Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilliane1

homoseksualizm - zdrowie czy choroba psychiczna

Polecane posty

"zmienia prawo aby pedalow pedofili kastrowac fizycznie bo zagrazeniem sa dla dzieci" x Co ma homoseksualizm wspólnego z pedofilią?

Gość napisał: „wolę być hetero nie oceniam lecz innych!!!” gościu, czy wiesz o tym, że bierność jest przyzwoleniem na naganne postępowanie?

Dareios: trzy pierwsze literki. PED-ofilia. PED-erastia. To przecież prawie to samo.

gość napisał: "bez wątpienia to choroba psychiczna ale nie uleczalna więc trzeba im współczuć jeśli im to przeszkadza albo tolerować akceptować jeśli im to nie przeszkadza". To co czynią homoseksualiści jest obrzydliwością w oczach Bożych. Czyżbyś o tym nie wiedział? Dlatego my, nie możemy tolerować homoseksualizmu, gdyż to, co oni czynią jest sprzeczne z wolą Bożą. Homoseksualiści to ludzie, którzy bezczeszczą ciała swoje między sobą. Znikczemnieli oni w myślach swoich, a ich nierozumne serce pogrążyło się w ciemności. Czytamy o tym w Liście do Rzymian 1:21-24 (BW): "Lecz znikczemnieli w myślach swoich, a ich nierozumne serce pogrążyło się w ciemności. Mienili się mądrymi, a stali się głupi. I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i płazy. Dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą". To właśnie czynią homoseksualiści. Bezczeszczą oni ciała swoje między sobą. Czy Ty to rozumiesz?

"To właśnie czynią homoseksualiści. Bezczeszczą oni ciała swoje między sobą. Czy Ty to rozumiesz?" x Ich ciała - ich sprawa co z nimi robią. To co piszesz to fundamentalizm wg którego wszyscy powinni żyć wg zasad które wy uznajecie. x "Dlatego my, nie możemy tolerować homoseksualizmu, gdyż to, co oni czynią jest sprzeczne z wolą Bożą." x A ja wierzę w święte Jednorożce! W ich księdze napisane jest aby każdy po wstaniu z łóżka złapał się prawą ręką za lewe ucho i skakał przez 5 min na prawej nodze. I każdy kto tego nie robi postępuje wbrew woli Jednorożców! Nie można tego tolerować bo bezczeszczą życie swoje. Jihad!!! Zmusimy wszystkich do łapania się za ucho i skakania na jednej nodze!

erestor odp. „Ciekawe, czy koleżanki Indoktrynujące Katoliczki też o tym pamiętają, że mogą się znaleźć w ich liczbie.” Po pierwsze nie jesteśmy katoliczkami. Po drugie, każdy rozumny człowiek powie, że umarł z Chrystusem, i umarł dla panowania grzechu w swoim życiu. - Rzym 6:1-13. Czemu więc homoseksualiści tego nie powiedzą?

"Czemu więc homoseksualiści tego nie powiedzą?" x Może dlatego że nie uznają Jezusa ani żadnych biblijnych słów? I mają do tego prawo.

Gość gość
A jak Bóg istnieje i potem będą mieli kichę. W piekle to ponoć jest cały czas tak samo. Codziennie owsianka po osranej śmierci.

Jesteś pewna swojego zbawienia? Czy jednak dopuszczasz do siebie myśl, że Ty nie zostaniesz zbawiona, a jakiś homoseksualista - owszem?

Gość gość
przecież to da się leczyć, w Holandii do 81 roku leczyli elektrowstrząsami ze znakomitymi wynikami .Świat niestety nie chce pamiętać tych wspaniałych dokonań lekarzy.

Nie ma ani jednego udokumentowanego przypadku zmiany orientacji seksualnej pod wpływem jakiejś terapii

Gość gość
homoseksualizm nie byl ,nie jest i nigdy nie bedzie choroba!tylko i wylacznie religia sprowadzila homoseksualistow do ukrywania sie i do poczucia winy .kazda inteligetna osoba 21 wieku to wie.

Dareios odp. „Może dlatego że nie uznają Jezusa ani żadnych biblijnych słów? I mają do tego prawo.” Czy nie wiesz, że niektórzy księża z Krk również są homoseksualistami? Czy oni również nie uznają Pana Jezusa ani żadnych biblijnych słów? Chrystus Pan o naukach, które głosił powiedział: "... Nauka moja nie jest moją, lecz Tego, który Mnie posłał:" - Ew. Jana 7:16. Dlatego każde dziecko Boże stosuje się do Bożych nauk i z taką obrzydliwością jak homoseksualizm nie ma nic wspólnego. Kiedy więc kapłani z Krk zaczną dawać wiernym przykład życia w świętości i czystości? I kiedy zaczną wiernych pouczać, że homoseksualiści Królestwa Bożego nie odziedziczą? Najwyższy czas, aby w naszym kraju była przeprowadzona reforma religijna. Kapłan Boży ma być kapłanem z prawdziwego zdarzenia, a nie udawać tylko, że służy Bogu.

Dareios napisał: ”Ich ciała - ich sprawa co z nimi robią. To co piszesz to fundamentalizm wg którego wszyscy powinni żyć wg zasad które wy uznajecie”. Dareios, a gdzie tu miłość bliźniego? Przecież miłość do bliźniego nie polega na akceptacji jego złego postępowania, lecz na uczciwym powiedzeniu mu prawdy. Tym, którzy nie kochają bliźniego swego jest obojętne to, czy ich bliźni trafi do nieba czy do piekła. Dlatego mówią, niech czyni to, co sam chce. Nie tak jest z dziećmi Bożymi. Oni upominają innych ludzi, gdy ci czynią to, co jest złe w oczach Bożych. A homoseksualizm jest obrzydliwością zboczeniem i grzechem w oczach naszego Stwórcy. Dlatego mówimy to homoseksualistom, aby póki jeszcze mają czas zerwali z tym grzechem. Pamiętaj, że chodzi o ich życie.

erestor, żaden homoseksualista nie będzie zbawiony. W I Kor. 6:9-11. czytamy: ”Albo, czy nie wiecie, że niesprawiedliwi Królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie łudźcie się! Ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozpustnicy, ani mężołożnicy, ... Królestwa Bożego nie odziedziczą. A takimi niektórzy z was byli; aleście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w Imieniu Pana Jezusa Chrystusa, i w Duchu Boga naszego”. Dlatego ja za apostołem Pawłem powtarzam, Nie łudźcie się! Jeżeli nie zerwiecie z tym grzechem i nie zostaniecie obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w Imieniu Pana Jezusa Chrystusa, i w Duchu Boga naszego Królestwa Bożego nie odziedziczycie. W liście do Gal. 5:19-21. ukazane są uczynki ciała: wszeteczeństwo, nieczystość, rozpusta… i tym podobne, między innymi homoseksualizm, apostoł Paweł zapowiada, że ci, którzy to czynią, Królestwa Bożego nie odziedziczą, chyba, że zerwą z tym grzechem i zostaną obmyci, uświęceni, i usprawiedliwieni w imieniu Pana Jezusa Chrystusa, i w Duchu Boga naszego - 1 Kor. 6,11. Osoby, które boją się Boga, nie będą w ten sposób postępowały, by czynić to, co nie przystoi – Rzym. 1:28. My mamy żyć zgodnie w naszym wysokim powołaniem chrześcijańskim. Nasze ciało ma być świątynią Ducha Świętego, dlatego umartwiajmy to, co w naszych członkach jest ziemskiego, między innymi złą pożądliwość, namiętność, itp. powodu których przychodzi gniew Boży. - 1 Kor.6:19-20, Kol.3:5-6.

"Dareios, a gdzie tu miłość bliźniego? Przecież miłość do bliźniego nie polega na akceptacji jego złego postępowania, lecz na uczciwym powiedzeniu mu prawdy." x Miłość bliźniego to tez frazes. Udowodniono że człowiek nie może mieć więcej niż 300 znajomych - powyżej tej liczby więzy się rozluźniają i ciężko uznać to za jakąś ważną znajomość. A my tu mówimy o miłości do każdego obcego czlowieka? x Poza tym nie zamierzam wchodzić z butami w cudze życie. Wg waszej religii oni robią sobie coś złego, ale po pierwsze ja nie uważam aby w tym było jakieś zło i do tej pory nie doczekałem się żadnego argumentu ad rem. Po drugie nie szkodzą innym więc nawet jakbym uważał że robią coś złego sobie to i tak bym nie próbował ich powstrzymywać. To ich życie i mogą je przeżyć tak jak chcą. Tak samo z alkoholem, narkotykami, papierosami czy czymkolwiek innym.

"My mamy żyć zgodnie w naszym wysokim powołaniem chrześcijańskim. Nasze ciało ma być świątynią Ducha Świętego, dlatego umartwiajmy to, co w naszych członkach jest ziemskiego, między innymi złą pożądliwość, namiętność, itp. powodu których przychodzi gniew Boży. - 1 Kor.6:19-20, Kol.3:5-6." x A ja jestem człowiekiem renesansu i nic co ludzkie nie jest mi obce. Nie zamierzam przepraszać za to że żyje, za to że jestem człowiekiem i mam naturalne zwierzęce instynkty. Jestem wolnym człowiekiem a nie niewolnikiem.

Emilka, nie wiem czy nie zauważyłaś, ale te biblijne cytaty na nikim nie robią wrażenia. Ludzie szukają argumentów a nie prawd objawionych.

Gość gość
Może ich winno się palić na stosach ? Osoby tolerancyjne to powinny chyba przyjąć jako nowy świecki zwyczaj.

"erestor, żaden homoseksualista nie będzie zbawiony." x A heteroseksualista sypiający z kobietami bez ślubu? A heteroseksualna kobieta biorąca tabletki antykoncepcyjne? Z waszych "nauk" wynika że nikt kto nie żyje w ascezie nie zostanie zbawiony. I dlatego ludzie robią swoje nie przejmując się "naukami" które są niczym innym jak autorytarnymi nakazami bez cienia logicznej argumentacji.

Dareios napisał: „Nie ma ani jednego udokumentowanego przypadku zmiany orientacji seksualnej pod wpływem jakiejś terapii”. Są osoby, które porzucają homoseksualizm. Michael Glatze Lider Ruchu Praw Gejów, również porzucił homoseksualizm. Tuż przed odejściem, nie zdając sobie jeszcze w pełni sprawy z tego, co robi, napisał na swoim komputerze w biurze swoje myśli, zakończone deklaracją: Homoseksualizm to śmierć, ja wybieram życie. Byłem tak zdenerwowany, jakbym nawet ja sam tego nie pisał, powiedział. On porzucił homoseksualizm i wybrał życie, a Wy homoseksualiści, co wybierzecie?

Nie wydaje Ci się prawdopodobne, że o ile homoseksualista będzie dobrym człowiekiem, Twój Bóg zechce okazać łaskawość? W końcu istnieje jakaś gradacja, jakiś ciężar gatunkowy grzechów. W końcu pycha była wymieniona (nie pamiętam gdzie) jako jeden z siedmiu grzechów głównych. Sądząc po tych postach, które napisane zostały w takich a nie innych słowach, jesteś jej pełna. Nie wydaje Ci się możliwe, że to właśnie Ty będziesz smażyć się w piekle...?

Kiedy czytam, jak próbujecie nawrócić zboczone owieczki z drogi niecnoty ;-) mam wrażenie, że kilka wieków temu świetnie sprawdziłybyście się w Świętej Inkwizycji. Dając nieszczęśnikowi przed śmiercią możliwość pojednania się z Bogiem i żalu za grzechy, wszystko to w trosce o ich dusze. :-)

Kościół w którym pozwalają duchownym i wiernym na takie grzeszne życie nie jest Bożym Kościołem, ale sektą. Nie dajmy się zwodzić szatanowi. Ponieważ Słowo Boże ukazuje homoseksualizm jako nieczystość, obrzydliwość, grzech i zboczenie, to takim niech dla nas pozostanie.

"Są osoby, które porzucają homoseksualizm. Michael Glatze Lider Ruchu Praw Gejów, również porzucił homoseksualizm." x "terapie" mają sukcesy albo w przypadkach w których osoba nie jest homoseksualna a ma jedynie homoseksualne doświadczenia, albo w przypadku gdy biseksualna osoba poprzestanie kontaktów z partnerami tej samej płci. orientacja seksualna to nie gacie że można sobie wybrać takie jakie się chce. x "n porzucił homoseksualizm i wybrał życie, a Wy homoseksualiści, co wybierzecie?" x Ale ja nie jestem homoseksualista. Jestem heteroseksualistą, a jakby można było zmieniać orientację to bym wybrał biseksualizm - dwa razy większa szansa na seks.

"Są osoby, które porzucają homoseksualizm. Michael Glatze Lider Ruchu Praw Gejów, również porzucił homoseksualizm." x "terapie" mają sukcesy albo w przypadkach w których osoba nie jest homoseksualna a ma jedynie homoseksualne doświadczenia, albo w przypadku gdy biseksualna osoba poprzestanie kontaktów z partnerami tej samej płci. orientacja seksualna to nie gacie że można sobie wybrać takie jakie się chce. x "n porzucił homoseksualizm i wybrał życie, a Wy homoseksualiści, co wybierzecie?" x Ale ja nie jestem homoseksualista. Jestem heteroseksualistą, a jakby można było zmieniać orientację to bym wybrał biseksualizm - dwa razy większa szansa na seks.

Dareios pisze: „A heteroseksualista sypiający z kobietami bez ślubu?...” My mamy być naśladowcami naszego Zbawiciela – Jezusa Chrystusa, dlatego nie porównuj grzechów między sobą, gdyż każdy musi zerwać z tymi grzechami, które do niego mają dostęp. Pamiętaj, że cudzołożnik, czy inny grzesznik może zginąć, ale ty możesz zginąć razem z nim.

W celu dołożenia do ognia: wygooglajcie: "Biblia vs homoseksualiści" - Autor tekstu: Jacek Maciej Krawczyk

Też to zauważyłem. Ale nie chciało mi się już prostować. ;-) Dareios - bo ja wiem, czy dwa razy większa szansa na seks? Homoseksualistów są wg szacunków jakieś nikłe procenty - a więc tak naprawdę powiększyłbyś ją nieznacznie.

erestor napisał: „Nie wydaje Ci się prawdopodobne, że o ile homoseksualista będzie dobrym człowiekiem, Twój Bóg zechce okazać łaskawość? W końcu istnieje jakaś gradacja, jakiś ciężar gatunkowy grzechów”. A gdy pedofil będzie dobrym człowiekiem, to Bóg okaże mu łaskawość? Nie łudź się.