Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta el

Dziecko z alergią --swędząca skóra jak można pomóc ?

Polecane posty

Gość Marta el

Synek ma alergię wziewną trawy i brzoza. Ma wszystkie objawy alergii plus właśnie swędząca wysypka na całym ciele. Chodzimy regularnie do alergologa i poradni alerg. Lekarz zalecił xyzal (podaje go już od miesiąca) i kosmetyki emolium. Wszystko razem tak średnio pomaga ;-) Syn cały czas drapie się, mogę jemu jakoś ulżyć ? Są jakieś sposoby na swędzącą wysypkę? Może Wasz alergolog polecił Wam coś fajnego ? (za 2 tyg mamy wizytę w poradni alergolog)

Gość hgvvkklknjl
wapno?

Gość Marta el
Podaję 2-3 łyżeczki dziennie ale nie wiem czy mogę tak sobie podawać calcium przez dłuższy czas. Przy okazji zapytam lekarza. Jeszcze jakieś rady ?

Gość Marta el
Czarna to u nas niemożliwe,unikać traw i brzózek mieszkamy przy łąkach,lesie. Wie ktoś z czym brzoza i trawy dają alergię krzyżową ?

Gość a ja smaruję dziecko
cetaphilem i kąpię w emolium, dostaje xyzal i singular i poprawa znaczna. I nie wychodzę z dzieckiem na dwór od 10 do 16(ponoć wtedy jest najgorzej dla alergików) i alergolog poradził unikać słońca, bo może potęgować alergię.

Gość Marta el
Dziewczyny jestem wdzięczna za wszystkie wskazówki :-) Warto czasem kogoś się poradzić wiadomo ,że każda z nas chodzi z dzieckiem do innego alergologa/lekarza. A co lekarz to inna opinia. Któraś z mam spotkała się z innymi zaleceniami jeszcze ?