Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Proszek do prania

Jak często myjecie lodówke?

Polecane posty

Bo nie bardzo wiem czy dobrze robie. Myje raz w miesiącu.., a rodzice dwa razy w roku :O, i mówią że nie po to kupowali lodówke samorozmrażającą się, żeby ją codziennie myć.. :O a u was jak?

Gość glupota ludzka nie zna granic
co ty tam trzymasz, ze musisz co miesiac myc? :O :O :O :O

Gość w zależności
od potrzeby. Jak mi się coś rozleje to wyjmuję półkę i myję, przecieram je na bieżąco, jak mi się któraś półka opróżni. A tak generalnie to ja wiem... rzadko. Teraz powinnam rozmrozić zamrażalnik, bo po zimie mam koszmarną warstwę lodu, to może umyję i lodówkę.

Gość o rzeszty
myje lodowke i wszystko inne tylko wtedy, gdy jest brudne, nie wazne jak czesto, po co myc cos jak nie ma brudu?

Gość lodówkę myc dwa razy
w roku, o matko :o:o zamrażalnik owszem, trochę rzadziej, ale część górną ze dwa razy w miesiącu przecieram na mokro ściereczkami myjącymi, a potem szmatką z octem, półki wyciągam mniej więcej raz na dwa miesiace :O:O

Zamrażalnik rozmrażam 1-2 razy w roku.Częściej nie ma potrzeby. Natomiast część chłodzącą lodówki myje raz-dwa razy w miesiąc.Nie wyobrażam sobie tego robić raz w roku :o W końcu tam znajduję się jedzenie wiec jakaś higiena musi być.Majtki też zmieniacie raz w roku :P

Gość czasami cos pozre
nie wiem jak wy "czyscioszki" ale ja myje wg. potrzeby. wiadomo ze jak czasem cos sie rozleje, to wycieram od razu. Nie dezynfekuje bo az taka maniaczka nie jestem- bez przesady- nie popadajmy w paranoje. Jedzenie trzymam w plastikowych pojemnikach a nie luzem, wiec nie rozumiem oburzenia niektorych :O

Gość czasami cos pozre
aaaaa, majtki zmieniam co dzien, czasmi 2 razy na dzien. nie porownujmy bielizny z lodowka :O:O:O

Gość a po co tak często?
Dołączam do tych co myją w miarę potrzeby. Jedyne co myję nawet raz w tygodniu to szuflady na warzywa, bo jak ich tam trzymam dużo, niby pozawijane w ręczniki papierowe, ale jednak zawsze coś tam się obsypie, zapoci itp. to tego pilnuję i raz w tygodniu wyciągam, opróżniam, myję, robię przegląd i pakuję to co się nadaje :p ze świeżymi ręcznikami. Półki myję jak coś się zapaprze, nie trzymam na półkach "gołego" jedzenia tylko albo w pojemniczkach, albo w słoikach, w papierze, więc nie bardzo wiem co brudnego czy niehigienicznego miałoby się tam dostać. Jak mam pustkę w lodówce to wyciągam szklane półki i wstawiam do zmywarki, ale to się zdarza dość nieregularnie.

Gość a po co tak często?
Ale majtki zmieniam codziennie :D Tyle że nie widzę tu płaszczyzny do porównań.

Gość vitalianka
zazwyczaj raz na miesiąc, no chyba że przechowuje coś o ostrym zapachu to zawsze po tym myje.

Gość widoczny dla innych
będzie widoczny

Gość PaulinaKa
Każdy ma inne patrzenie, natomiast ja uważam (i tak robię), że lodówkę powinno się przecierać systematycznie raz w tygodniu, a generalne porządki robić tak dwa razy do roku, czyli odsuwać lodówkę itd. Zresztą moje przekonania potwierdził artykuł; https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd/lodowka/lodowka-jak-czesto-nalezy-w-niej-sprzatac-893.html, z którym się zgadzam i stosuje rady :)..