Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helele lelele

Torbiele na piersiach - mloda osoba

Polecane posty

Gość Helele lelele

Mam niespelna 24lata i rok temu wyczulam w piersiach male guzki, bolaly. Poszlam do onkologa i wyszlo ze mam torbiele w obu piersiach. Mialam biopsje robiona,ale nic zlosliwego nie wyszlo, mam kontrolowac co pol roku, co rok. Ostatnio mialam bardzo bolesna miesiaczke i piersi bolaly mnie bardzo dlugo przed i w czasie okresu, potem bole ustaly, bola tez te guzki, mialam spokoj przez 2tyg a teraz znowu bol jest i to duzy. Do okresu mam jeszcze niespelna 2tyg, myslicie ze to wina zblizajacej sie miesiaczki?

Gość Helele lelele
Nikt nic nie odpowie?

Gość gwoli wyjasnienia...
tez mialam jako mloda osoba, to sprawa hormonow, wiele kobiet tak ma, nie przejmuj sie za 30 lat sie wszystko uspokoi

Gość Helele lelele
Dodam ze na tarczycy tez mam torbiele i to calkie sporo :(, ale czemu ten bol piersi taki czesty, to mnie zastanawia :/.

Gość la:)
moja koleżanka też miała, ale okazało się, że to włókniaki i musieli jej wyciać. najważniejsze, że to nic złośliwego.

Gość Helele lelele
Mi tez powiedziano, ze byc moze ze beda do wyciecia, jesli beda sie powiekszac. Ale\ tak jak pisalam, zastanawiam mnie ten zcesty bol :(

no a lekarz cóś mówił na temat tego bólu? może sie skonsultuj lepiej

Gość Helele lelele
Jak bylam w sumie 3 razy to wtedy boli nie odczuwalam, wiec nic nie moglam powiedziec, bole sa od ponad miesiaca, tez nie ciagle, bo przed miesiaczka i w trakcie, potem ustaly i teraz znowu sa, ale do kolejnej miesiaczki jest jeszcze 2 tyg wiec nie wiem czy to z tego powodu czy o cos innego chodzi

na pewno przez hormony. jednak na Twoim miejscu spytałabym o to lekarza

Gość Helele lelele
W czerwcu minie rok jak biore tabletki od tarczycy, ale przez ostatnie 2 tyg. nie bralam regularnie, wlasciwie to nie bralam, moze to tez jest wina? Sama juz nie wiem,ale tak jak mowisz pojsc do lekarza musze. Jeszcze mnie czeka biopsja torbieli na tarczycy.

Gość Ryszard skrepowany
a ja nie moge sie załatwic juz od tygodnia pomoze ktos?:(:(

Gość Helele lelele
Kpisz sobie Ryszard? Nie rozumiem ludzi, ktorzy sie wcinaja do dyskusji, nie majac wiele do powiedzenia, wrecz tylko pokazuja jacy sa glupi! ! ! ! !

Gość linta
Piersi moga Cie bolec tez w polowie cyklu jak masz dni plodne.Ja mam tak juz pare lat.Malo tego brzuch mnie boli podczas miesiaczki i w polowie cyklu wiec mam tylko kilka dni przerwy w miesiacu gdzie mnie nic nie boli.Sklonnosci do torbieli w piersiach tez mam jedna juz mialam odessana a reszta sie nie powieksza.Mysle ze pomoglyby Ci dobrze dobrane tabletki antykoncepcyjne.Ja jak bralam nic mnie nie bolalo

Gość Helele lelele
Tez bralam pod uwage polowe cyklu ze te bole z tym zwiazane, bole w podbrzuszu mam, tak jak mowisz ostatnie miesiace to tylko kilka dni ze nic nie bolalo :(, w takim razie czeka mnie i wizyta i ginekologa. Jejku :( nie chcialabym tabletek brac.

Gość lamilka
Hej, ja też mam torbiele w piersiach, ostatnio w przeciągu 3 miesięcy utworzyło mi się aż 5 w jednej piersi, lekarz przepisał mi tabletki - mastodynon, ziołowe bez recepty, ogólnie to działają na piersi w stanie napięcia mięsiączkowego, tzn. na obolałe piersi i takie tam. radzę przeczytać ulotkę-na internecie znajdziesz. Ja dopiero zaczęłam stosować, więc zobaczymy.