Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrabasik

jestem kobietą nie lubię przesadzonego feminizmu

Polecane posty

Gość ii78782e
kobieta na każdym stanowisku zarabia gorzej niż facet. Nie wiecie czemu? tak cięzko zgadnąc?

Gość rrrwww
ii78782e ja potrafię - zarabia gorzej bo jest gorszym pracownikiem

ii78782e "Mimo że kobiety są znacznie lepiej wykształcone niż mężczyźni i już od dawna zajmują te same stanowiska, nadal znacznie mniej zarabiają. Przeciętny mężczyzna w Polsce zarabia 3900 zł. To aż o 900 zł więcej niż zatrudniona na równorzędnym stanowisku kobieta - wynika z najnowszego raportu przygotowanego przez portal Wynagrodzenia.pl. Czytaj dalej gazetki internetowe prowadzone przez pismaków o IQ 90, zamiast kierować się faktami. Gdzie kurwa przeciętny mężczyzna zarabia 3900? Z kaftana wypadłaś? Kobieta na tym samym stanowisku zarabia aż o 90zł mniej? Kretynko, każdy może się dowiedzieć o płace na danym stanowisku i nigdy nie ma tak dużych różnic, ani po stronie mężczyzn, ani kobiet. Ktoś trafił w Całej Polsce na 2 skrajne przypadki i twierdzi, że to norma. Kurwa jak mnie takie debilki wkurwiają. Czemu takiego czegoś nie zabija się zaraz po urodzeniu, jak w dawnych czasach, żeby nie rozsiewała wadliwych genów?

Gość ii78782e
-Bimbałek-- nie czytam nawet twoich wypocin, więc sie nie męcz. Oświecę was: kobiety zarabiają gorzej, i mniej chetnie sie je zatrudnia ze względu na raz- uprzedzenia, dwa- przez to, że spycha sie na nie całą opiekę nad dzieckiem. Faceci w Polsce nie chca brac urlopów tacierzynskich, podczas gdy w innych krajach to b. powszechne. Branża kierownicza wymaga dyspozycyjności

ii78782e kobieta na każdym stanowisku zarabia gorzej niż facet. Nie wiecie czemu? tak cięzko zgadnąc? Poczytaj tępy tłuku moje, jak to nazywasz wypociny, bo powyżej napisałem, że to nie prada, że kobiety na wszystkich stanowiskach zarabiają mniej. Jesteś tępym betonem powtarzającym się jak katarynka i nie przyjmującym faktów i rzeczywistości do siebie. Żyjesz we własnym urojonym świecie i wiesz swoje, a 100% pozostałych ludzi (poza feministkami) się myli.

ale ja czytam jego wypowiedzi bo mi jest przykro jak kobieta ma ciągle jakieś pretensje do facetów choć to oni wykonują cięższa pracę... Widziałas gdzieś na budowie żeby kobieta cegły układała?

ii78782e < To coś jest wyjątkowo żałosne nawet jak na Kafeterię :O Idę stąd.

Gość ii78782e
Główny Urząd Statystyczny porównał nasze średnie zarobki z ostatnich kilku lat. Zestawienie z końca listopada nie napawa optymizmem - połowa z nas zarabia mniej niż średnią krajową, a co dziesiąta osoba ma płacę minimalną. Zarobienie dwukrotnej średniej krajowej wydaje nam się „majątkiem, bo tyle - czyli nieco ponad 6,4 tysiąca złotych brutto - zarabia tylko 6 procent Polaków. Najczęstsze miesięczne wynagrodzenie ogółem brutto otrzymywane przez pracowników wynosiło 2091,35 złotych, czyli było niższe od statystycznej średniej o ponad 1000 złotych. Z kolei aż 10 procent najniżej zarabiających pracowników otrzymało wynagrodzenie w wysokości co najwyżej 1306,78 złotych brutto. Zarobki w Polsce. Kto więc zarabia dobrze? Pracownicy otrzymujący miesięczne wynagrodzenie brutto mniejsze lub równe przeciętnemu wynagrodzeniu miesięcznemu to ponad 65 procent ogółu pracowników. Jedna dziesiąta statystycznych Polaków ma wynagrodzenie w wysokości ponad 5,3 tysiąca złotych brutto. Dziesięć razy tyle - czyli powyżej 50 tysięcy złotych miesięcznie - zarabia około 2 promili zatrudnionych w naszym kraju. Zobacz: Kobiety wyceniają swoją pracę na mniej, niż mężczyźni Statystycznie wyższe pensje ma sektor państwowy, czyli pracownicy „budżetówki. W prywatnych firmach zarabiamy średnio 300 złotych mniej, ale na lepsze pensje mogą liczyć kierownicy, specjaliści i średni personel. Z kolei w sektorze publicznym lepiej zarabiają operatorzy i monterzy maszyn, robotnicy przemysłowi i rzemieślnicy, pracownicy biurowi i sprzedawcy. Widać też, że zarobki kobiet są zdecydowanie niższe niż mężczyzn. Zarobki w Polsce. Liczby 3557 zł to średnia pensja mężczyzny w Polsce 2892 zł zarabia średnio Polka.

Feminizm jak najbardziej jest potrzebny, w dzisiejszych czasach również, zwłaszcza w takim zacofanym kraju jak Polska, gdzie stereotypy grają pierwsze skrzypce, a uprzedzenia osobiste ważą na tym ile kto zarabia i kogo się przyjmuje do pracy. Niektórym to przeszkadza, bo czują jak ich jaja się kurczą, przy pewnej siebie kobiecie.

Gość ii78782e
ale ja czytam jego wypowiedzi bo mi jest przykro jak kobieta ma ciągle jakieś pretensje do facetów choć to oni wykonują cięższa pracę... Widziałas gdzieś na budowie żeby kobieta cegły układała? parę lat temu jak był boom w budownictiwe i większosc facetów wyjechała na zachód, nasze firmy budowlane zaczęły zatrudniac kobiety na budowy. Oglądałam w tv- pracodawca mówił że jest bardzo zadowolony- zatrudniał kobiety i mówił, że pracują lepiej od niejednego faceta i sa skromniejsze. Bo facet jak już ma w ręku młotek to myśli że z niego jest superinzynier.

Jak się jest taką gówniarą jak ii78782e, mająca problemy egzystencjalno - emocjonalne, nie rozumiejącą samej siebie, to łatwo jest wybrać studia psychologii. Studia które nie dają niczego, na których nie musisz się za bardzo wysilać intelektualnie, studia po których jesteś nieprzydatna dla społeczeństwa i niczego nie potrafisz. Nawet nie masz praktyki zawodowej. I co ty chcesz po takich studiach> Żeby cię zatrudnili? A co ty potrafisz i sobą reprezentujesz? Albo po cholerę w Polsce 3 miliony panienek po zarządzaniu? Myślisz dziwko, że jest zapotrzebowanie na tyle menadżerek? Po chuj robić nieprzydatne studia, a potem płakać, że się nie może dostać pracy, albo ma za mniejsze pieniądze na takim samym stanowisku? Dział logistyki - koleś ikończył studia logistyki, miał 3 lata praktyki na stanowisku logistycznym w jakiejś firmie i tu pracuje jako logistyk. Panienka na tym samym stanowisku, w tej samehj firmie po zarządzaniu i bez praktyki. NIby na jakiej podstawie ona by miała zarabiać tyle samo co on? To on jest dyskryminowany. Robił studia kierunkowe, ma doświadczenie, tez latał z setkami CV, żeby w końcu dostać ta pracę, a tu jakaś pizda bez kwalifikacji na takim samym stanowisku.

ii78782e Główny Urząd Statystyczny porównał nasze średnie zarobki z ostatnich kilku lat. NIe pogrążaj się tępa kurwo. GUS jest całkowicie oderwany od realiów. Dane GUS są wyssane z palca.

widzę że swoje teorie popierasz programami w tv bardzo mądrze rób tak dalej dobrze na tym wyjdziesz..... Uhm wg statystyk mam 2dzieci a tak naprawdę nie mam żadnego więc do dupy statystyki

ii78782e ale ja czytam jego wypowiedzi bo mi jest przykro jak kobieta ma ciągle jakieś pretensje do facetów choć to oni wykonują cięższa pracę... Widziałas gdzieś na budowie żeby kobieta cegły układała? parę lat temu jak był boom w budownictiwe i większosc facetów wyjechała na zachód, nasze firmy budowlane zaczęły zatrudniac kobiety na budowy. Oglądałam w tv- pracodawca mówił że jest bardzo zadowolony- zatrudniał kobiety i mówił, że pracują lepiej od niejednego faceta i sa skromniejsze. Bo facet jak już ma w ręku młotek to myśli że z niego jest superinzynier. I znów sobie kurwo przeczysz. Kolejny raz potwierdzasz, że jest równouprawnienie.

W chlewie się wychowałeś? Kurwa to Twoja matka, że takie ścierwo wydaliła na świat.

Gość ii78782e
widzę że swoje teorie popierasz programami w tv bardzo mądrze rób tak dalej dobrze na tym wyjdziesz..... Uhm wg statystyk mam 2dzieci a tak naprawdę nie mam żadnego więc do d**y statystyki wg statystyk średnio - kobieta w Polsce ma niecałe 2 dzieci, a nie ty.... :( A sama rozpatrujesz wszystko tylko przez prymat własnego siedzenia? W sumie tak wo wygląda, to też poczytaj coś czasem albo obejrz, warto miec pojęcie o życiu...

Przestań Bumbumshoko brać leki psychotropowe, to ci się przestanie wydawać, że jesteś bogiem :O

Gość ii78782e
-Bimbałek-- a ty zacznij śmieciu coś brac, twoje wypowiedzi świadczą że jesteś gównem.

ii78782e -Bimbałek-- a ty zacznij śmieciu coś brac, twoje wypowiedzi świadczą że jesteś gównem. Moje wypowiedzi ograniczona dziwko są poparte konkretnymi argumentami, a twoje teorią i bezmyślnym powtarzaniem głupot. W dodatku sama sobie przeczysz i piszesz bez sensu. Pogódź się z tym, że ja może jestem mega chamem, ale mam IQ co najmniej 140, a ty jesteś debilką. Taka jest brutalna prawda, której nie potrafisz zaakceptować. Jakie masz studia? Psychologia, AWF, fizjoterapia? Coś dla debili?

Bumbumshoko Kretynie to tekst paktofoniki. Kretynko, wklejając ten tekst w stopkę utożsamiasz się z tym.

Bumbumshoko W chlewie się wychowałeś? K**wa to Twoja matka, że takie ścierwo wydaliła na świat. :D I tu wylazło z ciebie samo sedno feministki - obrażasz inne kobiety. Tak właśnie robią feministki. Same nie szanują kobiet.

Jesteś na serio ograniczony :D Już ja wiem czym dla mnie jest ten tekst, i co dla mnie znaczy, śmieciu nadinterpretujesz. Feminizm o ile wiem nie mówi nic o szacunku kobiety wobec kobiety, a o zwykłym prawie, moralne sprawy mam w dupie.

Gość ii78782e
daj spkój, nie dyskutuj a tym przygłupem, szkoda czasu....

Zupełnie jak twój mózg. Ale czy to znaczy, że należy obciąć ci głowę i wymienić na inną? A może pozatykać dziury? Podaj przykład dziurawego prawa tłuku.

Nie będę tu podawać bo mi się nie chce, są tak różne zawiłe sytuacje, że prawo jest bezradne, ale gdybyś czytał coś poza Faktem wiedziałbyś jakie nasze prawo jest gówniane, gdy policja łapie pijanych rowerzystów i alimenciarzy, a gwałciciele, pedofile chodzą wolno i trzeba czekać na tragedię, aby poszli do pierdla, z którego wyjdą po dwóch latach w zawiasach.

Bumbumshoko Nie będę tu podawać bo mi się nie chce, są tak różne zawiłe sytuacje, że prawo jest bezradne, ale gdybyś czytał coś poza Faktem wiedziałbyś jakie nasze prawo jest gówniane, gdy policja łapie pijanych rowerzystów i alimenciarzy, a gwałciciele, pedofile chodzą wolno i trzeba czekać na tragedię, aby poszli do pierdla, z którego wyjdą po dwóch latach w zawiasach I to ma coś wspólnego z dyskryminacją kobiet kretynko? Sama czytasz za dużo Faktu.