Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiemmm

czy psycholog robi notatki/prowadzi archiwa rozmow z pacjentami ?????

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiemmm

i dodatkowo czy trzeba chodzic do psychologa pod prawdziwym nazwiskiem? jak to psycholog robi, ze mu sie pacjenci nie myla? a moze sie myla? czy zapisuje sobie dokladnie problemy pacjenta i poprzednie tematy rozmow ?

chyba tak, bo mi po zaburzeniach kardiologicznych prowadził notatki i zapisywał coś tam....

prowadzi normalna dokumentacje..kartoteke pacjentow.

Gość pytam bo nie wiemmm
no to dziwne , to przeiez bardzo wrazliwe informacje pozniej taki psycholog ma w kartotece, ze ceniony endokrynolog zdradza zone z dziwkami z internetu, ze dyrektora liceum jest lesbijka, ktos inny bije zone, ktos tam zazywa narkotyki, ktos ma przeszlosc kryminalna, ktos jest impotentem, ktos jest uzaleznionmy od masturbacji, ktos tak nienawidzi swoich odzicow, ze by ich zabil itp ? no chyba ze takich rzeczy ludzie nie mowia pcyhchologowi, ale jak ten ma komus pomoc, jesli nie wie najwazniejszych rzeczy o kims? ja uwazam ze jak sie do psychologa idzie to mowi sie wszystko, a jesli nie, to zawracanie kijem wisly eh

Gość pytam bo nie wiemmm
up :)

Gość sesiii
Zapisuje wszystko. To są wrażliwe wiadomości oczywiście, ale obowiązuje go tajemnica lekarska.

podczas pierwszej wizyty zapisywal sobie cos,podczas nastepnych nic nie notowal ale pamietal wszystko z kazdej wizyty;)

Gość hhhhxxxgvgg
zapisuje, no bo jak np będzie b. skompikowany przypadek, zaburzenie to musi to spisywać, np jak mu pacjent musi opowiedzieć 30lat swojego zycia no a potem on musi mu próbować pomóc i porównywać wyniki, nigdy nie byłam u psychologa, tzn raz byłam ale mnie wku***ił i wyszłam :classic_cool:

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbbbbb
Oczywiście, ze zapisuje jeśli nie podczas spotkania to po nim. Przecież każda informacja jest ważna a przy kilkunastu lub więcej klientach nie byłby w stanie wszystkiego spamiętać. Psychologa obowiązuje tajemnica, ale są przypadki w których musi udostępnić dokumenty, np na wniosek sądu

Gość pytam bo nie wiemmm
ktos ejszcze sie wypowie ?

Gość pytam bo nie wiemmm
dziex za wszystkie wypowiedzi podbijam po raz ostatni