Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilliane1

homoseksualizm - zdrowie czy choroba psychiczna

Polecane posty

Dareios napisał: „a potem należałoby udowodnić że to naprawdę są jego słowa” Nasz Zbawiciel Sam stosował się do Bożego Prawa i nas z tym Bożym Prawem zapoznawał, abyśmy również we wszystkim byli Bogu posłuszni. Jezus Chrystus ostrzegł wszystkich: "A jeśliby kto słuchał słów Moich, a nie przestrzegał ich, Ja go nie sądzę; nie przyszedłem bowiem sądzić świata, ale świat zbawić. Kto Mną gardzi i nie przyjmuje słów Moich, ma swego sędziego: Słowo, które głosiłem, sądzić go będzie w dniu ostatecznym." - Ew. Jana 12:47-48. Dareios, jeśli nie chcesz, aby Słowo Boże stało się twoim oskarżycielem, to stosuj się do Bożych nauk.

Gość napisał: „nie moze- bo co? ja jestem kobieta i zyje z kobieta wiec jak to jest- moge czy nie? ech, Polska to zenujacy zascianek Europy” Bóg nie zezwala na związki dwóch kobiet, czy dwóch mężczyzn. Kto więc wam zezwala na takie związki? I czy dla was ważniejsza jest w tej sprawie opinia jakiegoś człowieka, czy Boga? Kto zwiódł homoseksualistów, że poszli droga Kaina? To szatan diabeł odebrał im kontrolę nad ciałem, i zmusza ich do pełnienia jego woli. Sami nie dadzą sobie z tym rady, muszą udać się o pomoc do naszego Zbawiciela - Jezusa Chrystusa. Wszystko, czego potrzebujemy do uwolnienia się od problemów związanych z grzechem, to znalezienie Chrystusa Pana, gdyż On przyszedł na ziemię, aby dać wolność zniewolonym ludziom. Kiedy przychodzimy do Chrystusa, On najpierw uwalnia nas od kary za grzech, a uwolnienie od mocy grzechu jest następnym krokiem. Zwróć uwagę, że Bóg nie przebacza alkoholikowi po to, aby dalej żył w pijaństwie, On uwalnia go od tego nałogu. Podobnie jest z innymi grzechami. Bóg nie przebacza homoseksualiście po to, aby dalej był żył w grzechu, On uwalnia go także od tego grzechu i od jego mocy. Widzisz więc, że Bóg czyni coś więcej, niż tylko to, że przebacza grzech, On daje nam zwycięstwo nad grzechem. Pamiętajmy o tym, że my Chrześcijanie mamy przewagę nad szatanem, gdyż mamy broń, z której on nigdy nie skorzysta. Tą bronią jest modlitwa do Boga. Dlatego wyznajmy Bogu w modlitwie nasze grzechy i poprośmy Go o pomoc . W Piśmie Świętym czytamy: Jeśli więc Syn was wyswobodzi, prawdziwie wolnymi będziecie - Ew. Jana 8:36. Kiedy przyjmujemy Chrystusa Pana jako swojego osobistego Zbawiciela, On wyprowadza wroga z naszego życia, a my nie pozwólmy złemu na powrót.

Dareios - rudno prowadzić merytoryczne dyskusje z kimś, kto Twoje wymagające udowodnienia tezy uważa za dogmaty.

Gość gość
hahah, nie bardzo interesuje mnie, na co pozwala lub nie pozwala nieistniejacy bog. ja pozwalam sama sobie :) kocham moja kobiete i chocbys napisala 100 elaboratow, niczego to nie zmieni. ide sie nacieszyc jej cialem.

Gość gość
"Kiedy przychodzimy do Chrystusa, On najpierw uwalnia nas od kary za grzech, a uwolnienie od mocy grzechu jest następnym krokiem. Zwróć uwagę, że Bóg nie przebacza alkoholikowi po to, aby dalej żył w pijaństwie, On uwalnia go od tego nałogu. Podobnie jest z innymi grzechami. Bóg nie przebacza homoseksualiście po to, aby dalej był żył w grzechu, On uwalnia go także od tego grzechu i od jego mocy." X X Acha. Chrystus "uwalnia" pedofila czy ofiarę? "Uwalnia" pedofila od "nałogu" (yyy..zboczenia) a ofiara? Też ją "uwalnia" od...yyyy "grzechu" czy też od "nałogu" ? Gdzie tu jest logika bo ahem, pogubiłam się w tych "mundrościach"

Gość gość
Odmieńcy seksualni - jak zwierzęta nie panują nad tym.,

erestor napisał: „Ja tylko pytałem, czy aby na pewno homoseksualizm jest karą za grzechy i rozwiązłe zachowanie, ponieważ występuje u zwierząt.” Bóg dał Swoje Prawa dla ludzi, a nie dla zwierząt, dlatego też żadnemu człowiekowi nie wolno przekraczać Bożego Prawa. Szatan wie, że zapłatą za grzech jest śmierć - Rzym. 6:23., dlatego jego celem jest doprowadzenie człowieka do grzechu, a potem do wiecznego potępienia. Szatan też, między innymi przez swoje sługi uzmysławia osobom, które oddalają się od Boga, że homoseksualizm nie jest grzechem. Bóg pouczył nas, że homoseksualizm jest grzechem niosącym wieczne potępienie, dlatego musi być odrzucony.

Gość gość
bez wątpienia to choroba psychiczna ale nie uleczalna więc trzeba im współczuć jeśli im to przeszkadza albo tolerować akceptować jeśli im to nie przeszkadza

Dareios, jeśli nie chcesz, aby Słowo Boże stało się twoim oskarżycielem, to stosuj się do Bożych nauk." x Heh, jeszcze raz. Istnienie Boga jest kwestią wiary. Jeżeli chcesz opierać na jego istnieniu jakąs argumentację to istnienie to trzeba udowodnić. Bo równie dobrze ja mógłbym napisać że wierzę w jednorożce które to uznają homoseksualizm za coś normalnego. I co, słowo przeciwko słowu? x ""Nasz Zbawiciel Sam stosował się do Bożego Prawa i nas z tym Bożym Prawem zapoznawał, abyśmy również we wszystkim byli Bogu posłuszni."" x I dlatego jestem antyreligijny. Bo religia sprowadza człowieka do roli niegodnego sługi. Ja uważam siebie za homo sapiens - człowieka rozumnego, a nie za niewolnika. Nie uznaję żadnych odgórnych nauk - uznaję argumenty i samodzielne myślenie a nie dogmaty podpierane pustymi frazesami "Pan tak powiedział"

Gość napisał: „a pozwalam sama sobie kocham moja kobiete i chocbys napisala 100 elaboratow, niczego to nie zmieni.” Pamiętaj, że wielu z tych, którzy spodziewają się zbawienia, zginie, a Ty możesz się znaleźć w ich liczbie. Apostoł Paweł pouczył wszystkich: "Albo, czy nie wiecie, że niesprawiedliwi Królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie łudźcie się! Ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozpustnicy, ani mężołożnicy, ... Królestwa Bożego nie odziedziczą. A takimi niektórzy z was byli; aleście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w Imieniu Pana Jezusa Chrystusa, i w Duchu Boga naszego" - I Kor. 6:9-11. Czy myślisz, że apostoł Paweł żartował pisząc te słowa? Kto chce uzyskać żywot wieczny, ten największy dar, jaki kiedykolwiek był ofiarowany, to musi przyjść do Jezusa Chrystusa, przyjąć Go jako swojego osobistego Zbawiciela i we wszystkim być Mu posłuszny. Wszystkim homoseksualistom przesyłam werset z Pisma Świętego: "Idź i odtąd już nie grzesz" - Ew. Jana 8:11. Jak myślicie, usłuchają słów naszego Zbawiciela – Jezusa Chrystusa?

"Czy myślisz, że apostoł Paweł żartował pisząc te słowa?" x Istnienie Boga to swoją drogą, ale inną sprawą jest to, że ktoś może wierzyć w istnienie Boga ale niekoniecznie może uznawać biblię. Wszak dziś psychiatrzy rozpoznają w niektórych przypadkach opisanych w biblii objawień choroby psychiczne

Gość gość
Oczym tu gadac. Zboczencow do leczenia albo na bezludna wyspe cza wywieź zeby zdrowej czesci spoleczenstwa nie zarazali swoimi zboczeniami i tyle w temacie.

Homoseksualizmem nie można zarazić. To tak jakby zarazić kogoś czarnym kolorem skóry czy leworęcznością. I nie ma żadnych metod "leczenia" homoseksualizmu.

gość napisał: "Odmieńcy seksualni - jak zwierzęta nie panują nad tym". Homoseksualiści łamią Prawo Boże czyli grzeszą. Pismo Święte nazywa homoseksualistów rozpustnymi zboczeńcami. W 1 Liście do Tymoteusza 1:8-11 (Przekład Biblii Poznańskiej) wyraźnie czytamy: „Wiemy przecież, że Prawo jest dobre, jeśli je ktoś stosuje zgodnie z duchem Prawa. Wiadomo, że Prawo nie występuje przeciwko człowiekowi sprawiedliwemu, ale przeciw łamiącemu Prawo i niesfornym, bezbożnym i grzesznikom, świętokradcom i bluźniercom, ojcobójcom i matkobójcom, przeciw mordercom, rozpustnym zboczeńcom, handlującym ludźmi, kłamcom, krzywoprzysięzcom i w ogóle przeciw temu wszystkiemu, co sprzeciwia się zdrowej nauce. Zawiera ją dobra nowina, głosząca chwałę błogosławionego Boga. Mnie ją powierzono.” Dlatego homoseksualiści powinni jak najszybciej zerwać z tym ciężkim grzechem, bo zdążają oni prosto do piekła.

Dareios napisał: „Istnienie Boga jest kwestią wiary.” W Księdze Mądrości 13:1. czytamy: „Głupi [ już ] z natury są wszyscy ludzie, którzy nie poznali Boga: z dóbr widzialnych nie zdołali poznać Tego, który jest, patrząc na dzieła nie poznali Twórcy." Nieskończoność wszechświata, z całym swoim porządkiem i wspaniałością podkreśla istnienie Stwórcy, dlatego tylko głupi powie w sercu swoim, że nie ma Boga. Człowiek mądry patrząc na świat widzialny poznaje Boga. Dlatego powinien uwielbić Go jako Boga i złożyć Mu dziękczynienie.

Dareios napisał: „ktoś może wierzyć w istnienie Boga ale niekoniecznie może uznawać biblię.” Pismo Święte jest Słowem samego Boga, Jego wielkim darem dla wszystkich ludzi na całym świecie, danym nam po to, aby nas wyprowadzić z niewoli grzechu i śmierci. To nie jest zwyczajna Księga, mężowie którzy ją pisali, byli natchnieni i pobudzeni przez Świętego Ducha Bożego, który sprawiał, że spisywali dokładnie te prawdy, które podawał im Stwórca. Dlatego powinniśmy odczytywać Biblię tak, jak gdyby sam Bóg przemawiał do nas. Pan Jezus przyjął Pisma Starego Testamentu bez zastrzeżeń czy uprzedzeń, jako natchnione, autorytatywne Słowo Boże. Swoje nauki oparł na tych Pismach, kierował się nimi przez całe życie, okazując im posłuszeństwo i wypełniając je. Bądźmy więc Jego naśladowcami, gdyż treścią Słowa Bożego jest prawda. W Ps. 12:7. czytamy: "Słowa Pańskie są Słowami czystymi, srebrem przetopionym, odłączonym od ziemi, siedemkroć oczyszczonym." Dlatego nie wolno do nich niczego dodawać, ani nie wolno od nich niczego ujmować. "Nie dodawaj nic do Jego słów, aby cię nie zganił i nie uznał za kłamcę." - Przypowieści 30:6 "Jeśli kto mówi, niech mówi jak Słowo Boże..." - czytamy w 1 Liście Pi. 4:11. [ przekład BW] Widzisz więc, że Sługa Boży ma nauczać wiernych tych nauk, które znajdują się w Piśmie Świętym. W Słowie Bożym czytamy: "Albowiem Ten, którego posłał Bóg głosi Słowa Boże; gdyż Bóg udziela Ducha bez miary." - Ew. Jana 3:34. Tak właśnie postępowali apostołowie, oni zwiastowali Słowo Boże - Dz. Ap. 13,44., a wszyscy przeznaczeni do życia wiecznego uwierzyli - Dz. Ap. 13:48. Tak jest i dzisiaj. Dlatego Słowo Boże jest wzorem, pod które podstawiamy wszystkie nauki, które nam przekazują. Jeśli ktoś mówi tak, jak pisze w Piśmie Świętym, to je przyjmujemy. Jeśli naucza inaczej, to je odrzucamy.

"Pamiętaj, że wielu z tych, którzy spodziewają się zbawienia, zginie, a Ty możesz się znaleźć w ich liczbie." - Ciekawe, czy koleżanki Indoktrynujące Katoliczki też o tym pamiętają, że mogą się znaleźć w ich liczbie. Dareios. Przecież one nawet nie odpowiadają na pytania, a obok nich.

""Odmieńcy seksualni - jak zwierzęta nie panują nad tym". Homoseksualiści łamią Prawo Boże czyli grzeszą. Pismo Święte nazywa homoseksualistów rozpustnymi zboczeńcami." x A może nie widzą najmniejszego logicznego powodu aby nad tym "panować"? Tak samo jak dziś ludzie nie widzą powodu aby czekać z seksem do ślubu? x "Nieskończoność wszechświata, z całym swoim porządkiem i wspaniałością podkreśla istnienie Stwórcy, dlatego tylko głupi powie w sercu swoim, że nie ma Boga." x A ja zaprawdę powiadam że istnieją Jednorożce! I w księdze Jednorożców napisane jest że tylko głupi nie zauważa ich istnienia. x Bez urazy ale ty w ogóle nie odpowiadasz merytorycznie na pytania. Jeżeli chcesz promować swoją wiarę to powinnaś raczej tego zaprzestać bo robisz antyreklamę. Piszesz jak osoba która nie myśli a jedynie zna kilka(dziesiąt) wyuczonych na pamięć frazesów.

Nie wytrzymam, coś jeszcze napiszę. Kanon ksiąg biblijnych, który jest obecnie uznawany, mamy od... średniowiecza?

"Pismo Święte jest Słowem samego Boga" x Udowodnij x "Dlatego Słowo Boże są wzorem, pod które podstawiamy wszystkie nauki, które nam przekazują. " x Nauka akurat bazuje na metodzie naukowej, na brzytwie Ockhama, na falsyfikowalności i powtarzalności. To co tutaj podajesz nie ma nic wspólnego z nauką, nawet nie stosujesz argumentów ad rem.

"Dareios. Przecież one nawet nie odpowiadają na pytania, a obok nich." x Momentami mam wrażenie że dyskutuję z botem a nie żywym człowiekiem.

Nie mam nic przeciwko katolikom, ale indoktrynatorom i fundamentalistom - owszem.

Gość gość
Może i nie chcą nad tym panować to jeden pies, przede wszystkim nie mogą. Są jak zwierzęta w tej kwestii. Homo to echo zezwierzęcenia człowieka. Z drugiej strony homo zachowania są zbędne i bezużyteczne z punktu widzenia istnienia ludzkości. Mogliby zniknąć jednego dnia i nic by się nie stało. Gdyby hetero zachowania byłyby w zaniku tylko to ludzkość wymierałaby. Dorabianie do homo jakiś różnych śmiesznych teorii jest żałosne. Istnieją i są odmieńcami.

" Z drugiej strony homo zachowania są zbędne i bezużyteczne z punktu widzenia istnienia ludzkości" x Tak samo jak ludzie bezpłodni czy stosujący antykoncepcję.

Gość napisał: „wolę być hetero nie oceniam lecz innych!!!” gościu, gdybyś widział, że ktoś się topi, czy nie pomógłbyś mu? Homoseksualiści giną, dlaczego więc nie chcesz im pomóc? Przyklaskiwanie komuś, gdy czyni coś złego nie jest mądre.

Gość gość
zmienia prawo aby pedalow pedofili kastrowac fizycznie bo zagrazeniem sa dla dzieci:)

Jestem za kastrowaniem zarówno "pedałów pedofili", jak i "heteryków pedofili" i księży - pedofili.

Gość gość
Nie tak samo bo to są ludzie bezpłodni i stosujący antykoncepcje a nie geje i lesbijki. Różnią się chociażby nazwą.

"gościu, gdybyś widział, że ktoś się topi, czy nie pomógłbyś mu? Homoseksualiści giną, dlaczego więc nie chcesz im pomóc? Przyklaskiwanie komuś, gdy czyni coś złego nie jest mądre." x Jeden merytoryczny argument przemawiający za tym ze w homoseksualizmie jest coś złego? Ale - UWAGA UWAGA - merytoryczny, bez odwoływania się do bytów o niezweryfikowanym istnieniu.