Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margirit

BIOCHEMIA

Polecane posty

kawałeczek ;d ja się na szczecin wybieram.. zafascynowała mnie ta dietetyka jeszcze bardziej jak mi dziewczyna napisała co się tam robi :) tylko martwiłam się o biotechnologię.. bo powiedziała, że jak się to zaliczy to jest praktycznie z górki, a ja to kojarzyłam z jakąś straszliwą, czystą chemią :D

Gość ja miałammmm
Faktycznie, łatwo nie jest, ale może Ci się akurat spodoba :) W każdym razie można zaliczyć. Dużo też zależy od prowadzącego ćwiczenia, jakie ma wymagania itp.

to czemu tamta suzi czy jak jej tam mówiła, że biochemia to czysta chemia ;[ ? trochę mnie to zmartwiło.. ale jak jest tak jak mówisz to spoko :) wolę to niż tą chemię... bo nic nie pamiętam, całe szczęście moje przyszłe współlokatorki-koleżanki dobre z chemii ;p

Gość ja miałammmm
Nie wiem czemu tak napisała, może dlatego, że to są reakcje chemiczne. Uczysz się o przemianach aminokwasów, jak powstają hormony, jak zachodzą szlaki biochemiczne, a to są reakcje chemiczne. Może o to jej chodziło. Musisz wiedzieć jaki wzór ma adrenalina i z jakiego aminokwasu powstaje. U nas większość osób uczyła się po prostu wzorów na pamięć. Nie musisz się martwić tam nie ma żadnych obliczeń chemicznych, ale i tak jest bardzo dużo materiału do opanowania.

no to dobrze :) jeżeli to polega tylko na opanowaniu wzorów (część chemiczna)

Gość ja miałammmm
tylko na tym :) poradzisz sobie :)

no to teraz trzymaj kciuki za maturę ;p 10tego mam bio (w podstawie piszę) a tak to nic na te studia tak potrzebnego nie mam.. aczkolwiek chcę dobrze pozdawać wszystko ;p

i lecę się wykąpać i do książki bo jeszcze nie mam prezentacji maturalnej :) Dzięki Ci bardzo, za informacje i za uspokojenie mnie :) dobrej nocy życzę :)