Julita_1992 0 Napisano Kwiecień 30, 2011 Moje pytanie jest takie jak w temacie. Miesiączkuję od 3 lat, teraz mam 18. Nie pytałabym gdybym nie miała pewnych wątpliwości. Otóż moja miesiączka jest nieregularna, być może z powodu stresu, ostatnia wyglądała tak, że przez pierwszy dzień miałam bardzo małe krwawienie, potem przez 2 dni kompletnie nic, potem do 7 dnia już normalnie. Boję się że kiedy zaaplikuję tampon, to wtedy nie będe miała krwawienia przez pewien czas tak jak ostanio i nie będe mogła go wyciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaciekawił mnie twój nick Napisano Kwiecień 30, 2011 wyciągniesz nawet jakbyś nie miała okresu i włożyła tampona super plus ;) jednak radziłabym ci pójść do gina skoro masz AŻ tak bardzo nieregularne cykle :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nieszczególnie 0 Napisano Kwiecień 30, 2011 tampon możesz wyciągnąć zawsze, niezależnie od tego czy zdążył wchłonąć wilgoć - ale jest to oczywiście średnio przyjemne i pewnie może prowadzić do otarć. jeśli jest taka sytuacja, że tampon po kilku godzinach jest suchy to po prostu weź kąpiel a on złapie odpowiednio dużo wilgoci. gorzej, jeśli jesteś poza domem. w takiej sytuacji polecałabym włożenie wkładki a w momencie, gdy poczujesz, że okres mocniejszy się pojawił - ziu tampon do środka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pudernicaaa Napisano Kwiecień 30, 2011 dokladnie:) wszystko wyjmiesz,nie martw sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jamajkaaa! 0 Napisano Kwiecień 30, 2011 Nie polecam! ja osobiscie ciagle stosowalam tampony do momentu az sie przejechalam. 2 miesiace bez okresu, brzuch jak w 2 miesiacu ciazy, testy negatywne, ginekolog nie wiedzial czy jestem w ciazy.. Okazalo sie zapalenie jajnika. Co bylo przyczyna?? tampony!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz zaraz ...... Napisano Kwiecień 30, 2011 tampony sa powodem infekcji, gdy ladujemy sobie wresje maxi i chodzimy z nia caly dzien, zamiast stosowac mniejsze stopnie chlonnosci wymieniajac je co kilka godzin... Kiedy krwawienia sa skape wystarcza przeciez podpaski. Tampony uzywamy, gdy jestesmy dlugo poza domem, a mamy pierwsze dni miesiaczki, obficie krwawimy i nie mamy mozliwosci sie podmyc (niwelowac bakterie, ktore rozwijaja sie w krwi miesiaczkowej, kiedy zetknie sie z powietrzem. Jednym slowem-kiedy zwyczajnie psuje sie na podpasce). Jesli siedzimy w domu, zdrowiej jest czesciej wymieniac podpaski i krzystac z bidetu, czy prysznica. Natomiast autorka powinna udac sie do lekarza przede wszystkim po to, by pomogl jej uregulowac cykl. Tampon w tym nie pomoze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Julita_1992 0 Napisano Kwiecień 30, 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) A do ginekologa na pewno nie pójdę, choćby nie wiem co. Nieregularne cykle mam od zawsze, więc myślę że nie mam się czym martwić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz zaraz ...... Napisano Kwiecień 30, 2011 nie boj sie ginekologa, tylko znajdz takiego, ktory bedzie kulturalnu i delikatny :) jesli rozpoczelas wspolzycie musisz sie kontrolowac, chocby glupie badanie cytologiczne wykonywac regularnie. A juz o takim "drobiazgu"jak zabezpieczenie przed ciaza nie wspomne...jesli miesiaczkujesz nieregularnie mowy nie ma bys sobie sama poradzila... Zrob wywiad wsrod kolezanek, ktora kogo poleca, a jesli sie wstydzisz wejdz na strone www.znanylekarz.pl. Sa tam opinie pacjentow o lekarzach z calego kraju roznych specjalizacji. Wrzuc w wyszukiwarke odpowiednie haslo i poszukaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brown1994 0 Napisano Maj 3, 2011 Ja mam pytanie.. Jeszcze nigdy nie używałam tamponów mam 17 lat.. Słyszałam że podczas pobytu nad jeziorem tampon trzeba zmienić przed wejściem do wody jak i po wyjściu, a co jeśli nad jeziorem nie ma możliwości zmienienia tamponu, ponieważ po za jeziorem i plażą nie ma tam nic i co jak nad jeziorem jestem zazwyczaj bardzo długo.. Czy mogę wtedy trzymać ten tampon przez cały czas, czy lepiej zrezygnować? I mam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie co gdy ma sie zaaplikowany tampon a chce się siku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tralalala 0 Napisano Maj 4, 2011 tampony a wyproznianie to nic wspolnego. Nie przeszkadzaja. I tak, w zasadzie powinno sie zmieniac tampon po kapielach....zawsze w jakies krzaki mozna pojsc przeciez... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach