Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimiii.

Bardzo słabe zęby,kruszące szkliwo pomocyy

Polecane posty

Gość gość
Też mam słabiutkie zęby, dlatego zaczęłam brać regularnie tabletki acidolac dentifix, który je chroni przed mineralizacją. Oczywiście też bardzo dbam o ich higienę i nie zapominam o wizytach kontrolnych

Gość gość
Moje dzieci dostały dentafix od dentystki, na ostatniej wizycie kontrolnej. Powie szczerze, że bardzo im odpowiada taka forma profilaktyki zębów. Musze kupić sobie odpowiednik dla dorosłych, warto pamiętać również o własnych zębach.

Gość gość
Z takim problemem trzeba jak najszybciej udać się do stomatologa i rozpocząć leczenie. Jeżeli nie macie takich problemów jak autorka tematu to i tak powinniście się również zając profilaktyką zębów. Ja od dawna chodzę do gabinetu stomatologicznego www.medident-tabor.pl w Barczewie pod Olsztynem i moje zęby są w świetnym stanie.

Gość gość
Ja jestem taką panikarą, że co chwile biegam do dentysty. Regularnie usuwam kamień nazębny i korzystam ze wszystkich sposobów na wzmacnianie zębów. Dentifix jest chyba najsmaczniejszym produktem. Pasty do zębów stosuję na zmianę, tak jak i płynu do płukania ust.

Gość gośćMarta41
Tylko olej Mastiha musisz go kupić. Ja używam go już od kilku miesięcy i mój stomatolog sam widzi poprawę. Kiedyś regularnie bolały mnie zęby, kruszyły mi się a teraz odkąd kupiłam olej Mastiha zapomniałam o problemie.

Gość Gość 1

Ja mam dokladnie to samo u mnie dochodzi cena biletów lotniczych więc jest to naprawdę majątek! Ja u dentysty jestem co miesiac, półtorej. Jak doprowadziłam wszystkie zęby do ladu, to zaczęły się psuć od nowa malutkie dziurki które "trzeba obserwować" nawet jedynki są już z każdej strony załatane, odsuwajace się dziąsła, zapalenie dziąseł, w sumie to wszystko jest do wymiany. Czasem zastanawiam się czy nie lepiej wybić tego wszystkiego i wstawić sztucznych, żeby mieć spokój. Nie jjem slodyczy, makraonu, ryżu, nie piję słodkich napojow. Załamuje ręce już nad tym....