Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulianna123

do mam przedszkolaków

Polecane posty

Gość lulianna123

Moja córka od września pójdzie do przedszkola, będzie wtedy miała 2 lata i 9 m-cy. Do tej pory zajmuję się nią głównie ja- jestem na wychowawczym i nie mamy tu żadnej rodziny. Jest do mnie bardzo przywiązana. Macie może jakieś rady jak przygotować dziecko do pójścia do przedszkola? I jak wygląda I-wszy dzień, po prostu zostawia się dziecko na 8 godzin z obcą babą czy są jakieś "dni otwarte" czy coś w tym stylu?

Gość hyrujtr
"po prostu zostawia się dziecko na 8 godzin z obcą babą " - przerażajace jest te twoje podejście...

Gość lulianna123
dlaczego?

Mnie też ten tekst zniesmaczył :o A nie możesz iść i się zapytać jakie reguły panują w tym przedszkolu???? U nas ostatni tydzień sierpnia były dni otwarte.Przychodziło się z dzieckiem na 4 godziny i dziecko poznawało Panią,kolegów,salę itd.A później we wrześniu normalnie na 8 godzin.

a nie masz w okolicy jakiegoś klubu malucha gdzie są zajecia 1-2 godzinne dla dzieci? albo chociaż jakiejs bawialni?

Gość lulianna123
mam i korzystam z tego. Ale tam nie zostawia się dziecka a w przedszkolu tak. Zastanawiam się jak to wygląda w praktyce i tyle

I co najważniejsze jeśli dziecko non stop jest z Tobą to już teraz odcinaj ją od pępowinę bo potem ciężko moze jej zaaklimatyzować czyli zostaw ją np raz w tygodniu na 1-2 godziny u kogoś,niech non stop przybywa w otoczeniu dzieci (tylko ty siedź sobie grzecznie a niech ona przejawia iniciatywę np w piaskownicy)