Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czop........

Czy czop śluzowy zawsze odchodzi przed porodem?

Polecane posty

Gość czop........

Termin porodu zbliża się ( 10 dni), ale martwię się, że przenoszę, bo czop jeszcze nie odszedł. Czy czop zawsze odchodzi kilka dni lub kilkanaście przed porodem czy może w czasie już samej akcji porodowej?

Gość pajaczek maly
bylam dwa razy w ciazy i ani razu mi czop nie wyszed wczesniejl,pewnie podczas porodu dopiero,nie ma regoly

Gość gryczka
Mnie nie odszedł wcale. O 7 rano obudziły mnie, praktycznie bez żadnych oznak wczesniej, skurcze (był to 39 tydzień). O 21 tego samego dnia wzięli mnie na cc. Przez cały dzień były skurcze, a czop nie odszedł. Więc nie ma reguły chyba.

Gość a mi owszem
jak zaczely sie skurcze to odszedl czop po jakiejs godzinie. nie ma reguly jak pisaly dziewczyny.

Gość czop........
Dzieki za odpowiedzi. Często czytam wypowiedzi dziewczyn, kobiet, które piszą, że jednym z pierwszych objawów zbliżajacego sie porodu jest odejście czopa. Mi on nie odchodzi, ale mam już skurcze przepowiadajace. mam nadzieję, że już niedługo coś się zacznie.

u mnie bylo tez dziwnie, ok 17.30 najpierw odeszly mi wody a po 10 minutach czop, i zadnych skurczy nic , zadnego bolu, potem szpital i nadal nic zadnych skurczy, nic nie bolalo, o 21.15 zabolalo ciut a potem sie zaczelo, po dwoch godzinach juz mialam synka, ale te dwie godziny to byl koszmar, zaden skurcz, zadne przerwy jeden potezny bol, rozrywalo mi kregoslup , teraz wiem to byly bole krzyzowe, coz kazda ma inaczej, moje kolezanki meczyly sie po 15-18 godzin, ja dziekuje Bogu , ze u mnie to byly tylko te dwie godzinki. Zycze ci lekkiego porodu i duzo zdrowia dla malenstwa

Gość jusia86
mi czop nie odszedł.byłam 8 dni po terminie pobolewał mnie brzuch więc pojechałam do szpitala.tam stwierdzono ze to jeszcze nie bóle porodowe ale ide na porodówke,tam dopiero sie zaczeło o 7 rano dostalam skurcze ale nie było rozwarcia,boże błagałam o cesarke nie chcieli zrobić moja niunia urodziła sie o 18.byłam tak wymeczona że nie miałam nawet siły wstać z łózka porodowego przenosił mnie maz z pielegniarka i zawiezli na pokój.a czy pózniej czop[ odszedł nie wiem bo podczas porodu tak mi popękała szyjka maciczna ,ze lała się krwe cały czas zanim niunia wyszła