Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczednamamaZagiel

Ile wam zostaje do życia po opłaceniu rachunków?

Polecane posty

Gość oszczednamamaZagiel

Ja właśnie odłożyłam kase na rachunki, wziolam 400zl na dzisiejsze zakupy czyli standard żeby wszystko pokupować i zostało mi równe 1000zł. Jak u was to wyglada?

Gość oszczednamamaZagiel
tzn po oplaceniu masz 1700? czy tyle wyplaty?

Gość Patka27_śląskie
mamamamamamamama dlaczego nie pracujesz? Przecież dziecko 3 latka to już może spokojnie iść do przedszkola

Gość Patka27_śląskie
my mamy dwa autka, bmw i audi, wiec i naprawa troszkę kosztuje, ostatnio za dwa wahacze musiałam oddać mechanikowi 2 tys

Gość mamamamamamamama
owszem idzie od wrzesnia, a ja wtedy od razu ide do pracy, bo teraz nie mamz kim go zostawic, wypłaty mam 1700 czasem 1800-900 zalezy od miesiaca

Gość No to u nas
zostaje po oplceniu rchunkow i zrobieniu zakopow 1900 zl dziecko 1.5 roczku ja nie pracuje

Gość czujesieGLUPIOOO
Ojjj mi zostaje 800 zł do życia,tyle że mama nam gotuje,to starcza,ale zaniedługo sie wyprowadzamy wiec sama bede gotować,tyle że od czerwca idę do pracy wiec bedzie dobrze.

Gość ranyjulekkkkk
1900???? boshe ja bym tyle chciala miec! tyle to ja mam wyplaty a do życia ok 1000zł i czasem nie starcza.ale mam kochanych rodzicow co zawsze nam pomogą.

Gość porządna czy niezbyt porządna
jak opłacę kafeterie to ledwo co zostaje

Na tydzień wydajesz na jedzenie te 400 czy na co ???????? U mnie 250 na tydzien na żywność.

Gość ranyjulekkkkk
co ty robisz za zakupy za 400zł?

Gość Patka27_śląskie
mamamamamamamama a dlaczego wcześniej go nie oddałaś do przedszkola? mogła byś pracować

Gość No to u nas
to 1900 wcle nie strcza na jakies bogate zycie niestety tak sie zyje za to z miesiaca na miesiac bez szalenstwa niestety

Gość ona12
zarabiam ca 11k netto, opłaty stałe to jakies 1,5k (kredyt, mieszkanie, samochod) nie mam meza ani dzieci...po opłaceniu rachunków zostaje ok 9tys.

Gość No to u nas
U mnie tey idzie tyg na zkupz ok 350 zl przy 3 os rodzinie Jak to robicie ze strcza wam za 200 naa ile osob ?

Gość Patka27_śląskie
to tak jak ja, w jakiej branży pracujesz?

Gość oszczednamamaZagiel
fajnie że sie wypowiadacie... 400zł wydaje jednorazowo na zakupy w markecie, tylko raz w miesiacu tyle potem tak po 50zł, w tym jest najdroższe co mozna kupowac proszek do prania,plyn do plukania,szampon do wlosow do dzieci i do nas, płyn do naczyń, papier toaletowy, pronto,dla dzieci kaszki,owoce itp pampersy jeszcze i moje potrzeby-podpaski,tampony.

Gość Patka27_śląskie
szokujecie dziewczyny, jak wy to robicie? tzn jak dajecie radę za takie pieniądze? przecież to nie jest życie to nawet nie wegetacja, co wy z życia macie???

Gość ona12
szeroko pojete finanse

Gość jklsjjss
ja mam podobnie 1000zl po oplaceniu ale mi matka pomaga,kupi coś do chleba,czasami jakiś ciuch,dla dzieci też,teście zawsze ubiora na wiosne i zime dzieci tzn buty,kurtka... napewno bym nie dala rady sama za 1000zl

Gość mamamamamamamama
a co mamy zrobic?? :/ nie kazdy ma taka dobra sytuacje... a ja probowalam go dac do przedszkola ale niestety u nas nie ma miejsc, a 3 latka skonczyl dopiero w marcu teraz, a prywatne u mnie kosztuje 800zł a nie mam zamiartu isc do pracy po to zeby oddawac 3/4 na przedszkole, wole posiedziec z dzieckiem, poza tym studiuje jeszcze dziennie, został mi rok to wykorzystam ten czas na napisanie pracy mgr

Gość No to u nas
Nie kazdy sie zalapie do tk dobrze pltnej prcy u mnie gdyby nie kredyt hipoteczny miala bym co miesiac 5 tys mez wyplty tk sotje tylko 2500 no i za tego trzeb sie zdzic .

Gość po oplaceniu rachunkow
zostaje mi 500zl

Na zakupy zabieram 250 raz w tygodniu dla 3 osób ale tylko na jedzenie.Nic się nie marnuje u mnie w domu szkoda kasy na pierdoły,lepiej stacić je na kształcenie dzieciaka.Nie oszczędzam za to na zabezpieczeniu rodziny tzn.polisy i lokaty bo licho nie śpi.Jestem na tym punkcie przewrażliwiona.Nie mamy żadnych kredytów tylko opłaty stałe + języki obce dla dziecka,kino,basen itp.Da się oszczędzać też kiedyś pieniądze przeciekały mi przez palce.

Gość moze to dziwne ale...
Wlasciwie teraz sobie przekalkulowalam wszystko. Ja zarabiam 1600, maz 1800 co nam daje 3400. Od 4 mcy zastanawiamy sie nad dzieckiem i ten temat sklonil mnie do wiekszych przemyslen w kierunku ciazy. Zawsze sie balam i uwazalam ze nie starczy nam kasy, po raz pierwszy przeliczylam dokladnie i mamy razem miesiacznie 3400 po rachunkach zostaje nam 1600 powinno starczyc na dziecko, co? :) W wydatki wliczone jest juz wszystko, oprocz jedzenia. Na jedzenie idzie ok 800zl czyli zostaje 800 na dziecko. Starczy?

Gość gosia 355
800zl na dziecko? hahaha co za idiotka :O chlebem i woda chesz je zywic?

moze to dziwne ale...-------- Te 800 które ci zostaje przelej na osobny rachunek oszczędnościowy a przez te 9 miesięcy już się trochę nazbiera dla maluszka. Na początek bardzo będą przydatne te pieniądze.

Gość mamamamamamamama
ja mam 800zł dla calej rodziny a wy sie martwicie czy na samo dziecko starczy, bez przesady nowordek, tylko mleko plus pampersy, ubranka kupisz w ciazy, po 4 m-cu dopiero kaszki i zupki, a linomag chusteczki to drogie nie jest wiec bez przesady

Gość moze to dziwne ale...
Do Gosia 355 - Sama jestes idiotka moze co? a te 800 to EURO a nie zlotych... zapomnialam dodac. Zarabiamy w euro. A tak apstrachujac, nie wydaje mi sie ze 800 -dajmy na to zlotych - to jest za malo na noworodka. Odliczajac juz wszystkie oplaty i jedzenie dla nas. Dla samego dzidziusia 800zl nie starczy? To powiedzcie mi jak zyja rodziny ktore za 2000zl musza sie utrzymac caly miesiac - dwoje doroslych, dziecko i o platy? Gdzie ja tu prawie polowe moge przeznaczyc na same dziecko. Myslcie...