Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowa dziewczyna;)

8 miesięczne dziecko na samym mleku???

Polecane posty

Gość majowa dziewczyna;)

Wczoraj poszłam do koleżanki i przyniosłam soczek dla jej 8 miesięcznej córki. A ona mi mówi żebym zabrała z powrotem bo jej córka nie wypije bo ona jeszcze na samym mleku jest. czy to normalne??? Od kiedy rozszerza się dietę?? Córka koleżanki pije mleko modyfikowane

Gość maleńka lenka
Dziecku na mleku modyfikowanym rozszerza się dietę w 4 miesiącu - biedne dziecko :-O

Gość no rozszerza sie diete dziecku
juz wczesniej ale czytalam ze dziecku do roku czasu starczy samo mleku no ale to z magazynu bylo :D

Gość no rozszerza sie diete dziecku
magazynu*- poradnik dla rodzicow :P a wiadomo ze jak by sie tak chowalo dzieci z tych poradnikow to hehe no wlasnie :D

Gość Kaśka-Baśka
Dokładnie po 4 miesiącu jak jest na modyfikowanym rozszerza się dietę malucha.Ciekawa jestem co na to pediatra dziecka?

Gość majowa dziewczyna;)
no nie wiem czy była z dzieckiem u lekarza czy sama tak ustaliła. Ale tak mi się wydaje ze jej dziecko jest trochę pulchne i chciała je odchodzić:/

Gość nie krytkujcie
jak nie znacie sytuacji. może dziecko ma silną alergię? tak się robi w takich wypadkach

Gość majowa dziewczyna;)
alergii na pewno nie ma, jest całkowicie zdrowe.

Gość mama maksa
raczej powinna juz dawac rozne rzeczy do jedzenia i picia!moze jej w jakis delikatny sposob podson jakas gazetke o karmieniu dzieci!

Gość Mamusia 2010
Taki dzieciak już powinien jeść zupki,deserki owocowe nawet troszkę mięsa,ryby,żółtka. Nawet dzieci piersiowa mają w tym czasie już rozszerzoną dietę.

Gość nie krytkujcie
właśnie, jak nie wiesz o co chodzi to lepiej się nie wtrącać przecież nie maltretuje swojego dziecka. może rozszerzała diete a teraz zrobiła tymczasową przerwe na samo mleko bo dziecko źle to tolerowao. ja tak zrobiłam córce w tym wieku bo miała nagle okropną wysypkę nie wiadomo od czego i na 2 tyg przerzucam ją na samo mleko.

Gość vvv...vvv..
neiwim co gorsze czy dziecko na samy mleku czy np juz na bigosie!! znam jedna taka co rocznemu dziecku juz bigos dawala , frytki i smoczek w kawie moczyla.... bylam w szkou takze niewiem ktora skrajonsc lepsza... ale wolalbym dawac mleko niz juz takie zarcie

vvv...vvv.. też znam taką ;) teraz ma drugie i robi to samo. Jaki ten soczek miałaś? bobofruty, bobovita są już po 4 miesiacu, jak dziecko nie jest alergikiem to ciężko będzie je później przekonać do nowych smaków, ale my sobie możemy gdybać.

Gość widocznie mamie nie chce się
gotować...

Gość a co to roczniak
nie może spróbować bigosu, a czemu niby nie ? :D Toć to stary koń jest już.

Gość srubokrecik..
heheh ja mam 30 lat i jeszcze w zyciu kawy nie pilam, bo jakos nie czuje takiej potzreby, a znam takich rodzicow co 3 latce normlanie do szklanki odlewaja zwykla parzona czarna!! bigosu ani innych smazonych bym roczniakowi na talerzu nie podala neiweim kto wiekszy odchyl, oni czy ja:))

To ja też jestem odchył bo młodemu gotuję osobno jak jemy np krokiety czy fasolkę po bretońsku. Ok ma prawie 2 lata ale krokieta mam mu dać?