Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piesiarka:)

Ma ktoś z was maltańczyka albo shih tzu? - Mam kilka pytań.

Polecane posty

1.Pierwsze to czy te pieski są łagodnie nastawione do ludzi i dzieci, czy lubią się bawić, czy raczej wolą kiedy nikt ich nie zaczepia. 2. Czy można je zostawić same na czas pracy czyli mniej więcej 8 godzin same w domu, czy raczej nie są to psy, które tolerują tyle godzin w samotności. 3. Jakie czynności należy przy nich wykonywać chodzi mi np o to jak często i czy trzeba je czesać strzyżenie itp. 4. Jak wygląda wyprawka do takiego psiaka i ile was mniej więcej kosztowała. 5. Jaki był koszt pieska. 6. Którego bardziej polecacie:)

up:)

Gość shihtzu78987
Ja mam shih tzu- to najkochańszy pies na świecie, kupując go niewiele wiedziałam o tej rasie ale nie zamieniłabym go na żadnego innego. odpowiadam 1-2 łagodne, bardzo lubią się przytulać, bawić i całują :) z języczkiem. Mój to straszny śpioch, jak chodzimy do pracy to śpi, wychodzi na dwa 5-minutowe spacerki, rano i wieczorem i to mu wystarcza.Ze wzgl. na nasze godziny pracy sam siedzi w domku ok. 12 godzin. 3-to samo co przy innych pieskach + czesanie, powinno być niby codziennie ale my naszego raz w tygodniu po kąpieli czeszemy, strzyżenie ok 2-3 razy do roku Bardzo polecam:) poza tym nie linieje bo ma włosy i jest bardzo dobry dla alergików

na pewno ktoś z was może się na ten temat jeszcze wypowiedzieć:)