Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pader1987m

Dlaczego nawiedzeni ludzie mowią, że w niedziele nie wypada kosic trawy?

Polecane posty

Gość gość
Niestety , ja mam wolną tylko niedzielę i robię wszystko co potrzeba. Nie każdy pracuje 5 dni w tygodniu po 8 godzin, albo nie ma za grosz honoru i czeka na zasiłek z mops-u. Taki to sobie może świętować w niedzielę. Co ty poprzedniku wiesz o kulturze, na razie to ty ludzi wyzywasz to od buraków i wieśniaków. Więc chyba pomyliłeś terminologie. Chciałoby się , ale jednak brakuje.

tyle wiem o kulturze że kosiarki czy piły w niedzielę nie odpalam. Inni też w tygodniu ciężko pracują i w tą niedzielę chcieli by odpocząć. Kto tego nie rozumie to dla mnie jest burakiem. I w d***e mam to czy ty masz skosić tą trawę w tygodniu,czy nie.

Gość gość
widocznie pan iście kulturalny nie pracuje w tygodniu tak ciężko skoro ma czas odpoczywać w niedzielę.

pracuję na swoim tak więc sam ustalam ile w danym dniu mam pracować. A w niedzielę wolę na rybkach odpoczywać.

Gość gość
bo od poniedziałku do soboty był czas na koszenie trawy,niedziela jest czasem odpoczynku,a przynajmniej dniem w którym nie powinno wykonywać się prac fizycznych,

Gość gość
bo hałasujesz ludziom w dzień wolny, kiedy chcą odpocząć

Gość gość
Gdzie jest napisana zasada, że takie czynności powinno się wykonywać od pn do sb? Że niedziela jest dniem odpoczynku? Oj batmany w łebkach zrobili pranie mózgu. A teraz to już pewnie zakupów nawet nie będzie można zrobić, tylko pieniążki grzecznie na ofiarę zanieść.

Gość gość
Mój Mąż nawet soboty nie ma wolnej. W niedziele nie kosi, bo też ma prace. Więc kosi w ciągu tygodnia po pracy. Ale zauważyłam, że sąsiedzi koszą w sobote. Niestety, ale niektórzy nawet 1 dnia nie mają wolnego :(

Gość gość
to że chinczaj jakiś jesteś i masz potrzebę orać w niedzielę to już twój problem,ale pamiętaj że w koło ciebie są ludzie którzy odpoczywają po pracowitym tygodniu,śpią,czytają książki,patrzą tv,a jakiś baran za oknem, kosiareczkę sobie wyciąga i rżnie głupa na dzielni,żałosne:o

Gość gość
Ja właśnie o tym pisałam wyżej, że niektórzy nie mają nawet jednego wolnego popołudnia, żeby wykosić, bo zasuwają w pracy, ale ponoć jesteśmy wieśniakami i tyle. Tak to jest w tej Polsce. Jednego barana czy drugiego łeb boli po balandze i on potrzebuje spokoju.

Jak kiedyś coś takiego usłyszałam od jakiejś dewotki, powiedziałam żeby przyszła w tygodniu i mi skosiła.

Gość gość
Kulka uprawialas ostatnio bara bara?

nie pierdziel że w tygodniu cały czas pracujesz. Myślisz że ktoś da się na to nabrać?

Gość gość
widzę że żadne argumenty cie nie przekonują,koszenie trawy w niedziele jest dla mnie obciachem.Zrób może ankiete na kafe,kto uważa że wypada kosić w niedziele pisze Tak,kto jest na nie, pisze Nie.miłego dnia,,lece zobaczyć czy trawa w ogrodzie nadaja się do koszenia:)

Gość dtdtrdr
Tak jest. W takich sytuacjach to nagle wszyscy pracuja 6 dni w tygodniu i nie maja wtedy na nic czasu. Nie wierze w takie p********ie.

Gość gość
Przecież nie leżę cały tydzień do góry brzuchem, a w niedzielę biorę się do roboty. Swoją drogą to zatrudniłam kiedyś do koszenia jakąś pseudo firmę, która zajmuje się pielęgnacją zieleni i myślałam, że padnę jak zobaczyłam mijaki na trawniku i kilka drzewek obdartych z kory na wysokości kosiarki. Nawet nie pozbierali kretowisk, tylko przejechali po nich kosiarką. Nigdy w życiu, za dużo kasy zainwestowałam w drogie drzewka, żeby jacyś partacze wszystko zniszczyli.

Zdarzało mi się wychodzić z pracy grubo po dwudziestej i średnio miałam ochotę latać wtedy z kosiarką. A pan panie Arecki niech sobie przeczyta swoją stopkę. Tylko kilka razy i ze zrozumieniem, możesz sobie do worda to wkleić i przerobić kolor na czerwony, to może Twe leniwe zwoje łatwiej to przyswoją :). Gościu, ostatnio jakieś kilkanaście godzin temu, dziękuję za troskę.

Gość gość
Niestety ktoś musi zapierdzielać nieraz i cały tydzień, żeby takim jak ty mieli zasiłki z czego wypłacać.

Gość gość
nie jestem katoliczka, ale tez uwazam, ze koszenie w niedziele to buractwo. ja nie mam ogrodu kolo domu, ale mam swoja dzialke. ide sobie z chlopakiem sie poopalac, poczytac ksiazke albo po prostu posluchac spiewania ptakow, ale nie. zawsze znajdzie sie jakis bystry, ktory odpali kosiare. jest 6 dni na to i nie wierze, ze nie znjadzie sie godziny w ciagu tygodnia. na prawde tak trudno sobie wyobrazic, ze ludzie chca chociaz jeden dzien w tygodniu spedzic w ciszy i spokoju ?

Gość gość
a mi w Wigilie tez czasem wypada isc do pracy,albo na Wielkanoc:(

Gość gość zaba
jeśli kogoś stać na własną działkę, to nie pierniczcie że nie jest w stanie wygospodarować trochę czasu na skoszenie w tygodniu lub najęcie kogoś kto by mu to załatwił. A nie gdy ja relaksuję się na tarasie w niedzielne przedpołudnie jakiś świeżo pobudowany h.j warczał kosiarą i podkaszarką przez bite 3 godziny !!!! No odstrzeliłabym był kretyna!!!!!

Gość gość
zasilki w polsce??hehe ni nie zartuj sobie

Gość gość
obowiązuje tylko cisza nocna, a poza tym wolność Tomku w swoim domku. Ja burakami to bym nazwał tych co interesują się tym co dzieje się u sąsiada, a nie w swojej chałupie. Chyba, że mieszkają w namiotach albo w kartonach, że aż tak im przeszkadza dźwięk kosiarki. Łby ich raczej od bezmyślnego gapienia się w telewizor nie bolą, tylko ten sąsiad przeszkadza

Gość gość
A ciekawe co by ta wielce spracowana, wypoczywająca na tarasie paniusia powiedziała, jak by sąsiad wcale nie kosił i trawa i chwasty przechodziłyby na jej działkę. Mówię wam też by odstrzeliła "kretyna". I tak źle i tak niedobrze

Gość gość234567
za to właśnie lubię bloki :) daleko od ulicy, więc ruchu nie słychać zbyt mocno :) na zewnątrz raz na jakiś czas spółdzielnia kosi trawniki, ale zwykle w godzinach, kiedy dla większości osób nie jest to zbyt uciążliwe :) sąsiedzi nie wpieerdalają się i tego samego oczekują :) nic nie trzeba robić na zewnątrz :) a wam się mieszkania na wiochach zachciało no to teraz wysłuc**jcie warkotu kosiarek w niedzielę, a drudzy narzekań, że to nie wypada bo nie po bożemu, bo dzień święty :D:D:D

Gość gość
Ci którzy mają swoje domy to nigdy by się nie przenieśli do tych pustakowych klateczek w blokach, gdzie nie można nawet głośno pierdnąć, bo sąsiad usłyszy. Mieszkanie w bloku jest dobre dla osób starszych albo nierobów, którzy nie mają kasyna własny dom. Żadnych zalet

Gość gość
Mój mąż kosił w sobote, ale odkąd dostał nowa prace niestety praca również w soboty - to kosi w ciagu tygodnia. A że w niedziele pracuje to wypracował sobie pewne stanowisko na giełdzie i ciężko mu z tego zrezygnować. Nawet urlopu nie mamy, wyjazdy od PON DO SOBOTY, bo w niedziele trzeba byc na giełdzie. Jak impreza to tez juz nie moze wypić za dużo, bo rano auto trzeba prowadzic. Jak chce się zyć na jakims poziomie i nie narzekać na brak pieniędzy to trzeba robić! Taka prawda, a potem czytam teksty typu: Jak mozna sie dorobic domu bez kredytu? Mozna! Ale to wymaga pracy pracy i jeszcze raz pracy a nie stołka od 7 do 15.

Gość gość
Święte słowa, tylko co niektórzy tego nie zrozumieją. Przecież harują od 7-15 przez 5 dni i w niedzielę muszą wypoczywać. Ja nigdy nie wróciłam z pracy wcześniej niż po 12 godzinach, włącznie z sobotami, nawet z zapaleniem płuc chodziłam do pracy. Urlop z trudem na 7 dni w lecie i 4 dni zimą.A później kupa gadania, działka, dom, znowu samochód. Jak przychodzę z pracy to może sąsiad nawet udarem zapierdzielać, bo padam i spię i nic mnie nie rusza. I nie pracuję fizycznie, nawet mogę sobie z wami popisać. Także uważam, że niektórzy są za słabo zmęczeni jak im kosiarka przeszkadza.

Gość gość
bo sa zacofani i tyle

Gość gość
Kosiarkom mówię nie! Jeden dzień w tygodniu, kiedy powinno być cicho. I nie pierniczcie idiotycznych wersji, że dzwony co godzinę biją na kościelnej wieży. Nawet jeżeli już, to parę minut i jest spokój, a nie całą godzinę dudnienie w jednej tonacji, a później w innym tonie zdmuchiwanie mikroskopijnych śmieci z chodnika, grrrrr! Rób sobie co chcesz, ale masz być cicho w niedzielę jeden z drugim!