Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewiemgdzie

nerwica i ciąża

Polecane posty

widziałam gdzieś tu temat o kobietach z nerwica ale duzo by było tam czytac. a ja mam tylko takie pytanie jak sobie radzą kobiety w ciazy z nerwica wiadomo ze wtedy hormony szaleja i czy widza po porodzie ze dziecko jest nerwowe itd. bo wiem ze to moze przejsc genetycznie na dziecko. mam juz jedno dziecko ale chcialabym za kilka lat starac sie o nastepne i szczerze troche sie boje ze sobie sama z soba w tym czasie nie poradze:(

nie . bo moja nerwica jest od bardzo dlogotwalego stresu ktory trwal kilka miesiecy a zaczal sie on kiedy moj syn jak mial rok trafil z drgawkami goraczkowymi nieprzytomny do szpitala. zawsze mialam slaba psychike jesli chodzi o stres. i to wszystko teraz sie na mnie odbija.

a czy chodzisz do psychologa ? może powinnaś przejść terapię, zanim będziesz starać się o drugie dziecko.

nie nigdzie jeszcze z tym nie bylam u zadnego psychologa jedyne co tylko mialam badania zlecone przez mojego pediatre EKG, tarczyca, krew itd i tam wyniki byly w porzadku. szczerze mowiac nie chce isc do psychologa bo wiem ze moze przepisac leki a slyszalam ze niektore osoby czuja sie nie dobrze po nich.a ja nie chce brac lekow tylko w naprawde kryzysowych sytuacjach jak juz cala sie telepie z nerwow biore cos na uspokojenie. ale czekam az skoncze studia czyli do lipca jesli troche sie nie uspokoje to pojde do psychologa bo szkola jest u mnie jednym z czynnikow stresu,

psycholog nie przepisuje leków, leczy rozmową. to psychiatra przepisuje leki. to jest różnica między nimi. dlatego radzę do dobrego psychologa, naprawdę Ci ulży i ogarniesz się. zobaczysz :)

a no widzisz nigdy sie nie orientowałam czy on przepisuje leki czy nie. taki tylko moj wymysl mialam. no to bede musiala teraz popytac o dobrego lekarza i znalezc termin na wizyte.

Gość przeczytaj tamten temat
a uzyskasz odpowiedz