Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarlet ohara

4 latek na butli

Polecane posty

Gość skarlet ohara

Mam 4 letniego synka i 2 miesieczna corke. Corka jest karmiona butelka, a moj syn ubzdural sobie ze ona dostaje lepsze jedzenie niz on i odmowil jedzenia posilkow stalych i chce pic tylko mleko i przez smoczek tak jak siostra. Trwa to juz ponad miesiac, on je tylko mleko zageszczone kleikiem z butli. Czy ktoras mama miala taki przypadek? Co ja mam robic? Czy on nie wpadnie w anemie?

Gość znudzi mu sie
to faza. jak mialam 4 lata to tez nagle chcialam pic z butli jak braciszek. same mu to przejdzie. i on sobie nie ubzdrural ze to lepsze jedzenie w butelce tylko jesz zazdrosny o siostre. tak to wyglada. bo widzi jak sie nad nia ciumkasz i chce tez tylko twojej uwagi.

Gość bezwstydnica_20
być może mały chce w ten sposób zwrócić waszą uwagę bo wiadomo ,że teraz to malenstwo jest w centrum zainteresowania (co zresztą jest zrozumiałe :) myślę ,że powinnaś mu dać jasno do zrozumienia ,że to pićie z butelki to udawanie dzidziusia i 'wracanie ' do momentu kiedy to on był w centrum zainteresowań .

Gość bezwstydnica_20
* To taka gra w udawnaie dzidziusia ;)

Często w tym wieku dzieci są zazdrosne o rodzeństwo i chcą się cofnąć do wieku niemowlęcia.Wtedy właśnie życzą sobie mleczko z buteleczki czy smoczka. Ja uważam że nie powinnaś się na to godzić.Już nie chodzi tylko o to że to za duże dziecko na butlę ale również on teraz rośnie i powinien jeśc wszystko!!! Teraz butla a potem co :)? Jak najszybciej przerwij tą zabawę z dzidziusiem.Zacznij synkowi poświęcej jeszcze bardziej więcej czasu.Tłumacz czy że jest starszym,wspaniałym braciszkiem,angażuj jego w drobne czynności przy siostrzyce np " Pawełku pomożesz mi przyszykować kąpiel" albo pokaż 2 zestawy ubrań dla niemowlaka i powiedź "kochanie jak myślisz w którym ładnie maluszkowi będzie ?" a potem co by nie wybrał to pochwal. Jednbym śłowem tłumaczyć i tłumaczyć :)

Gość babuszkaaa
dokładnie to próba zwrócenia uwagi,musicie bardziej zajmowac sie starszym dzieckiem poswiecac mu wuiecej czasu i np pokazywac ze bycie starszym jest fajniejsze bo np moze zjesc loda a młodszy jeszcze nie albo moze jechac na wystawe motorów z tata a młodsze nie. p.s.brata córka ssała butle do 4 lat ale nie było to związane z rodzenstwem tylko z nałogu i powiem wam ze myslałam ze zwymiotuje jak ja widziałam z tym smocorem :-O