Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra333

ciąża

Polecane posty

Gość sandra333

Hej nie dawno kochałam sie ze swoim partnerem to było dokładnie 4 kwietnia w tedy były moje dni płodne z tego jak obliczylam no i wtedy partner mi sie spuśćił we mnie 2 dni później była owulacja czy to mozliwe aby plemniki dotrwały i czy jest możliwosc abym była w ciąży??

Gość szkoda gadacll
jasne ze tak!

Gość sandra333
zrobilam bym test , ale czy to nie zawczesnie do lekarza boje sie isc a wole sie was poradzic czy to mozliwe aby to była ciąża ?

Gość pewnie :)
to mozliwe bo plemniki zyja kilka dni w drogach rodnych

jezeli stosunek odbyl sie 4 kwietnia to test pokarze ci juz prawidlowy wynik a tak z ciekawosci to jaki wyszedl? pozytywny czy nie?

Gość sandra333
keszcze nie roblam testu ; p ale uwazam ze to ciąża bo jesli sex w dni płodne a plemnik zyje do 72h w organizmie kobiety to mozliwe chyba ze ciąza

jezeli okres ci sie spoznia to czemu nie zrobisz testu? juz ok 14 dni po owulacji mozesz robic test. masz jakies objawy?

Gość sandra333
no brak miesiączki jak narazie tylko czeste bóle głowy lekki katar i nieraz ból podbrzusza ale taki lekki i trwa tylko chwile

na poczatku ciaza czesto nei daje zadnych 'objawow', czasami nawet moze byc plamienie podobne do okresu. a plemniki w ciele koebiety moga przetrwac duzo dluzej, wg ostatnich badan nawet do 7 dni

wiesz brak okresu nie oznacza zawsze ciazy ( chociaz czesto;)) jest wiele powodow. niestety nikt ci nie pomoze, musisz zrobic test. jezeli wyjdzie negatywny a okresu nadal nie bedzie to idz do lekarza. mialas zawsze regularne cykle?

najbardziej plodnym okresem to 2 dni przed owulacja i DZIEN owulacji. wiadomo ze plemniki moga przezyc dluzej ale im dalej wstecz od owulacji tym szanse sa mniejsze. wiem to bo leczylam sie kilka lat w klinice leczenia nieplodnosci, wiele przeszlam ale nareszcie jestem od kilku m-cy mama:D

Gość sandra333
no ja mialam owulacje 6 kiwietnia a kochałam sie 4

to zrob jutro test, nie masz chyba innego wyjscia skoro okres ci sie spoznia to musisz najpierw potwierdzic lub wykluczyc ciaze. a tak na marginesie to chcialabys byc w ciazy czy nie?

Gość sandra333
Oj nie wiem naprawde nie wiem ale mysle ze chyba tak jestem na trakie cos gotowa ; ) no , ale musze najpierw miec pewnosc ; )

to bede trzymala kciuki:) to nie takie straszne:D

Gość sandra333
dzieki ci ; )