Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrabasik

jestem kobietą nie lubię przesadzonego feminizmu

Polecane posty

ii78782e tworzenie podziałów - wg zawodów gdzie niby w jednych nadaje sie lepiej kobieta czy mężczyzna jest blędne w założeniu. Niejedna kobieta ma 180 cm , wielkie bary i musi życ w nędzy na Sląsku, bo tam jedyna dobra praca jest w górnictwie. Ale pijakaco ma 160 cm, żeby był nie wiem jak cherlawy i nie chciało mu sie pracowac, zatrudnią z pocałowaniem ręki, bo ma penisa. Tak już same przesiąkłyście tym seksistowskim myśleniem, że nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy. Ty mały zasrańcu w Polsce się zatrudnia w pierwszej kolejności po znajomości, a w drugiej ze względu na kwalifikacje. W trzeciej kolejności ze względu na penisa (rzadko) i to wyłącznie dlatego, że kobiety w pracy, to koszmar w pracy. Wszędzie tam gdzie się zatrudni babę zaraz się psuje atmosfera w pracy. Baby są strasznie konfliktowe, przedkładają prywatne uprzedzenia do kogoś ponad dobro firmy, wywołują kłótnie, jątrzą i donoszą. Już z samego tego faktu nie może być mowy o równouprawnieniu w pracy.

Gość ii78782e
ii78782e - jesteś naprawdę tak głupia czy tylko udajesz? nie napisałem, że nie mamy kobiet cięższych/silniejszych tylko że jest to naprawdę margines. ale jak widać feministką to do końca nie jesteś - przekręcasz czyjeś słowa, żeby było na twoje , a to już typowo kobiece zachowanie Tylko ja nie jestem wrogiem kobiecych zachowań, to ty chyba jesteś, że z tego robisz przytyk dla mnie.... nie wiem czy wysokie kobiety to margines, ostatnio niskie sa coraz rzadsze,... A nawet gdyby tak było - to właśnie o to chodzi- żeby ten twój "margines" mogł sie zatrudnic jako górnik. A nie wegetowac za 400zł..

ii78782e tak samo tej kobiecie nikt nie kawał pracować za takie pieniądze każdy ma to na co zapracowal przez swoje życie. Poprostu uważam że niektóre zawody są tylko dla facetów a niektóre dla kobiet i tyle no to jesteś dziecko, ograniczona. I górnik nie jest naprawdę najcięższym z zawodów. No tak, w końcu mogła umrzec.... Na co miała pracowac? Ale o co ci chodzi debilko? To jest właśnie równouprawnienie. Cały czas pierdolisz trzy po trzy bez sensu i sama sobie przeczysz. Jak nie masz nic rozsądnego do powiedzenia, to spierdalaj spać.

Gość ii78782e
bimbałek- z dnem nie dyskutuję. :)

Gość kontrabasik
ten ostatni to ktoś się podszył pode mnie. Pewnie jakąś feministka bo was krytykuje. I dobrze że wy faceci zarabiacie więcej bo ciężej pracujecie i zrobićie więcej niż my dziewczyny:) to jest moje zdanie

ii78782e tak nie mamy kobiet cięzszych od swych facetów o 15 kilo... Każda po 50 jest cięzsza o 20 -30 od swojego starego.... Ale z ciebie dziecko jeszcze... Ja mam za sobą pracę przy hipoterapii - jest to rodzaj rehabilitacji prowadzonej na koniu. W ciągu 4 -godzinnych zajęc, idąc przy koniu z prędkoscią ok. 6 km na godzinę robiło sie ok. 24 km. Ale to był najmniejszy problem, Trzeba było miec cały czas uniesione wysoko ręce, zeby asekurowac osobę, co siedziała na wys. 1,70] Właśnie, nadajesz się tylko do pracy fizycznej, a nie do umysłowej. A czkolwiek pracę fizyczną też ktoś musi wykonywać, bo jest potrzebna, ale nie mądrzyj się.

ii78782e bimbałek- z dnem nie dyskutuję. Zrobiłaś mały błąd ortograficzny. Powinno być tak: Bimbałek z dnem nie dyskutuje. I to prawda.

Gość kontrabasik
kobieta nie powinna być górnikiem :) jej przynależność to ssanie pały , rozkraczanie nóg i dawanie piśdziochy , taka nasza powinność i pracować za 800 zł miesięcznie w końcu to nie nasza wina że jesteśmy słabe :) musimy tyle zarabiać bonie zasługujemy na więcej co wieczór myję d u p ę przygotowując sie do przyjemności mojemu Panu i Władcy :)

Gość rrrwww
ii78782e - 1) wzrost kobitki mało ma wspólnego z siłą, prędzej waga 2) kobitek po 180 jest coraz więcej to fakt, tyle,że w tym samym czasie jest coraz więcej facetów po 190

Gość ii78782e
faceci zarabiają w tym kraju znacznie lepiej niż kobiety. Także na stanowsikach umysłowych, kierowniczych. Ma to wyłącznie złe skutki. Niektóre zawody mniej płatne, szczegolnie pielęgrniarka, nauczyciel, są okupowane przez kobiety. A zle jak jest przewaga jednej płci. No i jakakolwiek kobieta chce zyc normalnie, miec mieszkanie, dotrwac do pierwszego, pozostaje jej tylko wyjsc za mąz. Bo zarobkami 1200 na rękę to mieszkania nie wynajmie. Potem tez całe życie uzależniona od męża, jego zarobków, nie może odejsc jak jest lana po ryju i katowana. Nie wiem jak można nie rozumiec takich prostych rzeczy, kurwa...

Gość kontrabasik
_______(@)_______ ________*_________ a to mój prezent dla Panów :) kocham Was Panowie, jak ktoś chce,może mi zasadzić fajfusa

Gość kontrabasik
przestań się podszywać za mnie! Boisz się że ktoś Cię skrytykuje jak będziesz mieć swój nik?

Gość kontrabasik
robie Panom laske z połykiem za 12 zł to zaszczyt mieć w ustach organ lepszego gatunku:)

ii78782e 1. W Polsce jest równouprawnienie, gwarantuje to Konstytucja RP. 2. Sama sobie przeczysz, skoro kobieta wykonywała męską pracę, to tym bardziej swiadczy, że może robić to samo co mężczyźni. 3. NIkt jej do tej pracy nie zmuszał, jak napisałaś faceci nie zgodzili się na taką płacę, a ona tak. Mogła się nie zgodzić? Mogła. Więc kogo idiotko obwiniasz? Buachachachachachachachachachachachachachacha............. .. Kobiety w Polsce zarabiają przecietnie o 30 % mniej niż mężczyzni na tych samych stanowsiskach, takie mamy równouprawnienie. Co ty kurwiszonie tępy pierdolisz? Skąd masz takie dane?. Powtarzasz jak zwykle bezmyślnie to co gdzieś zasłyszałaś? Pracowałem w ponad 10 firmach i to dużych. W ŻADNEJ z nich kobiety na tych stanowiskach nie zarabiały mniej niż faceci. tTeraz pracuję międzyinnymi dla firmy telekomunikacyjnej, zatrudniającej kilka tysięcy osób. Znam płace w tej firmie i kobiety zarabiają tyle samo, co mężczyźni. A nawet szmaciska oszukują. Facet żeby zostać dyrektorem musi mieć świetne studia, praktykę na takim stanowisku, udane projekty itd. A kurwiszon był recepcjoniską, a potem dając dupy odpowiednim dyrektorom wywindował w ciągu roku na dyrektorkę, mając siano w głowie. I kto tu kurwa jest dyskryminowany? A do pracy biurowej? Takiej pracy jest najwięcej - kadry, płace, księgowość, logistyka, dział handlowy. Popatrz fałszywa kurewko. Tam pracują prawie same kobiety, po byle studiach. Faceci sa dyskryminowani na te stanowiska i prędzej zostanie tam przyjęta kobieta po smiesznych studiach ekonomicznych niż facet po takich samych studiach, albo lepszych.

Gość ii78782e
faceci sa z natury bardziej leniwi, mają tendencje do alkoholizmu i uzależnień. Nie są wcale lepszymi pracownikami. A pracę fizyczne to juz coraz częściej zamierzchłosc. Przez fatalne płace kobiet w Polsce cierpią całe rodziny- kobieta nie jest w stanie odejsc od męza bo sie sama nie utrzyma. Ciepią dzieci, widza jak ojciec pijei bije, potem patologia przechodzi z pokolenia na pokolenie.

Gość kontrabask
na ulicy klęczę z wypiętą d u p ą mając nadzieję że jakić Pan natknie się na mój odbyt i mi wpadnie jego czcigodny ch ó j

Gość wypierdolgupiakurwo
a my wszyscy lubimy

Gość kontrabask
my kobiety jesteśmy g ó w n em zaszczytem dla nas jest dostawać pieniąszki od naszych Panów I Władców którzy potrafią dużo zarobić my nie zasługujemy na duże zarobki bo musimy służyć d u p ą i mieszkać w oborze

i ja się zgadzam z tym że feminizm jest do dupy bo faceci też nie mogą pracować tam gdzie chcą bo ludzie wolą kobiety na tych stanowiskach.....jeżeli mężczyzna chcę się opiekować dziećmi to będzie miał ogrome trudności żeby znaleźć taką pracę choć może być bardzo dobrym opiekunem.....:-*

Gość ii78782e
"Mimo że kobiety są znacznie lepiej wykształcone niż mężczyźni i już od dawna zajmują te same stanowiska, nadal znacznie mniej zarabiają. Przeciętny mężczyzna w Polsce zarabia 3900 zł. To aż o 900 zł więcej niż zatrudniona na równorzędnym stanowisku kobieta - wynika z najnowszego raportu przygotowanego przez portal Wynagrodzenia.pl. Z raportu wynika, że im większe miasto, tym większe dysproporcje między zarobkami kobiet i mężczyzn. Najmniejsze są w miejscowościach do 100 tys. mieszkańców. A największe w stolicy i we Wrocławiu. Przykładowo: średnia płaca kobiety zatrudnionej w warszawskiej firmie wynosiła w ubiegłym roku 4500 zł. Ale jej kolega zatrudniony na identycznym stanowisku zarabiał już 6200 zł, czyli aż o 1700 zł więcej. Tymczasem w przypadku osób pracujących w miejscowościach liczących poniżej 100 tys. mieszkańców różnica ta wyniosła 700 zł. Statystyczna kobieta w małym mieście może liczyć na pensję rzędu 2400 zł, natomiast mężczyzna - 3100 zł"

ii78782e faceci zarabiają w tym kraju znacznie lepiej niż kobiety. Także na stanowsikach umysłowych, kierowniczych. Ma to wyłącznie złe skutki. Niektóre zawody mniej płatne, szczegolnie pielęgrniarka, nauczyciel, są okupowane przez kobiety. Ty kurewski pomiocie zrodzony w psychiatryku. Tak jest bo tępe idiotki wybierają takie studia i zawody. Broni ktoś im iść na Politechnikę i zostać informatykiem? Ile kobiet jest na Politechnikach? Czemu nie idą, bo nie zostaną przyjęte ze względu na cipę? NIE! NIe idą, bo te studia są za trudne na większość tępych, kobiecych umysłów. NIkt zasrana kurwo nie broni kobietom kończyć odpowiednich studiów i wybierać dobrych zawodów. W Polsce najwięcej z całej Uni Europejskiej jest kobiet prezesów (ileś tam tysięcy, ogromna liczba), tak samo masa kobiet jest na stanowiskach dyrektorów. Przeważnie ich rządzenie ogreanicza się do tyranii i zwalniania ludzi.

Gość kontrabask
żrę z koryta odpadki i zlewki po swoim Panu taka nasza powinność kobieca

Gość ii78782e
JeśliBank BPH-Kapitalne Konto Konto osobiste w Banku BPH brak ukrytych opłat! www.bph.pl Laserowa korekcja wzroku Ostry wzrok bez okularów. Najnowsze techniki leczenia. Sprawdź! www.Lexummedica.pl Szybkie, tanie drukowanie! Klikdruk - drukarnia internetowa. Plakaty, ulotki, wizytówki. Sprawdź. www.klikdruk.pl Reklamy BusinessClick jednak bierze się pod uwagę realne koszty życia, które w małych miejscowościach są dużo niższe, różnica ta jest porównywalna. Dyskryminacja kobiet pod względem poziomu wynagrodzenia uzależniona jest od branży, w której pracują. Pod względem dyskryminacji kobiet przoduje branża ubezpieczeniowa, gdzie dysproporcja ta wynosi 1600 zł: mężczyzna dostaje przeciętnie 5300 zł, a kobieta 3700 zł. "Niemal identyczna sytuacja jest w bankowości. W tej branży mężczyźni zarabiają przeciętnie o 1550 zł więcej niż kobiety. Nieciekawa sytuacja jest także w służbie zdrowia - w szpitalach i przychodniach różnica w zarobkach między obiema płciami wynosi 1150 zł. Wynika to jednak z tego, że średnią zarobków dla kobiet obniżają pielęgniarki, których pensje wynoszą ok. 1300 zł i są w szpitale, w których ich całomiesięczne wynagrodzenie równe jest jednemu 24-godzinnemu dyżurowi lekarza. Najlepiej natomiast traktowane są kobiety w branżach tradycyjnie uznawanych za męskie. W przemyśle ciężkim i budowlanych mężczyźni zarabiali tylko o 400 zł więcej od kobiet. To jednak wynika między innymi z tego, że przy taśmie w fabrykach zatrudnionych jest więcej mężczyzn niż kobiet. A kobiety, jeśli już zdecydują się pracować w tych branżach, to zazwyczaj są osobami z wyższym wykształceniem, które pracują na wyższych, lepiej płatnych stanowiskach."

wiesz co nie masz godności podszywając się pode mnie. Dzięki takim jak ty dyskusja staje się bez sensu

ii78782e faceci sa z natury bardziej leniwi, mają tendencje do alkoholizmu i uzależnień. Nie są wcale lepszymi pracownikami. Widzę w pracy, kto sobie ciągle popija kawkę i chodzi bez przerwy na ploty. Prawda jest jednak taka, że jest dokładnie tyle samo kobiet co facetów obiboków.

Gość kontrabask
tylko człowiek który ma kutasa i moszne jest coś wart cipa jest upokarzająca muszę służyć dając cipę - zmusza mnie do tego natura i powinność kobieca

Gość rrrwww
"faceci zarabiają w tym kraju znacznie lepiej niż kobiety. Także na stanowsikach umysłowych, kierowniczych." załóżmy, że jest to prawda. to wciąż nie daje odpowiedzi na pytanie - czy kobiety są dyskryminowane czy po prostu mniej się na te stanowiska nadają?

ii78782e "Mimo że kobiety są znacznie lepiej wykształcone niż mężczyźni i już od dawna zajmują te same stanowiska, nadal znacznie mniej zarabiają Jesteś lepiej ode mnie wykształcona? Dziecko ja mam taką wiedzę z mattematyki i informatyki, że nawet nie wiesz, iz może istnieć coś takiego. Dla ciebie ten poziom wiedzy jest nie do ogarnięcia. Choć nie twierdzę, że dla wszystkich kobiet, bo znam dobre informatyczki.

Gość kontrabask
rozciągam sobie łechtaczkę obcęgami żeby stworzyć sobie chociaż imitację kutasa i stać się bardziej wartościowym człowiekiem