Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska77zamosc

Czy butelki antykolkowe naprawdę działają? Która najlepsza?

Polecane posty

Gość kaska77zamosc

Doradźcie coś kobietki dla noworodka.

Gość mamamam26
może i maluch łyka mniej powietrza ale jak ma kolki z czegoś innego to i tak niepomoże - bardziej trzeba zwrócić uwage na przepływ smoczków - tzn mojemu małemu przypasował avent bo ma najmniejszą dziurkę i najwolniej leci - synek bratowej preferował lovi po którym mój wymiotował bo mu się tak szybko lało.. kup jakąś jedną i sprawdź czy przypasuje dziecku

Gość prawie 3
avent

Gość kaska77zamosc
No właśnie kupiłam Avent, bo mi się wydawało że ta mała dziurka w smoczku to właśnie to, a dziś u koleżanki widziałam taką wypasioną butelkę z jakimś podwójnym dnem i innymi bajerami (nie pamiętam firmy) i już zwątpiłam czy ta moja będzie działać :).

Gość a ja powiem że przy kolce
śięty boże nie pomoże, moja córka miała kolki kupowałam przeróżne butelki dopiero jest przeszło po debridacie(nie wiem dokładnie jak się to pisze)

Gość ghk,
moje dziecko mialo straszna kolke najlepsza jest butla dr browns awent sie chowa

Gość kaska77zamosc
dzięki dziewczyny!

Gość Dr Brown
Wypróbowalam naprawdę wszystkie i aventa i lovi i wiele innych. Naprawdę dr Brown jest super. Nie tylko kolki minęły ale też ulewanie

Przede wszystkim musisz wiedzieć czy to na pewno kolka, jeżeli tak, to butelka DR Brown jest najlepsza

Gość pajaczek maly
Ja nie wierze,ze od butelki zalezy czy dziecko bedzie mialo kolke czy nie,ja tez uzywam dr Brown i dziecko kolki ma,tzn.juz nie ma, bo daje sab simplex dopiero to nam pomoglo,a nie butelka.

Gość mamamama26
no mój mial kolki bo mial skaze białkowa - po zmianie mleka plus bobotic na gazy przeszły jak ręką odjął - a butelka to żeby dziecku spasowała i tyle

Gość mojemu dziecku ani bobotic
ani nic innego nie pomogło dopiero debridat i jak miała 3m to jej przeszło, 2miesiace męki całodzienne kolki miała, różni lekarze rozkładali ręce że to kolka a kolka musi wyboleć, dopiero poszłam do lekarza innej narodowości przepisał debridat i koniec kolek.a teraz ma 1,5roku i jest okazem zdrowia.pozdrawiam was dziewczyny

Gość taaa nosze wkladki
nie wierze w butelki... to producenci kity wciskaja a mlode mamuski lykaja i interes na dzieciach sie kreci :P

Gość gosc 20
Kiedys jeden rodzaj butelak byl i jakos pasowaly dziecku, nie bylo ze ta nie ta tez nie, jedna byla i pasowala, jeden ksztalt smoczka tez byl i jakos sie pilo. Jedni mieli kolki inni nie, to ja juz nie wiem czy butelka moze pomagac.

Gość gość
u nas sprawdziła się Twistshake. Córeczka przestała mieć kolki i była bardziej spokojna :) Nie są te butelki drogie więc warto spróbować na własnej skórze :)

Gość wikusia55
Ja bym najpierw wypróbowała tańsze opcje. Nam sprawdziły się krople esputicon a synek miała naprawdę mocne kolki i regularnie co noc.