie dobrze???

Bóg nie musiał stwarzać piekła, sami niezłe innym zgotowaliśmy, choćby wojny światowe, terroryzm, komunizm, socjalizm.. czy inne polityczne systemy mające nam służyć. Wystarczy że spyta cierpiących przez to ludzi, czy potrafią wybaczyć.. to będzie prawdziwe piekło, szczególnie jeśli to będą Polacy.

Gość z tą kiełbasą
to pójdziesz do piekła!!!!!!!!

Gość do czekoladowykot
nie myl moralności z religią. Moralność to coś co nie z nią związku.

Gość w piątek jadłem boczek i co?
z tą kiełbasą to pójdziesz do piekła!! to ta wasza bozia taka wsciwa jest?

dusza która grzeszy ta umrze --więc nie jest nieśmiertelna = wiec nie ma życia w niebie czy tez piekle --po śmierci nie ma nic . jak ktos wierzy w te brednie co sie wciska w kościele to proponuje przeczytac pismo świete --ale po chuj ? -za dluga lektura lepiej robic to co modne i wygodne .

Gość Ja tu siedzę
Jest Miłością ale jest też sprawiedliwy. Z resztą w Piśmie Świętym jest wyraźnie napisane że piekło istnieje i że pójdą tam ci co nie mają miłości. Jezus przecież gdy poruszył temat sądu ostatecznego to wspomniał wtedy, że do ludzi złych powie : "Idźcie precz przeklęci w ogień wieczny bo byłem głodny a nie daliscie mi jeść, spragniony a nie daliście mi pić, nagi a nie przyodzialiście mnie" itd. Poza tym jest jeszcze w innym miejscu w Piśmie Świętym wspomniane że jak będzie koniec świata to aniołowie wrzucą złych ludzi do rozpalonego pieca gdzie bedzie płacz i zgrzytanie zębów. Zaś w przypowieści o bogaczu i łazarzu w której bogacz okazał się człowiekiem bez miłości bo nie pomógł żebrakowi mowa jest że on po śmierci cierpi za to w piekle. Zobacz sobie jeszcze to: http://www.youtube.com/watch?v=J47EyUcPkmM

Gość Zła interpretacja sdpfhwe
Jest wyraźnie napisane "Dusza która grzeszy ta umrze" i "Zapłatą za grzech jest śmierć". Nie ma innej kary tylko śmierć.

Gość same mściwe i zawistne
Zła interpretacja sdpfhwe Jest wyraźnie napisane "Dusza która grzeszy ta umrze" i "Zapłatą za grzech jest śmierć". Nie ma innej kary tylko śmierć no przecież mówię,że ta bozia to mściwa menda,hahaha

Gość Zła interpretacja sdpfhwe
"imam wBogu nadzieję, którą również oni sami żywią, że nastąpi zmartwychwstanie zarówno prawych, jak inieprawych" -Dzieje Ap. 24 rozdz 15 wers Skoro nieprawi mają zmartwychwstać tzn że przed tym wydarzeniem będą martwi, a to oznacza, że piekło nie istnieje.

Gość Ja tu siedzę
A czy Ty jesteś świadkiem Jehowy?

Gość nmjkjmk
po co walkujecie 87896 te same tematy :O

Gość Ja tu siedzę
Fakt, zapłatą za grzech jest śmierć ale tu chodzi o śmierć wieczną czyli potępienie.

Gość EL NINKA
Moja pasją jest praca w Tartarze za zycia, :D

Gość Ja tu siedzę
To nie było pytanie do Ciebie Autorko tylko do "Zła interpretacja sdpfhwe". Nie odpowiedział a to oznacza, że tak.

Gość w piątek jadłem boczek i co?
a to nie był podszyw

Gość T A R T A R
Nikt nie potrafi odpowiedzieć?