Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaksd8fdf

BŁAGAM KTO WYPELNIL JUZ SWÓJ PIT?BŁAGA MWEJDZCIE KOCHANI ??

Polecane posty

Gość kaksd8fdf

wypelnialam pit swoj i babci i dziadka i mam problem. robilam to pierwszy raz w programie komputerowym ale nie wiem czy dobrze. i mam pytanie do was skad mam wiedziec czy dobrze wypelniolam jak zaniose do US!czy moze mi ktos tam sprawdzi na miejscu czy dobrze? czy jest jakas kara potem ja kzle wypelni sie ten pit?:( nie mam kasy by placic niestety .. a moze moge poprosic panie w okienku by sprawdzily bo pomoc nie pomoga jka bedzie zle to jasne :(

Gość kocham podszywa!
idź jutro do US jutro jest dzień otwarty o 9 do 13 i pracownicy pomagają jutro wypełnić PITy

Gość mama trzylatka
Proponuje ściągnąć sobie program edeklaracje czy jakoś tak. Wyszukaj w google. I wypełnić i wysłać pita przez internet. Ja tak zrobilam juz 2 rok i jest ok. Program sprawdza odrazu poprawność wypełnienia. Prosto i szybko sie wypełnia.

Gość masz prokrastynację???????????
/

Gość kaksd8fdf
kochani ale ja jestem z malej miejscowosci i chyba nie pomoga mi wypelnic za darmo pita co nie?:(

oddaj pita do okienka , jak cos bezdie żle urzędniczka ci każe poprawić , jak nie będziesz wiedziała jak ktoś ci pomoże

Gość AL;E MSIFF
NIKT NIE POMOZE JEJ WYPELNIC PITA IDIOCI CHYBA ZE ZA 30 ZŁOTYCH !JAKI DZIEN OTWARTY ?JAK JEST DZIEN OTWARTY TO TYLKO W WARSZAWIE MOZE A NIE W JAKIEJS PIPIDÓWIE

Gość AL;E MSIFF
ZROZUM ZOLENERO ZE NIKT JEJ NIE POMOZE. MAMA TEZ MOJA RAZ POSZLA I MIALA ZLE COS I KAZALY JEJ ZA POMOC W WYPELNIAJIU ZAPLACIC PANIE W OKIENKU! TAKZE BEDZIE MUSIALA IM DAC KASE TAK CZY TAK

Gość mama trzylatka
A jeśli nawet wypełnisz pita zle to zadnej kary nie dostaniesz. Po prostu dostaniesz wezwanie (lub babcia jeżeli to jej pit) za jakis czas i powiedza Ci gdzie byl blad i bedzie trzeba zlozyc korekte. To nic strasznego. Nie bija tam ani nic. Wiem bo pracowalam w US.

Gość kaksd8fdf
dziekuje kochani w sumie mam prostego pita mojego bo pracowalam tylko miesiac na umowe i u mnie male zarobki i prosto sie wypelnia tylko chodzi o dziadka i babcie bo im chcialam odliczyc ulgi na leki i inne i nie wiem czy to dobrze bedzie ale moze zapytam bab w okienku tylko tak jak poszecie pewno kaza zaplacic:(

Gość kara jest jak najbardziej
Mama trzylatka sie nie zna kompletnie!!!!!!!!!! Własnie jest kara !Nie mozna oddac pita zle wypelnionego!!!

Gość alabastra...
nic sie nie stanie. znajoma robiła przekręty i jak poszla na ich wezwanie, mowia ze jest pomylka, a ona ze wie, że myslala ze dadza sie nabrac. raz się ponoć udało dla kogoś:P wypełnij jak umiesz, najwyzej wezwą Cię i powiedza co źle, nie musisz płacić dodatkowo zeby ktos Ci pomógl. a czy ktoś wie jak zaznaczyć ulgę na dziecko za zeszły rok w tym formularzu przez net?? za ten spoko, ale poprawkę za zeszły jak?

Gość alabastra...
jaka kara?? skąd masz takie informacje?

mowila mi kolezanka

Gość alabastra...
i dlatego uważasz że znasz się tak dobrze, lepiej od mamy 13latka?

nie pomoga panie w okienku bo za duzo z tym byloby roboty

Gość alabastra...
jasne ze nie pomogą. ale potem ktos i tak to sprawdza, wiec po co sie tym martwic? jak sie pomylisz na plus dla siebie to jeszcze masz szanse ze dostaniesz wiecej kasy.

dokladnie wiec nie srajcie ze ktos pomoze wam kretyni

Gość jeśli robiłaś programem
i wszystko spisywałaś z PIT11 to dlaczego miałoby być żle?

Gość jeśli robiłaś programem
a czemu osobno babcię i dziadka? Nie mogli się rozliczać razem? Korzystniej by dla nich było

Gość Księgowa+++
Jeżeli pomylisz się w picie, to nie będzie żadnej kary. Mogłabyś dostać grzywnę za niezłożenie PIT-u, ale nie za pomyłkę. Najwyżej dostaniesz wezwanie, przyjdziesz, poprawisz i tyle. Jestem księgową z kilkuletnim doświadczeniem, zrobiłam już setki PIT-ów i naprawdę - nie masz się czym martwić :)

Gość alabastra...
a mogłabyś podpowiedzieć jak zaznaczyć ulgę na dziecko za rok poprzedni>?

Gość dzieki dziekibb
dlatego ze nie wiem czy ten program dobrze rozliczyl mi ulgi te na leki itd.:(

Gość dzieki dziekibb
a poza tym ja pracowalam tylko miesiac moze albo dwa i zarobilam 2200 złotych i jak wypelninlam w programie i jak wpisalem dane z pit 11 to wyskoczyo mi ze pit wypelniony poprawnie ale nie pobieraja mi podatku zadnego a jeszcze mam dostac 75 zlotcyh zwrotu !czy to mozliwe??

Gość dooooo dzieki dziekibb
dziwne bardzo. mialas tylko 2200 przychód i dostaniesz zwrot 75 zeta?zle wypelniles pit

Gość a niby dlaczego
żle wypełnił PIT?! Nie znasz się to głupot nie gadaj, jasne, że nawet przy kwocie wolnej od podatku (w tym przypadku 2200) można dostać zwrot, bo pracodawca odprowadził zaliczki na podatek, a że takowego nie było to jest zwrot właśnie w wysokości tych zaliczek! Najpierw sie doucz tłumoku, a potem wypowiadaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd

Gość alabastra...
a czy ktoś mógł by odpowiedzieć na moje pytanie? widzę że wchodzą tu osoby co cos o tym wiedzą, na prawde nikt nie wie jak jest z tym na dzieci?

Gość nabla
"dziwne bardzo.mialas tylko 2200 przychód i dostaniesz zwrot 75 zeta?zle wypelniles pit" Dlaczego? jak się pracuje na umowę o dzieło, to zaliczki pobierane sa z gory przez US, a potem zwracane podatnikowi. Ja tez mialam podatek nalezny zero i dostalam dziś zwrot.