Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaOli

Moja córka dostal dziś klapsa,wiem ze nie powinnam ale stało

Polecane posty

Gość MatkaOli

się teraz mam wyrzuty sumienia...Mała była na balkonie babcia podstawila jej krzesełko obok stolika i poszla.Ola w pewnym momencie wdrapala się n ten stolik i otworzyla okno,zlapalam ją jak się wychylała.Boże nie chce mysleć co by było gdyby ...Dodam że mała jest jak żywe sreberko zasem az jej za dużo w jednym miejscu.

Gość si si
Slusznie zrobilas,moim zdaniem. W ten sposob zapamieta. Tez nie jestem zwolennikiem bicia, dawania klapsow i wszelkich kar cielesnych, jestem nawet zdecydowanie przeciw i normalnie wysylam dziecko za kare do pokoju itp. Ale w takiej sytuacji...Ja dostalam w pupe jeden jedyny raz-od taty-zasnal na kanapie jak sie mna opiekowal a ja wzielam wielkie nozyczki i obcielam sobie wlosy. Od tej pory nigdy nie ruszalam ostrych rzeczy a i 'lanie' zapamietam do konca zycia...Moze wlasnie dlatego, ze bylo sluszne i jedyny raz.

Lanie powinna też była przy okazji dostać babcia ....i to porządne.

Gość praktyczna mamuśka
Klaps to się tobie należy i babci. Dlaczego masz nie zabezpieczone okna ? Można kupić bez problemu zabezpieczenia przed otwarciem okna przez dziecko. A już stolik i krzesło na balkonie przez, który można wypaść , przy dziecku - to w ogóle nie powinno mieć miejsca. Przeproś córkę, wytłumacz jej dlaczego nie wolno się wychylać i otwierać okna. I kup czym prędzej zabezpieczenia. Mogą być takie jak na lodówkę. Albo załóż w oknach moskitiery na stałe.

Gość to raczej babcia powinna
dostac klapsa i to niejednego. dziecko tu niewinne, babcia sie nei popisala...

Gość olivia dunham
dokladnie babcia powinna dostac a nie dziecko

Jasne że klapsa to babci się należy sprezentować i nie wierzcie w cuda, że dziecko po klapsie zapamięta. Takie maluchy to i tak na przekór będą robić z ciekawości i z chęci zwrócenia uwagi. Przeczytaj sobie ten artykuł http://kobieceprawdy.pl/article_uni/dziecko/wychowanie_bez_czy_z_klapsami.html Tu nie chodzi o to, że to nie wypada dać klapsa - zobacz ile możesz popsuć w relacjach z własnym dzieckiem używając takiej metody wychowawczej.

Gość MatkaOli
Dziewczyny wiem ze nie powinna dostać tego klapsa.Okna sa zamykane na takie jakby śruby ,bo to jest stare budownnictwo.Zabezpieczenie pewnie nie da sie na to cholerstwo założyc ten balkon caly jest oszklony..Ech naprawde wiem że to moja winna.

razem z babcią nie dopilnowałyście dzieciaka, a ono za to zostało ukarane? co to ma za związek z wychowaniem, to nie wiem.

Gość bardzo namiętny palacz
ja bym jeszcze wpierdolił tobie i babce może to by was moresu nauczyło