Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia20sdsd

Sen

Polecane posty

Gość malgosia20sdsd

Jeszcze nigdy mi sie nic nie sniło... dziwie sie, kazdy opowiada jakie to roznie historie mu się snią a mi nic. Mowi sie, ze aby zapomniec sen patrzy sie w okno, a zeby przypomniec w lustro ( po przebudzeniu) jaka jest prawde? pamietacie swoje sny?

Gość czasem mam sny
moze twoj sen nie jet wystarczajaco gleboki??? wysypiasz sie itd??

Gość nanunana
ja wczoraj mialam okropny koszmar

Gość fkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Sny ma każdy .. Po przebudzeniu ich nie pamiętasz, ale je masz :)

zawsze sie cos sni, tylko przewaznie sie tego nie pamieta ja swoje sny pamietam ze szczegolami nawet, ale nie wszystkie.. nawet pamietam co kto do mnie mowil, potrafie bawic sie snami, robic co mi sie podoba raz mialam 3 razy ten sam sen pod rzad.. sprawdzil sie po ilku latach, naszczescie nie w 100%

Gość nanunana
boje sie isc spac, co jak znowu mi sie to przysni?

Gość nanunana
w zasadzie to mi snilo misie juz wczesniej, ale w lagodniejszej wersji

Gość malgosia20sdsd
wysypaim sie i spie dosc dlugo, ale nie zdarzylo mi sie cokolwiek zapamietac NIGDY! zastanawiam sie jak to jest, czy snia sie bzdury czy jakies realne rzeczy. ciekawi mnie dlaczego nic nie pamietam...

Fakt, świadome sny są ekstra Ale skoro jak twierdzisz W OGÓLE nie pamiętasz ich to może faktycznie często śpisz zbyt lekko. Są specjalne kliniki gdzie takie rzeczy się bada. Lecz musiałabyś mieć jeszcze jakieś zaburzenia

Gość nanunana
a wy przywiazujecie sie do swoich snow, probujecie je tlumaczyc?

Gość malgosia20sdsd
a co z tym lustrem tez slyszalyscie, ze patrzac zaraz po przebudzeniu przypominaja nam się sny? na mnie to nie działa, a nie raz moj facet mowil mi ze gadam cos w nocy:) zawsze sie z tego smialam, ale moze na prawde..

Gość dfssssssssss
generalnie nie czaje tego, że nigdy nie pamiętasz snu .. Serio nigdy ???

mi sie przewaznie sia bzdury :d tzn jakies nie stworzone rzeczy.. np np snilo mi sie kiedys ze szlam pod gore nie pamietam juz z kim, byla wtedy lawina blotna.. pokonalam ja, doszlam do jakiejs sciezki, zobaczylam chora klacz, brazowe, chudziutka.. probowalam ja zlapac, udalo mi sie.. szlam z nia po jakims lesie, zauwazylam stadnine koni, zaprowadzilam ja tam, glaskalam i bylam przeszczesliwa innym razem sni mi sie powodz w Polsce, chce jej zapobiec biegne do mojego mieszkania.. okazuje sie ze nie tam mieszkam, szukam rodzicow.. znajduje, chowiemy sie w klatce.. wychodze z niej i patrze w niebo a tam samoloty prosto na nas.. wyciagam rece a one sie rozpadaja snia mi sie np 3 drogi ktore prowadza do Polski, hiszpanii i portugalii.. wystarczy przejsc kawalek zeby sie dostac do tych krajow, moglam codziennie odwiedzac rodzine to tylko takie przyklady, moglabym podawac duzo wiecej

Gość nanunana
mi sie sni czesto zapadajacy sie balkon albo schody i to sie zgadza bo mam lek wysokosci

Gość malgosia20sdsd
Serio nigdy, poruszylam dzis ten temat z kolezanka, kiedy znowu opiwiadala swoj sen. pytalam mamy, nawet nie pamietala czy w dziecinstwie budzilam sie po koszmarze. Zastanawiam sie czy po takim zlym, nieprzyjemnym snie rano jestesmy niewyspane i nie mamy humoru?

Gość malgosia20sdsd
czasami jak zasypiam mam taki moment ze cała drgnę, jakby mnie ktos przestraszyl, ale spie dalej... czy to oznacza ze zapadam akurat wtedy w gleboki sen..?

nie no nie ktore sny sa prorocze.. tak jak juz mowilam snilo mi sie kiedys 3 razy pod rzad to samo.. a mianowicie : byla klotnia miedzy moim tata a bratem mojej mamy, na klatce schodowej.. ja stalam na dole plakalam.. a oni darli sie na 4 czy 3 pietrze.. moj wojek wyciagnal noz, chcial zrzucic mojego taty ze schodow wszystko sie sprawdzilo kilka lat pozniej, ta sama sytuacja.. naszczescie bez noza

Gość dfssssssssss
Ja czasami kiedy mam straszny sen jestem rano roztrzęsiona i cały dzień myślę o tym .. Czasami także jestem smutna przez cały dzień kiedy mi się śni cos nieprzyjemnego, smutnego

Gość dfssssssssss
malgosia20sdsd slyszałam, że jak człowiek leży i na chwilę tak drgnie jakby się przstraszył oznacza to, że serce ustaje na 4 sekundy .. jak by miało przez chwilę odpacząc, ale nie wiem czy to prawda

Gość nanunana
wczoraj mi sie snil zmarly i ze krzycze w riunach domu, okropny sen

Nie jest tak autorko, że nic Ci się nie śni. Ty po prostu nie zapamiętujesz swoich snów. O Przesądach związanych ze snem, nie dyskutuje bo nie są one dyskusji warte. By zapamiętywać sny musisz przede wszystkim SAMA TEGO CHCIEĆ. Jeśli boisz się zapamiętywać, to być może dlatego nie zapamiętujesz. Nie masz dużej wiedzy na temat snu zatem mam dla Ciebie propozycję, zawieś swoje przekonania i wypróbuj metody, którą opisuje. 1. Kub zeszyt, który położysz sobie obok łóżka to będzie Twój dziennik snów, każdego dnia będziesz zapisywać KAŻDY, nawet NAJDROBNIEJSZY szczegół, który Ci się przyśni. 2. Przed zaśnięciem, kiedy już wygodnie się ułożysz w pościeli, zamknij oczy i zrelaksuj się, powtórz następnie "bardzo chcę zapamiętać swoje dzisiejsze sny, zapamiętam swoje sny." Czy coś w tym stylu. (dobrze przeczytałaś SNY, nie SEN, człowiek w ciągu nocy przechodzi kilka faz REM, w której to toczą się sny). 3. Kiedy się zbudzisz i poczujesz, że słabo pamiętasz sen, zamknij oczy i pomyśl "co mi się dzisiaj śniło", być może sen się przypomni. (nie zrażaj się, jak od razu nie wyjdzie). To co pamiętasz NATYCHMIAST WPISUJESZ DO ZESZYTU (to pomaga zapamiętywać sny, uczysz umysł pewnej sekwencji codziennej - musisz pamiętać sen żebyś mogła go zapisać. Tworzy się pewnego rodzaju "nałóg". 4. Pamiętaj, że to czy się Ci uda zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, jeśli chcesz by technika, którą opisałem zadziałała dobrze to wymagany jest od Ciebie systematyczny trening. Nie możesz też bać się pamiętania snów, bo jeśli podświadomy strach odczuwasz przed koszmarami czy dziwnymi zabobonami, to będzie oznaczać, że problem leży gdzie indziej. Póki co należy to sprawdzić, wobec tego polecam wykorzystanie powyższego treningu. BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIAM. PS -------> Temat dodaje do ulubionych, zatem śmiało pisz, jakie odnosisz postępy autorko. Post skierowany jest do każdej osoby, która chciałaby podnieść jakość tego, jak śpi :).

Intuicja to nie żadne proroctwa. Ja sporo rzeczy wyczuwam, ale to nic nie oznacza. Albo to przypadek albo intuicja. Aha, intuicja w mym rozumieniu to podświadomość (tak w cholernie wielkim skrócie i uproszczeniu)

Gość malgosia20sdsd
Serce staje na 4 sekundy heh ciekawe to co napisalas. . . moze lepiej jest nie miec snow skoro tak czesto snia sie takie bzdury, a rano jestescie niewyspane..

Gość Szymuś
Od kiedy jestem sam, to śnią mi się damskie dupy. Budzę się rano ze stojącą fujarą.

Koszmarów można się pozbywać jeśli męczą was uporczywie, ale żeby wejść na poziom trudniejszych technik, najpierw radzę pobawić się pierwszą, którą wyżej podałem, dokładnie - pobawić się - i traktować to przede wszystkim jako fajną zabawę, przygodę.