Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fergie3

Uderzenie w głowę, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość fergie3

Hej. Przed wigilią uderzyłam się w głowę, nie poszłam do lekarza od razu bo były święta, a potem to zapomniałam o tym. Wygłupiałam się z mężem i uderzyłam z całej siły głową o kant szafki. Po tym zdzarzeniu czułam się okropnie głowa bolała przez pare dni, miejsce uderzenia było zaczerwienine i był guz. Bezpośrednio po tym nie straciłam przytomności, ale chodziłam jakbym pijana była, mowa mi się plątała. Teraz często obserwuje że podczas schylania na przykład z nosa leci mi ciecz, bezbarwna przypominająca rzadki katar. Niewiem czy udać się do lakarza, czy może to oznaczać że coś jest nie tak?

Gość fergie3
Bez konieczności nie chcę chodzić do lekarzy żeby się nie okazało że panikara jestem

Gość sara3535
A jednak idz do lekarza ja tez podczas zemdlenia uderzylam sie w glowe i poszlam do neurologa za pol roku a teraz mam co leczyc. Ten wyciek z nosa moze byc katarem alergicznym , jest wiosna i uczuleniowcy katarza, jest to wodnista wydzielina. Alergie sie leczy a jesli bedziesz czekala az samo przejdzie to doczekasz sie astmy. W sumie to nazbieraly Ci sie 2 wizyty , do neurologa - nie olewaj tego i do alergologa bo tutaj nikt Cie nie wyleczy a to jest Twoje zdrowie i Ty decydujesz.

Gość Hazarrdzista.
do lekarza, migusiem..

Jeśli ta ciecz związana z uderzeniem to do lekarza Ja mam katar zatokowy albo coś w tym stylu, polega to na tym, że kilka godzin cieknie mi taka woda z nosa i niczym nie da się zatamować. Tyle, że ja po prostu tak mam (alergia i niedorozwój zatok czołowych)

z Towjego opisu wynika, że uderzenie było naprawdę bardzo silne. na Twoim miejscu poszłabym jak najszybciej do lekarza, jeśli wcześniej nie miałaś takich objawów jak ten wyciek z nosa. czasem w wyniku silnego urazu czaszki tworzy się przetoka przez którą wycieka płyn mózgowo rdzeniowy, a to już poważna rzecz. nie wiem jednak, czy taki objaw wystąpić może tak długo po urazie. tak czy siak poszłabym do lekarza i na wszelki wypadek zrobiła rentgen czaszki. http://www.magazynorl.pl/artykul111727875317,0,,Plynotok-nosowy---diagnostyka.html

Gość fergie3
a do jakiego lekarza z tym iść? Kardiologa, psychiatry czy innego?

idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz co się dzieje i niech zdecyduje co dalej - chyba, że widzisz, ze olewa to zmuś go do dania ci skierowania do specjalisty, np. neurologa. jeśli nie da to szuraj prywatnie - jeżeli Cię stać. kardiolog leczy serce :)

Gość umpa lumpa
tak, najlepiej pojsc do lekarza jak najszybciej, taki wyciek z nosa to chyba cos powaznego. Jesli rodzinny olewa sprawe, wymoc na nim skierowanie do neurologa, lub chirurga, niech zrobia przeswietlenie.