Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzamyslona

Czy miała rację?

Polecane posty

Gość Zzamyslona

Witam. Mam pytanie. Dzisiaj moja mama obraziła się na mnie ponieważ poprosiłam ja o to, że jak chce gdzieś dalej wyjść z moim synkiem na spacer niz tylko spacerek przy domu (chodzi o to jak chce jechac z nim gdzies autbusem czy tramwajem) to żeby mnie tylko o tym poinformowała, że w razie czego jak ona zasłabnie, czy cos jej się stanie to żebym ja wiedziała gdzie ich szukać jakby coś. Mój synek ma dopiero 2 latka i nie powie jak sie nazywa i gdzie mieszka. Ale ona stwierdziła że ja oczywiście przesadzam i miała juz focha na mnie. Moja mama juz nie jest pierwszej mlodości, ma nagłe zawroty głowy, nawet nieraz tak poważne że nie może ustac na nogach, ale bagatelizuje to. A ja poprostu boję się o nią i o małego. Kilka razy juz tak zrbiła że pojechała z nim na drugi koniec miasta i nic mi nie powiedziała ani tym bardziej mojemu mężowi, który siedział w domu z nogą w gipsie. Wyszła na kilka godzin a my sie denerwowaliśmy. Jak ją przekonać że to nie jest szpiegowanie jej tylko zwykła informacja dla nas????

Oczywiście że masz rację, od czasu do czasu mam taki problem z moją babcią , która bardzo kocha mojego syna czyli prawnuka i chce go sama zabierać na spacerki . Babcia ma 81 lat. Protestuj i wymagaj informacji, niech bierze ze sobą komórkę, albo zostawia wiadomośc gdzie się wybiera.

Gość Zzamyslona
tylko że ona ma komórkę - ale często jej nie słyszy poprostu.... przynajmniej tak twierdzi....

Gość Zzamyslona
A podpowiedzcie mi jak z nia rozmawiać mam - bo ja już nie mam pojecia, cokolwiek powiem to jest foch od razu i tyle....

Gość powiedz jej, że bardzo
doceniasz jej pomoc w opiece nad dzieckiem i bardzo jej za to dziękujesz. Ale najzwyklej w świecie martwisz się o nią i o synka jak dłużej ich nie ma i tylko i wyłącznie dla Twojego własnego spokoju chciałabyś wiedzieć gdzie są.

hej, ja jeszcze nie mam dzieci, ale moja mama raz tak tylko zrobila mojej siostrze (ma 2 corki) siostra najpierw tak jak ty probowala kulturalnie jej wytlumaczyc ze sie martwila i nie jest to kwestia zaufania czy szpiegowania.. po prostu jest spokojna jak wiec gdzie sa jej corki. mama nie zrozumiala i tez sie trszke obrazila.. wiec moja siostra po prostu zrobila mamie rewanz. mieszkaja daleko od mamy wiec gdy po ktorejs wizycie wracali do domu nie dali znac ze odtarli ( a zawsze dzwonili ze sa juz w domu) mama wariowala z nerwow... wtedy jej wytlumaczylam ze siostra czuje sie tak samo gdy nie wie gdzie mama zabiera jej corki. i podzialalo :)

Gość Zzamyslona
swiergotek - dzieki za pdpowiedź :)