Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ljhhh

maturzysci...

Polecane posty

Gość ljhhh

Powtarzacie do matury tylko lektury czy wiersze tez? Ja powtorzylam tylko lektury ale tylko to co mam w notatkach w zeszycie. Wierszy nie;/ jak jest u was?

Gość ljhhh
ponawiam

Gość cecyliaaaasaklsa
ja powtarzam tylko lektury ,zadnych wierszy.. jaka lekture obstawiasz ?:D

Gość ljhhh
wlasnie boje sie dziadow bo z tego praktyczie nic nie wiem:( nie rozumiem wogole o co tam chodzi;/

Gość cecyliaaaasaklsa
ja akurat nie bardzo się tego boje. Obawiam sie pana tadeusza, nad niemnem , potop i wesele to dla mnie najgorsze lektury nic o nich nie wiem...

Gość ljhhh
a obstawiasz jakas 1 konkretna ktora bedzie?;/ jak myslisz?

Gość cecyliaaaasaklsa
inny siwat , granica a Ty ?

Gość rrrwww
ljhhh - bądź tak dobry i wytłumacz mi , po co powtarzać lektury/wiersze na maturę, skoro teraz i tak dają tekst źródłowy

Gość ljhhh
tak ale niekiedy jest tak ze nie pamietasz nic kompletnie z lektury a sam tekst nieraz nie wytarcza, obowiazuje Cie znajomośc calej lektury. A interpretacja wiersza to juz wogole dla mnie czarna magia. Nie mam pojecia, boje sie tych dziadow albo moze byc ferdydurke;/ obie sa do kitu ale i tak najgorsze dziady. Zobaczymy w srode;/ ale mam stresa;/ a do ustnych juz sie cos uczylas? bo ja nic;/

Gość ssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaa
Ja same lektury powtarzam, raczej nie trafi się wiersz+lektura:) Jeśli będzie tak jak zawsze wiersz lub lektura, to za wiersz się nie biorę, bo nie umiem interpretować... Co do "Nad Niemnem" to chyba całość nie obowiązuje na podstawową?

Gość cecyliaaaasaklsa
na ustna nic sie ejszcze nie uczyłam , zamierzam sie pouczc po pisemnych. Tak nad niemnem to chyba tylko III ,., nic niew iem z tych lektur co powyzej wymienilam , nie wiem co jest najwazniejsze i co trzeba z nich wiedziec. Czytałam najkrotsze streszczenia jakie sa w interenecie.

Gość ssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaa
nie wiem dlaczego, ale czuję, że będzie "Wesele" albo "Zdążyć przed Panem Bogiem" ewentualnie "Inny świat"

Gość ljhhh
zdazyc przed panem bogiem moim zdaniem odpada bo bylo w tamtym roku tak samo swietoszek. A co do nad niemnem to obowiazuja tylko fragmenty z tomu 3: rozmowa andrzejowej korczynskiej z synem i benedykta korczynskiego z synem. Tak jest w spisie