Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatrixxxxx878

Wmieszana w konflikt..

Polecane posty

Gość beatrixxxxx878

Mam koleżankę z którą się znam od 2 lat. Nasze starsze dzieci chodzą razem do przedszkola i w przedszkolu się poznałyśmy. Dość często sie spotykamy więc zdążyliśmy poznać swoje najbliższe rodziny. I teraz... Ona urodziła niedawno drugie dziecko. I nie ma pieniędzy aby to dziecko oddać ani do żłobka ani na opiekunkę a do pracy musi wrócić oczywiście ze względu na pieniądze. Jej pracodawca to chytry gość i już sobie obmyślił, że ona niby będzie na macierzyńskim a tak "nieoficjalnie" będzie przychodzić do pracy na kilka godzin dziennie. I zasugerował, że ma się zgodzić bo wyleci z roboty po macierzyńskim. Tylko, że teraz jest dziecko i nie ma co z nim zrobić. Obmyśliła, że to jej mama zajmie się wnuczką a przy okazji będzie odbierać drugą wnuczkę z przedszkola... Niestety kobieta kilka lat temu miała wypadek i ma problemy ze stawem biodrowym, po mieszkaniu porusza się o dwóch kulach ale już poza mieszkaniem musi korzystać z wózka inwalidzkiego. Przez cały czas szukała u mnie wsparcia w tym pomyśle. Wielokrotnie mówiłam jej, że ma mnie w to nie mieszać bo po pierwsze to nie moja sprawa a po drugie jej pomysł uważam za idiotyczny. Nie wiem co ona chciała tym osiągnąć, być może sądziła że gdy przyprze mnie do muru to poprę ją w tym pomyśle, bo zorganizowała "przypadkowe" spotkanie ze mną i z jej mamą. Podczas tego spotkania uczepiła sie mnie abym powiedziała co o tym mysle i żebym przekonała jej mamę do tego by zajęła się dzieckiem jednym i drugim. Po kilku próbach wywinięcia się z odpowiedzi w końcu powiedziałam co myślę...i jest obraza na całego. Nie rozmawia ze mną, zabroniła swojej córce kontaktów z moją córką, nawet w przedszkolu nakazała by panie pilnowały aby dziewczynki sie razem nie bawiły. Jestem osobą ugodową i uważam, że nie miała za co się na mnie obrazić bo powiedziałam jej nie raz co myśle o jej zamierzeniach a jej zagrywka była po prostu nieuczciwa. Czy w takiej sytuacji próbowałybyście się pogodzić? Załagodzić ten konflikt?

Gość woja kolezanka to idiotka
a w ogóle jaka koleżanak skoro stawia cię w takiej sytuacji?:o większośc matek polek to totalne idiotki , mnożą się jak króliki a potem gęba rozdziabona i co teraz bedzie oj oj

Gość kolejna krolicaaaaa
kolejna wariatka co rodzi dziecko nie mając pieniędzy

Gość 1234567890z
A moze dobrze sama wiedziala ze pomysl z babcia jest idiotyczny, ale naciskala na Ciebie zebys sie wypowiedziala w tej kwesti, nie po to aby przekonac swoja Mame do pilnowania dzieci, ale zebys sie zlitowala i powiedziala ze moze to Ty sie nimi zajmiesz - skoro pomysl matki opikunki jest chory. Liczyla na to ze to Ty zaoferujesz pomoc, widzac jak Ty reagujesz na temat Matki.