Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekolada mleczna toffii

seks w ciąży, do któego tygodnia???

Polecane posty

dziewczyny do któego tygodnia można uprawiać seks w ciąży?????????

Gość zachwycona_25_
Jeśli dobrze się czujesz, masz ochotę i wszystko generalnie jest ok to można do końca.. tylko wiadomo - bez szaleństw ;)

Gość bardzo ważne
jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to można do porodu, w odpowiednich pozycjach oczywiście w każdym razie dziecku nic nie będzie na pewno ;)

to fajnie, na szczescie ciaza przebiega prawidłowo, a powiedzcie mi prosze o tych bezpiecznych pozycjach, tzn które too??

jeżeli lekarz nie zabrania, to można do końca, po odejściu wód płodowych nie można już na pewno

Gość bardzo ważne
no takie w których Ci wygodnie i nie gniecie się brzucha

Gość mamamama26
a ja się nie zgodze - jest jakas granica - nie pamietam ale jakoś 32 czy 34 tc - potem seks może powodować skurcze które mogą prowadzić do rozwarcia czy skrócenia szyjki - po 38 tc już można a wręcz jest wskazany żeby przyspieszyć wszystko - ja niewiem czy to miało wpływ ale ja niestosowałam się do tego i pare razy się nad zdarzyło - dosłownie kilka od 30 tc i wylądowałam na patologii w 36 tc z rozwarciem na 3 cm i ur w 36 + 6

Gość zachwycona_25_
gdzieś czytałam, że nie powinno się zbyt głęboko tylko :P i że najlepiej na pieska albo Ty leżysz na łóżku z nogami na ziemii a Twój partnej klęczy - wtedy brzuszek nie jest gnnieciony.

Gość zachwycona_25_
chodzi głównie o spermę, bo w ona faktycznie przyspiesza poród.. ale przecież można bez tego jakoś się obyć ;) faktycznie koleżanka mi mówiła, że jak jest już pora na poród to wtedy pełen sexik najlepiej się sprawdza na przyspieszenie :)

Gość oczywiscie............
to macie fajnie, jak moj brzuch stal sie juz dosc widoczny, to moj maz juz nie chcial seksu uprawiac.... bo dziecko w srodku....

my do końca ciąży się kochaliśmy, poród sam się zaczął ostatniego dnia 40 tygodnia, ale męczyłam się kilkanaście gozin bo nie postępował i wkońcu zrobili cesarkę. No prawie codziennie było :D

my sie też kochaliśmy do samego końca :) co prawda pod koniec to już niemal akrobatyka była i więcej śmiechu niż sexu ale było cudnie :) i lekarz mi pozwalał, bo pytaliśmy co wizytę czy nadal możemy :P

Gość .?????????????????????????????
zapytaj GROSZKOWEJ83 ona luuuuubi ten sport:D :D :D