Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna Portugalczyka

pies spodziewa sie szczeniat.. RATUNKU

Polecane posty

ona tego mleka ma bardzo duzo.. z kazdego sutka wylatuje.. jest strasznie tluste.. nawet dotknac nie trzeba.. golym okiem widac jak jej sie saczy napisze Wam jutro co i jak :) sama jestem ciekawa, pierwszy raz zdazyla mi sie taka sytuacja

cirekawa jestem czy ktos to juz napisal czy niE... twoja suka moze miec po prostu ciąże urojoną... :o bedzie miala objawy takie same jak ciazowe, ale one beda tylko.. no wlasnie - urojone. i w ogole to niby czemu od tesciowej nie mogliscie zabrac psa z cieczka? :o

no ale to chyba wasz pies nie? ja tez mam babcie, ciocie, kuzynki z duzymi ogrodami, u ktorych moj pies czulby sie znakomicie.. ale jednak to moj pies i siedzi ze mną, a nie z ciociami i babciami, ktore maja ogrody. nadążasz? no i pies to powinien chyba pobiegac po trawce a nie siedziec caly czas w garazu..

"przyjechalismy byl luty, zaczela krwawic wiec zostawlismy ja jeszcze u tesciowej ( sama sie zadeklarowala ) powiedziala ze jak jej sie skonczy cieczka to mozemy ja zabrac do domu " mozesz mi to zdanie wyjasnic? piszesz jakby to ze wzgledu na cieczke wlasnie zostala tam jeszcze dluzej.. tak jakby nie wiem, miala wam dywany perskie zabrudzic, albo nie bylo wolno przewozic suk z cieczką:o tak jakbys sie prosila o te szczeniaki.. zostawiasz ja dluzej u tesciowej z drugim psem ze wzgledu na cieczke wlasnie.

mysia jestes tu jeszcze? wiem ze juz zanudzam, ale mam jeszcze jedno pytanie :P bo u mojej cieczka trwala jakis miesiac.. tzn na poczatku marca juz zaden inny pies nic nie wyczuwal a jeszcze chyba jest cos takiego jak dzien zaplodnienia, pewnie tak samo jak u kobiet jakis czas to trwa.. moze jednak zgadza sie to z ta ciaza...

lepiej tam z drugim psem, gdzie mieli byc osobno bo tesciowa ma do tego warunki, niz u mnie z drugim psem na jednym podworku.. tymbardziej ze golden to wariat jak poczuje.. nie da za wygrana

Gość kjijii
suka ma dni plodne od 9-14 dnia podobno plemniki moga przezyc do 7 dni

miesiąc? To bardzo niedobrze... :o znaczy się ja wetem nie jestem przecież, ale moja suczka ta wlasnie co zmarla przez krwiaki w macicy też tak miala.... normalnie suka ma cieczkę coś okolo 2tyg, no chyba, że się mylę a ten dzień o którym mówisz przypada na 9 czy 10 dzień cieczki - jakoś tak. Jednak mimo wszystko na ciążę mi to nie wygląda, najlepiej policz sobie mniej więcej 62 dni wstecz byla wtedy już u Ciebie czy jeszcze nie? I czy tego dnia istniala możliwość zaplodnienia, być może wlaśnie w ten dzień tam bylaś, albo byla już z Tobą i doskonale wiesz, że nie ma opcji aby wtedy do czegokolwiek doszlo.

trzymasz razem psa i suke - oboje niewykastrowanych? :o brak mi slow.. sory, ale inaczej sie nie da. uwaga : JESTES EGOISTYCZNA KRETYNKA I IDIOTKĄ nie rozumiesz szajsie, ze twoja suczka od tych ciaz urojonych moze w koncu dostac zapalenia drog mlecznych, a potem raka? psychicznie tez sie mecza.. glupia jestes i tyle ci powiem... suke zamiast wykastrowac to bedzie ja w garazu u tesciowej trzymala :o przeciez widac ze to jedna z tych jebnietych, nieodpowiedzialnych wlascicielek... niby pies mial byc pilnowany, ale jednak malo co jajka z podniety nie zniosla, ze sceniacki beda :o

Gość kjijii
carrie to ty jakas jebnieta jestes....po co sie czepiasz?przeciez napisala ze po cieczce chcieli ja wykastrowac

Gość ciekawe czy ten kolo
ja pierdolę, jebana, pokurwiona suka... miesiąc cieczki, a tej się nie chciało zabrać psa do lekarza :O a teraz też dupę płaszczy na kafe, zamiast coś zrobić :O obyś zdechła, głupia fryzjereczko

Gość ciekawe czy ten kolo
ta, chcieli wykastrować!! i czekali kurwa MIESIĄC, a potem zostawili sukę z pojebaną babą i drugim psem!! czaisz, tępoto???

Gość kari i haski
dobrze mówisz

Gość kari i haski
dziewczyna Portugalczyka wykastruj siebie zeby głupota się nie szerzyła :O:O:O:O:O:O:O:O:O

i jeszcze jedno - w niektórych krajach obowiązkowo suka przed sterylizacją musi ukończyć ileś tam miesięcy więc skąd wiecie, że u Niej tak nie jest? Być może to pierwsza czy druga cieczka a weterynarz zalecil zabieg dopiero po niej??? ja nie oceniam, bo również uważam, że niezależnie od tego czy się ma psa i sukę czy samą sukę powinno się ją sterylizować - dla jej zdrowia jeżeli nie ma się hodowli psów rasowych. Inaczej tylko mnoży się liczba psów, a wystarczająco ich jest w schroniskach. Jednak nie znamy sytuacji i powodu dlaczego sunia nie byla sterylizowana jeszcze a Wy już atakujecie.

tak ciekawe, u nas czeka sie ok 2 miesiace od skonczenia pierwszej cieczki.. dopiero pozniej na sterylizacje a pies juz jest wykastrowany wiec nie wiem o co Ci chodzi wet nam powiedzial ze cieszka moze trwac ok 3 tygodnie w porywach do miesiaca

Cieczka trwa około 3 tygodnie. Czasem dłużej czasem krócej. To funkcja organizmu a nie działanie matematyczne żeby obliczyć co do godziny. Poród to też dla suki nie jest zazwyczaj nic zagrażającego jej życiu. Większość suk o normalnej budowie ciała nie ma problemów. Najpierw sprawdź u weta czy ciąża jest. A jak jest to zapisz numer lakarza żeby w razie czego przyjechał

mialam uczke jamniczke, miala kilka ciazy urojonych, wlasciwie to kazda cieczka konczyla jej sie urojeniami. Miala podobnie do Twojej suni- nabrzmiale mlekiem sutki, szykowanie 'gniazda' dla urojonych mlodych, chowanie sie w zaciszne miejsca. Z mlekiem w sutkach mozesz jej pomoc- wymasuj delikatnie i delikatnie uciskajac 'wydoj' ja. Moja z poczatku probowala uciekac, ale po chwili zlizywala mleko, uspokojona. Gdy nastepnym razem jej sie zbieralo to sama przychodzila do mnie i patrzyla blagalnym wzrokiem, proszac o pomoc. Sprobuj, jesli Ci ufa, to pozwoli sobie pomoc.

Gość bylas juz u weta?
j/w

ooo ktos znalazl moj temat dzieki :) tak bylam :) ciaza urojona, Sunia miala robione przeswietlenie ( nie wiem jak sie to nazywa ) wszystko jest ok, nie ma tam zadnych "pileczek" jak to napisalam :P dostala kropelki na 6 dni zeby jej sie przestalo mleko produkowac zabralam jej zabawki i uniemozliwilam dojscie do budy chyba juz zapomina ze jej sie cos tam ubzduralo :) zachowuje sie normalnie ciaze urojona ma prawdopodobnie uwarunkowana genetycznie troche nas osierocila z pieniedzy ale przynajmniej wiem ze jest z nia wszystko ok

Gość cuda komorowskiego DDDDD
slodka dzelusia to scierwo, juz wczesniej sie z tym ujawnila a na tym topiku pokazala to dobitnie.

Gość cuda komorowskiego DDDDD
a jak jakies szczenie bedzie duzej wychodzilo z brzuszka podaczas porodu to sprawdz czy sie nie udusilo (bedziesz musiala je ratowac, przewrocic do gory nogami)

Gość ciesze sie ze wszystko ok
oby szybko wyszla z tego urojenia..pzdr